reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hejka dziewczyny dawno mnie tutaj nie było i nie ukrywam nie dam rady nadrobić. Wojtuś śi więc mam 5 minut dla siebie apotem lece ogarnąć domek.
Widziałam wątek kulinarny znaczy która z Was co je ........ a ja powiem tak ja już nic nie mogę wszystko mnie odrzuca, normalnie tak jak z małym nic bym nie jadła a i takw łazience siedziała i bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... nawet picie żadne mi nie idzie i wmuszam w siebie choć litr płynów dziennie.... mam nadzieje że to wszystko minie bo inaczej będę musiała do szpitala na kroplówkę iść..... w poniedziałek widziałam swojego szkrabika fasolika i stwierdziłam ale grubcio :) no ale nadal mam krwiaczka wic prochy trzeba brać... oki a teraz spróbuję jeszcze troszkę poczytać Was

reklama
cześc dziewczyny:-(

u mnie znow jakies przeboje:crazy: jestem na tej luteinie dopochwowej, ktora sobie caly dzien splywa bialutka na wkladke, a tu od rana znow zabarwiona na taki delikatniutki bez, jak kawa zbozowa z duza iloscia mleka. ten kolor pojawia sie tylko z ta luteina, bo normalnie to nie ma zadnych plamien ani nic. no i nie wiem co z tym zrobic :confused:
przeczekac i zobaczyc co bedzie? interweniowac? luteiny juz mi raczej wiecej nie przepisza, bo juz mam maksymalna dawke chyba... brzuch mnie troszke boli, choc nie wiem czy nie bardziej ze stresu...:-(

na razie leze i czekam...
moze zadzwon do ginekologa czy tam lekarza i zapytaj czy to normalne...
nie ma co czekac moim zdaniem ja bym sie zapytala....

cześc dziewczyny:-(

u mnie znow jakies przeboje:crazy: jestem na tej luteinie dopochwowej, ktora sobie caly dzien splywa bialutka na wkladke, a tu od rana znow zabarwiona na taki delikatniutki bez, jak kawa zbozowa z duza iloscia mleka. ten kolor pojawia sie tylko z ta luteina, bo normalnie to nie ma zadnych plamien ani nic. no i nie wiem co z tym zrobic :confused:
przeczekac i zobaczyc co bedzie? interweniowac? luteiny juz mi raczej wiecej nie przepisza, bo juz mam maksymalna dawke chyba... brzuch mnie troszke boli, choc nie wiem czy nie bardziej ze stresu...:-(

na razie leze i czekam...

white_orchid my sie jeszcze nie znamy:) ja tez jestem na luteinie dopochwowej, bo na poczatku ciazy stwierdzono u mnie krwiaka, ale na szczescie juz praktycznie zaniknal wiec trzymaja mnie na luteinie do konca I trymestru. Luteiny nie mozna przedawkowac, poczekaj mozna do jutra czy nadal bedzie takie zabarwienie a jesli masz taka mozliwosc to zadzwon do lekarza i zapytaj. Mysle, ze w 8 tyg bardzo bolalby cie brzuch jakby cos bylo nie tak, twoje malenstwo ma juz ok 2 cm wiec ma juz troszke sily. Glowa do gory, sprobuj sie odprezyc i zrelaksowac, choc wiem ze to nie jest latwe. Daj znac co postanowisz, ale lepiej chuchac na zimne. Masz jakiegos lekarza pod zasiegiem tel?

na razie leze. napisalam do mojej ginki pytanie przez system Medicover, bo dzis przyjmuje od 13 do 17.45. jakby nie odpisala to sprobuje sie do niej dodzwonic przez recepcje w centrum...

white, zgadzam się z dziewczynami, lepiej dmuchać na zimne, zadzwoń i się obserwuj, kochanie, a może sobie podrażniłaś paznokciem ściankę, wiesz teraz mamy bardziej ukrwioną i wrażliwszą :tak:, napewno będzie wszystko dobrze :tak:

kurcze wiecie miałam w takiej teczce, całą historię ciąży, badania, zdjęcia USG (chodzi o I ciążę) i za cho.lerę nie mogę znaleźć, niby ponad 4 lata minęły, a my zdążyliśmy się 2 razy przeprowadzić ale potrzebuję ich i nawet nie wiem gdzie mam szukać...aaaaaaaaaa

Ostatnia edycja:
white_orchid- ja to raczej jestem panikara w takich sprawach... więc za pewne już gdzieś do lekarza próbowałabym się dostać... trzymam kciuki :-)

madiu- super, że wizyta się udała no i przykro, że nadal masz tego krwiaka... mam nadzieję, że na następnej wizycie nie będzie po nim śladu

Dotkass- a ja właśnie moją teczkę ostatnio wyciągnęłam i przeraziła mnie ta karta ciąży, jak spojrzałam na wagę, że w m-cu potrafiło mi przybyć 4 kg:cool: życzę owocnych poszukiwań

ankzoc,
kochana ja tez uwielbiam kupowac ciuszki, mimo iz mialam sporo to i tak drugiemu synkowi kupowalam nowe ;-) no i po starszym nie wszystko pasowalo bo pol roku roznicy kalendarzowej bylo, jeden z czerwca drugi z grudnia
daj blagam rady jak sprzedawac, moze sie w koncu zmobilizuje!!! robilas paki? po ile sztuk itp

tez uwazam ze ciuchy 5 10 15 to jakies nieporozumienie
kocham H&M i KappAhl, C&A tez sa ok, Endo tez lubie :-) za Mothercare nie przepadam, uwazam ze nie sa warte swojej ceny, jakosc sie pogorszyla, rozmiarowki nie trzymaja, lekka chinszczyzna sie robi

tez zauwazylam ze Perelka z nami nie pisze, szkoda :-(

ja mam jutro swoje II usg, na pierwszym widzialm tylko pecherzyk...
wiec niby sie ciesze na jutro, ale tez zaczynam denerwowac....

no i gardlo mnie ciut boli...zaczynam miec schizy co do CMV.... w dwoch poprzednich ciazach tez sie tego panicznie balam :eek: maz dzis skomentowal moje obawy "zaczyna sie.." ;) ;) ;)

Notka- słuchaj ja robiłam paczki wiosna/lato a później jesień/zima chyba jakoś pierwszą partię sprzedałam na allegro bo później zaczęła kupować koleżanka takie paczki. Jeśli chodzi o ilość sztuk to zawsze było coś ok 100 i brałam od niej 400 zł. Męczące jest to, że musisz wiesz porobić fotki poopisywać, ale uważam że warto mimo wszystko :-) chociaż masz trochę czasu dopóki nie poznasz płci ;-)

ankzoc, dziekuje kochana :-* wkladalas np body, dres, bluze, tak? 400zl za 100sztuk jest ok :-)
no meczace to.... ale na pewno warto!!!!
MUSZE sie zmobilizowac, zainspirowalas mnie!!!!!! :happy:

lece na kawke z kolezanka :cool2:

reklama
wiecie co nie wiem dlaczego weszłam na temat trojaczków :-D i tak czytam, że wczoraj napisała dziewczyna, że jest w 9 tygodniu ciąży kwietniowa :-p
wiecie co podziwiam takie mamy... jak to człowiek musi się zorganizować przy 3 takich szkrabów :rofl2:

Notka- generalnie tak wychodziło ok 100 szt, tylko wiesz liczyłam każdą sztukę oddzielnie wiesz każde body, rajstopki itp dokładałam nawet buciki czapeczki- to były wszystkie rzeczy które Maja miała w okresie wiosenno/letnim

Ostatnia edycja:
Do góry