reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Cześć :)
Margot ja rybę wędzoną jem, w pierwszej ciąży też jadłam z resztą mieszkam nad morzem więc jak tu nie jeść zwłaszcza że uwielbiam ryby prawie w każdej postaci:-D
Shy znajoma miała na początku ciąży jelitówkę i lekarz niestety nic jej nie mógł przepisać żeby ulżyć, musiała swoje odcierpieć najlepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem jak Cię dopadnie ale może uda Ci się jej uniknąć :)
Nef mi na ból głowy pomaga picie wody w dużych ilościach, nie wiem co to ma do rzeczy ale działa :-D
Dotkass gratuluje awansu ;-):-D teraz musisz o Nas dbać hihi życzę Ci dużo zapału do nowej funkcji!! mam pytanie czy na listę wpisujemy datę z USG czy OM u mnie jest 5 dni różnicy :/
pscółka ja odpuszczam badania prenatalne, a pomiar NT ma robić na zwykłej wizycie kontrolnej. U nas w rodzinie nie ma wad genetycznych, jestem przed 30-tką, z pierwszą ciążą problemów nie było a do specjalisty mam kawał drogi a badanie kosztuje ok 300 zł także jestem dobrej myśli że obędzie się bez niego :)
cytrusik ja też lubię jesień, sama z resztą jestem z listopada ;)
Pchła ja w pierwszej ciąży małą poczułam ok 16 tyg, teraz też czekam na tę chwilę z niecierpliwością :)
Smile_ ja się z takim określeniem nie spotkałam ale rozwaliło mnie całkowicie :szok: u mnie w mieście większość jest młodych mam - małe miasteczko, marne możliwości, brak pracy, te które chcą się uczyć pouciekały a reszta została i pozakładała rodziny
Notka mi wszyscy mówią że teraz chłopak będzie a ja wiem że będzie dziewczynka choć wyraźnego przeczucia co do płci nie mam - u mnie w rodzinie jest tak że rodzą się tylko tej samej płci nie ma parek :tak:a że mam dziewczynkę to teraz druga do kompletu z resztą tak bym nawet chyba wolała ;)

Dużo zdrowia dla Waszych pociech bo widzę że wirusiska jesienne rządzą :/
A mnie rozwalają miny ludzi jak dowiadują się że w ciąży jestem i to pytanie: znowu?!już?!tak szybko?! sąsiadka to wczoraj z wrażenia prawie ze schodów zleciała :/ a mała zaraz 14 m-cy kończy a oni reagują jakbym wczoraj urodziła:-D

ja też czytałam że koniec 3 miesiąca i I trymestru to jakoś 13/14 tydzień,

dotkass- coś jest rzeczywiście z tymi młodymi małżeństwami, w moim otoczeniu też przetrwało tylko 1, a ja jestem z moim mężem też 16 lat, że tym że 5 po ślubie- do tego nigdy nam się nie spieszyło, tylko martwię się o mojego braciszka niedawno wziął ślub- on ma 24 lata, jego zona 21, ale to takie wesele z miłości, o dzieciach jeszcze nie myślą, mam nadzieję, że będą wyjątkiem potwierdzającym regułę

witam dziewczęta :)
właśnie pochłonęłam miskę jogurtu naturalnego z bananem, kiwi i musli..ale się napchałam..chociaż wiem że na maks godzinę mi starczy ... ja w końcu nie wiem kiedy urodzę i jaki ten termin podać..lekarz mi nie powiedział a ja w euforii nie zapytałam. Niech będzie ta z kalkulatora..a pewnie dzieci wyjdą miesiąc wcześniej.
Śniło mi się że będą dziewczynki :D

Pianka, wpisz oba terminy podając w nawiasie, który jest który, wpiszę w kolejności pod tym pierwszym, ale będziemy wiedziały że jest też drugi :tak:, to ma być dla nas, a że chciałabym żeby ładnie wyglądało to już takie moje zboczenie estetyczne ;-):-p

majra :-D to jak my...w październiku minie nam 16 lat odkąd jesteśmy razem (fakt,że związek był bujny, ale jak tu mówić o zwiążku mając 16 lat :-D, rozchodziliśmy się, w między czasie sobie żyliśmy, próbowaliśmy, smakowaliśmy, a i tak nas do siebie ciągnęło i tak zostało...i powiem, że dobrze, bo przynajmniej jesteśmy siebie pewni :tak:), a także w październiku minie nam 5 lat ślubu :tak:

to w moim otoczeniu nikt ze znajomych ktorzy maja slub za soba jeszcze sie nie rozwodzi, a wiekszosc brala slub wlasnie przed 25 rokiem zycia;) wrecz przeciwnie z tego co widze to szczesliwe malzenstwa, niektorzy powoli mysla o dzieciach, inni juz pierwsze maja za soba ;)
wydaje mi sie, ze rozwody to jednak nie kwestia wieku tylko dobrania sie.
ja bralam slub jak mialam 23 lata, maz 24... wczesniej 9 lat bylismy razem :-) maz juz mi sie oswiadczyl na pierwszym roku studiow, ale ja zawsze twardo stapalam po ziemi i uznalam " ok, pierscionek przyjmuje, ale slub po studiach":-)
teraz jestemy ponad 2 lata po slubie, ja mam 25, maz 26 i chyba kochamy sie jeszcze bardziej. no i decyzja o dziecku pojawila sie teraz, bo dopiero teraz mamy oboje stala prace, dochody pozwalajace na dodatkowe wydatki (jak dziecko ;)), do tego kupilismy mieszkanie, ktore teraz sie co prawda buduje, ale w przyszlym roku wprowadzimy sie do niego juz w trojke ;) na rozwod w kazdym razie sie nie zanosi :-p

tak sobie mysle, ze mala poprawka... lada dzien stuknie mi 26 :D musze sie pozegnac z mysla o byciu 25-letnia :-D

Ostatnia edycja:
Dotkass a tam się będziemy bawić wpiszę z OM bo z USG to i tak się jeszcze może zmienić:-)przecież milimetr w pomiarze i już data inna :)
Agus chyba pora zmienić napis nad suwaczkiem na kruszynki nasze :-D:-D

witajcie :-)

aisak_85
- kochana odezwij się koniecznie

krolewnazmarcepana- kochana bo są też takie lumpy gdzie ciuchy wiszą na wieszakach, niestety dziecięce raczej trzeba wyszperać ale można wyrwać na prawdę cudeńka

mamakruszynki -gratuluję udanej wizyty :biggrin2:

Shy -na jelitówkę nie ma rady, jedynie możesz uzupełniać elektrolity, można je kupić w aptece..

Pchla_Szachrajka- ja w ciązy miałam mega wrażliwy brzuch i wszelkie te gumy na moim brzuchu mnie irytowały bo swędziała mnie skóra. Co do wieku ja mam 30 lat i to będzie moje drugie dziecko, ale prawda jest taka, że to każda z nas lub też losy życiowe decydują o momencie kiedy będzie się mamą..

Dotkass - kochana gratuluję nowej funkcji ;-) no i oczywiście wizyty, szkoda, że nie robili ci usg- czyli nadal mogą być bliźniaki :-D:-D:-D:-D

tiramissu84 watek zamkniety oznacza, że tylko osoby zgłoszone przez moderatora będą miały tam dostęp

pscółka i spółka- badanie genetyczne to badanie przezierności karkowej Gynae.pl - Informacja Ginekologiczna - Gabinet USG 3D/4D i jest to norma NFZ więc lepiej przeznacz te pieniązki na coś innego :biggrin2: a z drugiej strony ciekawi mnie co wchodzi w zakres tego badania za 550 zł bo możliwe, ze tam jakąś krew, łożyko itp pobieraja.

Smile_- zdróweczka dla synusia :biggrin2: Maja tez uwielbia przytulać, głaskać śpiewać do brzuszka

Notka- ja nie mam żadnego przeczucia chociaż powiem ci, że menu, wymioty, mdłości itp mam tak samo jak przy Mai, super, że kolacyjka sie udała a babcia zadowolona... obsługa dziewczynek nie jest taka trudna :-D:-D:-D

reklama
white, jak to mówią od każdej reguły jest wyjątek ;-):-D wiesz nasi znajomi też nie rozwodzili się 2 lata po ślubie, ale jakoś tak koło 30-tki właśnie, mając już dzieci, ale cóż ja uważam, że lepiej żeby się rozwodzili, niż dziecko miałoby patrzeć jak rodzice się nie nawidzą :tak:

Do góry