reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a ja wcinam pizze o tej godzinie... ale M przyniosl no coz.. zycie codziennie nie jem nic o tej godzinie raz nic sie nie stanie..chyba:D

reklama
dobra, dzisiaj już mi lepiej, bo ważę mniej o kilo niż wieczorem :-D tak czy owak moja ginka już mnie stemperuje - w poprzedniej ciąży w 31 tyg mając 25 kilo na plusie dostałam taki opiernicz że wyszłam z płaczem z gabinetu i przytyłam do porodu już tylko kilo. z perspektywy czasu widzę, że dobrze że tak się stało bo bym pewnie z 35 kilo przybrała w tym tempie :-p i tak jak patrze na dziewczyny w ciąży jak świetnie niektóre wyglądają to mnie tak zazdrość bierze, że obiecałam sobie się nie obrosnąć w tłuszcz tym razem, ale ja ciągle jem! to jest nie pohamowane! a już najbardziej marzę cały czas o lodach takich z kawałkami biszkoptów czy czymś.. widzicie, od rana mam takie kulinarne chcice :sorry:
ale cieszę się, że Wy też szarżujecie, dobrze że zapytałam, bardzo mnie to pocieszyło :-D

ach dziewczyny jak ja zazdroszczę tym, które są już tak blisko 12tc.. a już najbardziej tym co mają termin na wrzesień tego roku :-D ja nie wiem, ale dla mnie czas ciąży to więcej strachów niestety niż radości :zawstydzona/y:

Hej dziewczyny ;) Widzę, że piszecie o wadze...No więc ja dzisiaj weszłam na swoją i ... mam 2 kg na plusie!!!~o zgrozo:szok: Dzisiaj muszę się oszczędzać - nie ma co! Pozdrowionka :-D

Hej dziewczyny,
nie mam niestety czasu zeby czesto pisac. U mnie jakies 2 kg na plusie pod koniec 1 trymestru - jest dobrze.
W poprzedniej ciazy bylo o wiele wiecej, wiec jest szansa, ze nie rozpase sie az o 22 kg. Chcialabym przytyc tak standarsowo - 11-16, byle nie wiecej, mam nadzieje, ze sie uda

Cytrusik - moze zamien slodycze na slodkie owoce, np winogrono, banan. Nie dosc, ze mniej kalorii to jeszcze zdrowiej.

Madzikowska
- super zdjecie

Hej Dziewczyny:)

White_Orchid pamietam, ze badanie mialas na 8...jak poszlo? Daj koniecznie znac bo troszke sie martwie...

Ja przytylam 2 kilo ale ponoc to normalne na I trymestr...Jem tyle samo co przed ciaza, staram sie nie jesc za duzo na noc, ewentualnie cos lekkiego, np. sok z marchwii albo surowa marchewke pochrupac, nie jem nic smazonego, raczej np. gotowana rybke.
Moja mam przytyla w ciazy 9 kilo....Mam nadzieje, ze ze mna bedzie identycznie:) Na razie mam takie same objawy ciazy jak ona..Podobnie przechodzicie ciaze jak wasze mamy?

ewa no właśnie w tym rzecz że o słodyczach to ja sobie marzę tylko, jak o tych lodach np. ale fakt faktem nie jem żadnych slodyczy, bo w sumie nie mam na nie ochoty. zajadam się owocami i .. kanapkami :/ i te kanapki mnie tak dobijają chyba, a co najgorsze nie mam tak jak Wy że wieczorem że już nie bardzo jeść, tylko dopiero zaczynam wsuwać wszystko co pod ręką, a kanapki to już w ogóle zło najwyższe, jedna za drugą :-p

witam z rana jeszcze przed śniadankiem,zaraz idę robić sobie omlecika i powoli będę się szykowała na miasto i na wizytkę, trzymajcie proszę kciuki, żebym zobaczyła dziś naszą Małą Kropeczkę :zawstydzona/y:

Oliwka, super z tymi ciuchami, dużo odciąży kieszeń jak piszesz, ja niestety dla siebie muszę sobie sama kupić, dobrze, że dla Ami mam i pewnie dostanę jeszcze od siostry :tak:

cytrusik, jestem jak najbardziej za wątkiem zamkniętym, ale wydaje mi się, że jest na to jeszcze za wcześnie, zobaczysz, że pewnie połowa odpadnie w trakcie, albo jeszcze kilka nas przybędzie :tak:

madzikowska, super dzidzia :-)

Nef, zdrówka dla Niuni :tak:

ladies, zdrówka dla synusia :tak:

EWA, ja w pierwszej ciąży od początku miałam taki mega apetyt, który niestety ciągnął się przez całą ciążę, co spowodowało, że przytyłam 30 kg :zawstydzona/y:, fakt faktem, że niczego sobie nie odmawiałam i dosłownie "żarłam", teraz staram się jeść inaczej, bo wiem czym to "grozi" ;-)

miłego dnia

cytrusik kanapki nie sa zle- ja jem z bardzo ciemnego pieczywa, bez maselka, za to sterta warzywek, np. salata, rzodkiewka, jajko, cieniutka szyneczka. PO 2 takich nie mam juz sily na wiecej.

reklama
Do góry