reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie :-)

Ella1- wprawdzie nie jestem z Krakowa ale na pewno ciuszki ciążowe też ma c&a

pscółka i spółka- właśnie widziałam,że c&a ma tez kolekcje ciążowe, ale powiem ci, że spodobały mi się też na allegro
JEANSY RURKI CIĄŻOWE granat,biały TU ROZ 38(M) (2623565977) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
SPÓDNICA CIĄŻOWA TULIPAN ROZMIAR 36 KOLORY (2608195651) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
JESIEŃ CIĄŻOWA SUKIENKA BOMBKA SUPER CENA 4906 (2613958083) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja też czasami nie wierzę, że jestem w ciąży... tylko te mdłości mi przypominają :zawstydzona/y: Kochana wyluzuj z tą negatywną myślą... jest dobrze i musi być dobrze... nastawiaj się pozytywnie

zonqa- oj kochana życzę zdrówka

white_orchid- powodzenia i daj znać po wizycie... super ta twoja ginka :tak:

aisak_85- urocze sobie wymyślili hasło :-) mój mąż też "łobuzuje z córką":-D

ladies- wiesz idealny byłby w takim stylu H&M mama wełniany płaszcz_ black__M (2618894933) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Udanego weekendu :-)

Nef- ja też zostawiłam sobie z poprzedniej ciąży ciuchy, pożyczyłam je kuzynce ona już po porodzie jest rok czasu więc mam nadzieję, że może uda mi się coś fajnego od niej tym razem pozyczyć. Życzę zdróweczka dla córci

Dotkass- powiem ci, że koło mnie też jest fajny lump, na prawdę dużo ludzi przez lekarzy nauczycieli i kierowników tam chodzi można na prawdę wyrwać perełki. Mój mąż generalnie był przeciwny kupowaniu w lumpach, ale jak kiedys przyniosłam dla Mai tak cudowne sukieneczki dzinsowe gdzie w reserved za taka płaciłam 89 zł to trochę zmienił nastawienie :-) Super, że odnalazłaś dokumenty :laugh2: Powiem ci, że my jak tylko zaczyna się robić ciepło to zawsze uciekamy na mazury, tam mamy domek i w pt po pracy do nd wieczorem tam siedzimy... tam życie płynie zupełnie inaczej... rozumie twoje rozterki i obawy... z jednej strony wygoda miasto, wszystko pod nosem no i mama a z drugiej taka sielanka... ciężki wybór! Powodzenia na wizycie

aaaa19- fakt rzeczy dla maluchów są mega słodkie...te pościele, ubranka, zabawki ech ja w sumie po Mai wszystko sprzedawałam, bo uwielbiam kupowac takie duperele, więc wiedziałam że w drugiej ciąży tez będę chciała nowe :-)

mamakruszynki- powodzenia na wizycie z Kornelcią

cytrusik- ja póki co nie przytyłam ale to ze względu na moje, mdłości wymioty... i bardzo ubogą dietę

madzikowska- wow ale super człowieczek :-)

reklama
Dotkass jak wrócisz z wizyty, to czekamy na relację ;-)

ja też jestem juz 1kg do przodu, w sumie jem normalnie, w takich ilościach jak przed ciążą, ale jestem ciekawa ile przytyje, też chciałabym gdzieś tak 11-12kg, ale chyba mam tendencje do tycia, więc oby tylko nie skończyło się powyżej 20kg, bo nie wiem jak wtedy będę się poruszała ;-)

widzę, że forum żyje głównie badaniami usg, ja mam swoje za 1,5tyg genetyczne i już nie mogę się doczekać, oby było wszystko ok. No i zazdroszczę mamusiom które w najbliższych dniach będą oglądały swoje dzieciaczki na monitorku ;-)

powiedzcie mi dziewczyny, jecie makrelę wędzoną w ciąży? bo generalnie czytałam że wędzonych się nie powinno jeść, ale makrela jest wędzona na ciepło i że nie można się od niej niczym zarazić, jakie są Wasze opinie?

Miłego dnia!

Cześć dziewczyny ;)
ja juz po wizycie. można rzec: tydzień bez usg tygodniem straconym :-p
od razu zostałam szybko zabrana do gabinetu z usg i popatrzylysmy, a tam wszystko w najlepszym porzadku :-)
dzidzia znow wieksza (niewiarygodne jak taki maluszek szybko rosnie :)), serduszko ladnie bije, kosmowka itp. bez zastrzezen. juz po prostu rece opadaja, ze wszystko wyglada ok, a tu nie wiadomo skad takie przeboje:eek:
ginka zasugerowala, ze to moze poprostu zwykla niedomoga lutelna i stad sie to moze brac. a potem jeszcze wziela mnie na fotel i zbadala. wszystko juz jest ladnie, czysciutko, stwierdzila, ze jak cos bylo to raczej z szyjki i ze baaardzo prawdopodobne, ze to ta mikro nadzerka ktora mialam od zawsze i przy ktorej komentarz kazdego lekarza brzmial "aaa takie malenstwo to nic nie trzeba robic". no i to male cos moze teraz od czasu do czasu dawac znac o sobie.
dawki lekow ponownie zostaly zwiekszone tak, ze juz sie sie troche konskie zrobily :-p
3x2 luteina, 3x1 Duphaston i jeszcze do tego raz dziennie dopochwowo jakis Floragyn, ktory moze przyspieszy gojenie tego co sie tam czai...

widzialam, ze o wadze rozmawialyscie. ja jeszcze jestem na minusie, bo schudlam i poki co do przodu nie ruszylam.
za to zauwazylam, ze ta ciaza sama wymusza na mnie zwiekszenie liczby posilkow. bez drugiego sniadania ani rusz, tak ze jem minimum 4 posilki dziennie, ale male, bo nie jestem w stanie na raz duzo zjesc (bo mnie zemdli...).
no i po 18 jedzenie odpada, bo juz mam konkretne mdlosci i ucisk na zoladku. do tego te moje zachcianki dosc takie zdrowe typu kanapki z pomidorem czy surowki, wiec chyba jeszcze nie mam po czym tyc... ciekawe co bedzie jak mdlosci mina i sie bardziej rozbestwie w kwestii jadlospisu :-D bo ja generalnie cale zycie musze sie pilnowac z waga. nie mam tak dobrze jak moj maz, ze je ile mu sie podoba, niekoniecznie dietetycznie, czasem w okolicach polnocy i nic mu w brzuszek nie idzie. ja to raczej z tych co troche sobie pofolguja i zaraz to czuje ubierajac rurki :-p

white super wieści, z tyciem mam podobnie, mój mąż też może jeść ile wlezie, nawet rzadziej ode mnie się wypróżnia a i tak nie tyje, powiem więcej z wiekiem smaczniejsze z niego "ciasteczko":-p a ja jak kaczka, szybko przybieram, szybko mogę zrzucić, ale z wiekiem coraz trudniej niestety :-(

wychodze za jakąś godzinę i za bardzo nie wiem co mam ze sobą zrobić :confused2:

słuchajcie dziewczyny mam pewną propozycję, może się na nią zgodzicie :-)
warto byłoby żeby 1 lub 2 dziewczyny zostały moderatorami tego naszego kwietniowego wątku...
taki moderator może porządkować, przenosić, usuwać posty... myślę, że dzięki temu utrzymałybyśmy względny porządek :-) my na mamach majowych miałyśmy dwie moderatorki ja byłam z racji tego, że siedziałam w domu i fajnie można było ogarnąć cały wątek!
co wy na to... ???
niech każda z was poda jakąś propozycję.
Ja proponuję
Dotkass :-):-):-):-)

ankzoc, dziękuję Ci bardzo za moją kandydaturę (nie powiem, że jestem przeciwna, bo siedzę w domu, jak pracuję to też w domu i chętnie się zaangażuję) :tak: wybaczcie, że nie podam kandydatury którejś z Was, ale szczerze to mam teraz tak zamącąną głowę dzisiejszą wizytą, że nie jestem w stanie myśleć o niczym innym :zawstydzona/y: a moderator napewno by się przydał, bo np na wątku kalendarzowym zrobił się straszny bałagan a doprosić się nie mogę o usunięcie wpisów :sorry:;-) ...powinnyśmy tez brać pod uwagę te, które mają najdłuższy staż, no i przynajmniej raz dziennie w tygodniu zaglądają

Najlepiej też będzie zrobić ankietę tak mi się wydaje, może nie każda z nas chce na forum pisać kogo proponuje...ankzoc, mam prośbę zatem, jeśli masz dziś chwilę zrób listę tych dziewczyn, które są najdłużej na forum i najczęściej się udzielają, a ja wieczorem utworzę ankietę, co Wy na to?

Ostatnia edycja:
hej dziewczeta :)

Dotkass, znalazlas teczke??? przegladalam wczoraj swoje dwie i myslam o Tobie... :-)
co do cichow H&M dla mnie sa super, sa modne, tanie i trwale, trzymaja rozmiarowke, uwielbiam i uwazam ze sa warte swojej ceny, a ze chinszczyzna...no tak, nawet owieczki w Zakopcu na Krupowkach sa szyte w Chinach.... grunt by robic to porzadnie

ciazowe tez glownie z H&M mam, mi czarny kolor nie przeszkadza....wyszczupla :rofl2:
mam na strychu 3 kartony ciuchow ciazowych, ale czesc sprzedam bo juz mi sie znudzily :-p ja nosilam je jeszcze dlugo po ciazy.... i tez teraz nie zamierzam szalec tylko okazje wylapywac, allegro, lumpki :)

pscolka, dzieki za info od dietetyka, przyda sie! ja w kocu w nadmiarze obowiazkow nie odbylam wizyty u swojego

aaaa19, moj synek jest z 20 grudnia, ale impreze z zaproszeniem ma regularna :-D i z prezentami, biba rodzinna jest ze ho ho :-D a pod choinka tez prezenty ma, wiec nie sadze by zle ten moment wspominal :) ja jestem majowka, urodzona 4 maja, moj Brat z 30 grudnia i to byl zawsze wyjatkowy czas w naszym domu

ale mielismy ciezka noc dzis :( synek malutki nam goraczkowal, tatus pol nocy nosil go w ramionach a on spac nie mogl :( moje malenstwo kochane...rano znow goraczka i wymioty eh
czeka z Babcia w domku na wizyte medyka

reklama
Notka, zdrówka dla Maluszka, i tak znalazłam teczkę, pisałam o tym wczoraj...i to w takim miejscu, daj spokój miałam pod nosem :-D nawet tam zaglądałam, ale nie w tą zakładkę, zaglądałam w zakładkę z dokumentami Amelci, a to było w zakładce z moimi ech

Do góry