reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a mnie właśnie mąż poinformował że nie dostaniemy becikowego ..
Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
Mąż ma dobrą pensję ale co z tego jak 2500zł idzie na kredyt..:( kurczę szkoda..

aha poniżej no to u nas bedzie miesiecznie 1200zł na 4 to jest 300zł...wiec chyba sie załapiemy :)

reklama
aha poniżej no to u nas bedzie miesiecznie 1200zł na 4 to jest 300zł...wiec chyba sie załapiemy :)
napewno się załapiecie, bo na jedną osobę nie może przekroczyć 1922 zł, czyli w przypadku 3 osób dochód na rodzinę musi być niższy niż 5766 zł, a na czwórkę nie może być wyższy niż 7688 zł, miesięcznie, więc my też się załapiemy, jeżeli będzie brany dochód za rok 2012, chyba, że pod koniec roku wpadnie jakieś większe zlecenie, wtedy średnia się podwyższy

Witajcie, pisałam już u Was na innym watku, co prawda przed chwilą dopiero :-D Jestem kwietniówką z terminem na 04,04 na imie mi Kaśka, jestem mamą ziemskiej dwójki i anielskiej dwójki. Jak prosto wywnioskowac, jest to moja piata ciąża i ta chyba będzie najbardziej zwariowaną. Jesli nie osiwieję do porodu, to na pewno zwariuje moja rodzina, bo wiem, że niestety nie każda ciąża kończy się szczęśliwie.
Dlatego życzę Wam i sobie :-) aby ciąża przebiegała książkowo i żeby zakończyła się jak bajka, szczęśliwie.

Bishopka witamy :) jesteś chyba zwyciężczynią w klasyfikacji posiadanej ilości dzieciaczków na tym forum :) chyba, że się ktoś nie ujawnił? ja marzę o piąteczce dzieciaczków, a póki co czekam na moje pierwsze ;-)

Ankzoc - odzywam sie :) aha i sue uspokój z tymi czarnymi myślami, mi poprostu owu sie omsknela tak se to tłumacze :) a u Ciebie niema powodu do obaw głowa do góry :)
Zawsze kogoś jest nam lepiej pocieszac niz samego siebie:)

Dotkass - moderatorze ty nasz :) gratulacje :)
moja mała tez jak widzi jasno za oknem, przychodzi i mówi mamo spisz? do mnie do pokoju juz dzien przyszedl widzisz juz nie trzeba spac :) no i co i chce czy nie chce musze wstac :)
Co do ruchów dzidzi...ja jak w pierwszej ciązy byłam to najpierw sie poruszałam po domu a potem leżałam z brzucholem na wierchu i patrzyłam jak mała wierzga..czasami az bolało:)
Dotkass jesli chodzi o termin to ja sie odezwe w tej sprawie jak juz bedzie jasne co z ta moja fasolka jest :)

Ewafoto- moja mała tez pozno chodzi spac, bałam sie ze bedzie miala trudnosci z wstawaniem do przedszkola bo dopiero teraz w wieku 4 lat dostal sie do przedszkola w ostatniej chwili zwolnilo sie miejsce, mala chodzi z wielka checia do przedszkola, ktoregos dnia miala goraczke na drugi dzien mowie a niech spi niepuszcze jej do przedszkola dziewczyny za 5 ósma ona krzyczy mamao do przedszkola sie spoznie!! i ryk no to ja heja w ubranie bele co i do przedszkola no byla w dobrym stanie wiec poinformowałam pania o tym incydencie wieczorym i pani miala ja na uwadze wiekszej :)
Fajnie sie masz ze juz czujesz ruchy maluszka :)
My naszej córce chcieli w ten sposob obwieścić ze bedzie miala rodzenstwo, chcielismy jej pokazac jak male bedzie kopac po brzuszku:) dobrze ze wczesniej jej nie informowalismy..

Smile_ - moja mała tez chora byliśmy w przychodni niby infekcja katarowa ale mała nie umie jeszcze smarkac wiec w nosku siedzi cała zgraja smarków, które uwalniają sie w niekontrolowanych kichnięciach :)
Zdrowia dla synka :)

Co do ciuchów, ja ubranka dostalam dla mojej małej od kolezanki ktora rodzila rok wczesniej..potem rodzice cos kupili a to bluzka a to getry i tak było, ale ten co wymyślił nasze ukochane lumpki powinien dostac nagrode :D dzieci zwłaszcza malenstwa rosna szybko i nie opłaca sie kupowac stosu nowych rzeczy a w takich lumpkach idzie naprawde znalezc fajne rzeczy :)

U mnie odkad wrocilam z tego niewesołego usg stoi wszystko pranie, naczynia w zlewie, nie odkurzone, a ja ? ja przykleiłam sie do łózka i tak jakos ciezko mi z niego wyjsc, tyle dobrze ze mam ochote jeszcze je rozkladac i skladac..pozatym tlko biegam do lodówki patrzyc co by tu zjesc, mam ogromna ochote na jakies dobre miesko dobrze przygootowane jakas rybka:) wczoraj paluszki rybne jadłam z fileta, tych mielonych nienawidze fujj. Dzisiaj Pierogi z jagodami i serem z biedronki :) dobre ale jakos nie specjalnie mi weszły poleciałam zagryść 2 plastrami żółtego sera :)

Co do dyskryminacji i traktowania w szpitalach sa rózne opowiesci nasze i kolezanek, ale ja spotkałam sie z paroma ktore do tej pory niemoga wyjsc mi z głowy:
- chciałam sie kochac to teraz cierp (tekst a porodówce) oczywiscie uzylam ładnych słow to takie ktore najbardziej mi utkwilo,
-albo podszepty kobiet starszych które leza na porodowce z mloda mmusia. A czasami te młodsze sa lepszymi mamami niz niektóre starsze bez obrazy niekogo - podaje przyklad tylko.

pozatym obecnosc meza jest dla mnie podstawa na porodowce, sam nie wiedział od poczatku czy cche ale zrobil mi ogromna niespodzianke jak oznajmił ze chce byc przy orodzie, przeciol pepowine i oznajmil ze nastepne bez zastanowieia rodzimy tez razem. kobieta przy porodzie z mezem jest o wiele lepiej traktowana niz te co rodza same, duzo dziewczyn przyznaje mi racje, a dziewczyny co rodza same - trzymajcie sie bo wszystko wynagrodzi wam wasze malenstwo ktore sie urodzi :)

Dla kazdego ciaza jest sprawa indywidualna, kazdy ma swoj czas chopciaz niektórzy najpierw priorytetem jest wykrztalcenie i kariera zawodowa a czasami potem okazuje sie ze jest za pozno badz są problemy z zajściem ...
A moim zdaniem na dziecko nigdy niema czasu :) i nie bedzie :) mamy takie nie inne czasy. Dlatego my nasze pierwsze wyfikalismy pół roku po ślubie :) teraz jestesmy 5 lat po slubie i chcemy mieć nastepne :) maz powiedziała ze bedziemy próbowac az nie wyfikamy synka hehe :)

NOtka - oj zrobiłas mi smaka na pieczarkową,:) ja lubie dania z pieczarkami :) lubie tez grzybki Kanie :D smazone w bulce tartej mniam mniam pychota:)
Moj tata nie trawi pieczarek bo mowi ze to na kupach kur czy czymś tam i nie ruszy hahah on woli te co w lasach rosnoma ja z kolei nie lubie boje sie ze w nich robaki sa hahah, chociaz cos wam pokaze :)

Grzybek1.JPGGrzybek2.JPG

zbierac lubie ale z jedzeniem to juz problem hehe tu zdjecie w pierwszej ciązy :)

Co do malzenstwa..ja w domu jestem taka osoba dbająca o uczucia w rodzinie, dbam aby wszystkim bylo dobrze i aby rodzinka sie kochała ja zawsze walcze o wszystko, wszystko zalatwiam, i duzo walczyłam na pocztaku zwiazku , maz niemial za wesolo w domu wiec i potem zanikl urok swiat i radosci z malych rzeczy naprawde nastarałam sie zeby to odbudowac w jego sercu, teraz on dba zeby nasza corcia cieszyla sie rodzinom wspolnymi chwilami z rodzicami:) bardzo ciesze sie ze udało mi sie to wywalczyc ale naprwde ciezko było, odbudowac ta radosc u mojego meza w psychice. Teraz naprawde jestesmy zzyci ze soba i bardzo sie kochamy. Moj świetej pamieci dziadek powiedział kiedys ze jestesmy idealnym malzenstwem to widac i on to czuje, fakt rzadko sie kłócimy, ale nie jestesmy idealni zdazaja sie klotnie. Ale bardzo sie ciesze ze tak jestesmy postrzegani.

Tasia001 - masz racje dla mężczyzny zupa to nie obiad heheh...

Aguś_86 - dobrze bo u nas 1200 na 4 bedzie to wyjdzie 300zł na osobe. jak mała sie rodzila tez dostalismy becikowe i dodatkowy tys z miasta..

Bishopka - witam, moj mąż urodził sie 04.04. :)

ah koniec:) cały dzien przeczytałam :) obczytałam odpowiedziałam:)

Margot, to moja ciąża piata, dzieci w domu mam 2, poza tym mam synka na cmentarzu i jestem po jednym poronieniu. A piatkę dzieci, to i ja chyba mogłabym mieć, choć wiem jedno, że gdyby się udało wczesniej, to teraz już bym w ciązy nie była.

Bishopka coś Cię źle zrozumiałam ;/ myślałam, że jedni tacy grzeczni jak aniołki a drudzy takie rozrabiaki. Mam nadzieję że Cię nie uraziłam/zasmuciłam. Jeżeli tak to bardzo przepraszam. :-(

Bishopka witamy na pokładzie :-)

aisak_85 ale okazy. Uwielbiam zbierać grzyby. Jeść niekoniecznie:-p Niestety u mnie w regionie jeszcze się nie pokazały. Ale pogoda odpowiednia więc może, może

reklama
Witajcie :)

Przepraszam, że nie pisałam tak długo ale jestem tak zabiegana, że nie mam czasu na kompa ...:zawstydzona/y:

W pracy już wiedzą, rodzina też.
W środę mam wizytę z usg. Ależ ciekawa jestem.

Nie nadrabiam przepraszam.
Dobrej nocy życzę

Do góry