reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie

Widziałam, że poruszyłyście temat ubranek, ja stwierdziłam że będę sprzedawać bo po 1 nie wiem co będzie chłopczyk czy dziewczynka, poza tym uwielbiam kupować ciuszki dla maluchów są boskie no i kolejnym argumentem była pora roku w którą się urodzi maluszek... w sumie Mała urodziła się w maju a teraz kwiecień... ale i tak nie żałuję że sprzedałam po prostu 2 razy do roku robiłam mega paki wiosna/lato i jesień/zima i sprzedawałam....
Jeśli chodzi o firmy to też uwielbiam z h&m, jak Maja była mniejsza to często koleżanki kupowały mi w Anglii- fakt gatunek ciuszków i ta cena ech w Pl możemy tylko pomarzyć o takich cenach i takim gatunku!
Teraz zbieram małej kasę i najczęściej kupuję jak są promocje lub też mam zniżki do h&m lub reserved

Agus_86 -wiesz co wiem, że jeśli w rodzinie wystąpiły jakieś genetyczne wady, to dają skierowania na szczegółowe badania genetyczne tak jest na 100% na NFZ, życzę udanego seansu :-) koniecznie napisz jak wrażenia, bo tez się zastanawiam nad tym filmem a tak poza tym nie zamartwiaj się musi być wszystko dobrze...

Notka- jak będzie dziewczynka to dostaniesz motywacji do szybkiej sprzedaży :-D Masz tak samo ubogie menu jak ja :( u mnie nadal zwykły chleb, bułeczki maślane, dżemik, naleśniki, twarogi, ser żółty! Z owoców jedynie arbuz :-( A moja córcia jest majowa , drugie będzie kwietniowe, chyba, że się nie będzie pchało to jest szansa, że może być z początku maja :-) a mimo wszystko kocham zimę mróz, śnieg i sporty zimowe... :-D

Pchla_Szachrajka- gratuluję udanej wizyty wow 3 cm no wielgachny już ten twój człowieczek :-D Kochana moja Maja jak spałam to miała największą fazę ruchu... masakra ja tu padnięta chce zasnąć a tu kopniak w żebra. Co do bóli kręgosłupa ja niestety też mam.. Jesli chodzi o ciśnienie ja też mam bardzo niskie, to nic nie szkodzi zobaczyć, że z czasem jak maleństwo zacznie rosnąć ciśnienie ci się zwiekszy, ja miałam książkowe 120/80 od 3-m-ca a przed ciąża bywały ekstrema 70/50
By się spełniły Twoje życzenia
By się ziściły Twoje marzenia
By uśmiech często gościł na Twej twarzy
Byś zdobyła w życiu, szczyt swoich marzeń
Wszystko co chciałabyś
By się zdarzyło
Wszystko czego pragniesz
By Twoim było…

Dotkass- co do tesco wydaje mi się, że mimo wszystko jakoś się porawiła bynajmniej bielizny :-) za to 5 10 15 to istna porażka, moja córcia też Majowa ;-)

madzikowska- super, że wizyta się udała i wszystko jest w porządku :-):-):-) wow już prawie 5 cm super jest już na co popatrzeć

cytrusik- głowa do góry, jedne z nas chodzą jak bomby bez zapalnika a inne płaczliwe a inne tryskają humorem taki nasz los ;-)

Phelania widzisz kochana ja osobiście nie rodziłam 2 raz, ale znam kilka historii i z tym bywa różnie, jedne szybko, łatwo inny po kilkanaście godzin z wielkimi bólami i różnymi historiami z przetaczaniem krwi it, powiem ci szczerze, Pamietam jak na psychologi właśnie mówiono że ludzie mają tendencję do nadmiernego wyolbrzymiania w opisywaniu bólu itp spraw ja się nie wczytuję w takie historie co ma być to będzie i tak to jest nieuniknione! Musisz urodzić dziecko a jak będzie tego nikt nie wie a po co się nastawiać...wiesz sama możesz się psychicznie zablokować i to utrudni ci poród...

Nef- kochana ja znam wiele osób, które nie cierpią dotykowych ekranów także nie jesteś sama... mi to osobiście nie przeszkadza... najgorszy problem jest zimą :-)

krolewnazmarcepana- ja ma tak że rano wstaję jest jakoś w miarę, oczywiście nie rozstaję się z moim opaskami, ale po południu zaczyna mnie tak mdlić, ze wymiotuję wieczorem nic nie jem a mimo wszystko jest mi nie dobrze i wymiotuję samymi kwasami żołądkowymi przez co mam podrażnione gardło ech. Jeśli chodzi o owoce to mogę tylko arbuza..może też spróbuj

Tasia001- współczuję nocnego zamieszania

reklama
ankozc: ja w dzien juz nie wymiotuje, opasek szukałam ale nie było nigdzie ale juz nie śa mi tak potrzebne, a wieczorem tez kwasami mi sie zdarza a potem to gardło ehh ;/ masakra bo nie mam czym wymiotować ;/ i potem nie moge usnąć bo mnie drażni ;/

ja narazie zmykam bo bedziemy mec gości, wpadne potem :)

Tasia, współczuję przeżyć nocnych :no:

Pchła, wszystkiego najlepszego urodzinowo 250_26988247747bac421978d8.jpg

Spóźnione, ale serdeczne życzenia z okazji wczorajszej rocznicy ślubu dla Perelki (chyba już do nas nie zagląda, ale życzę dużo szczęścia) toasty_przemowy_1.jpg

Shy, przyjmij ode mnie najszczersze i najpiękniejsze życzenia z okazji Waszej rocznicy ślubu, dużo zdrowia, życia w szczęściu oraz pociechy ze zbliżającego się szczęścia :-)
12024689-bukiet-slubny-i-kieliszki-do-wina-z-szampanem.jpg

madzikowska- świetne spodenki, chociaż ja musiałaby zakupić bez tej długiej gumy którą naciąga się na brzuszek... w pierwszej ciąży strasznie swędziały mnie te wszystkie gumy i drażniły :-( i czuję, że teraz będzie tak samo bo już mnie zaczyna swędzieć skóra

te są z H&M ?? kurcze jak byłam w weekend to nie było jeszcze zadnych promocji
db ze jutro jade do krakowa :D haha
ale najgorsze ze ja mam rozmiar 36 i cięzko mi kupić jakiś ciążowy ciuch bo wszystkie takie wielkie są... a ja lubie obcisłe :D:D

tak jak napisalam wyzej to sa male rozmiary takze napewno cos znajdziesz ;-)

Phelania nie przejmuj sie na zapas porodem, ja pierwszy mialam straszny bo kleszczowy, bole z kregoslupa i 40 szwow natomiast za drugim razem maly byl tak szybki ze nie zdazyli rekawiczek zalozyc bo juz glowka szla i mialam tylko 3 szwy gdzie pol godziny po porodzie siedzialam wykapana i nie moglam sie doczekac kiedy zobacze szkraba. Z tego wszystkiego zjadlam schabowego z ziemniakami i surowka i dostalam opieprz od poloznej ale malemu i tak nic nie bylo a ja przynajmniej bylam najedzona i szczesliwa :-)Takze kazdy porod jest inny i napewno bedzie dobrze.

madzikowska- świetne spodenki, chociaż ja musiałaby zakupić bez tej długiej gumy którą naciąga się na brzuszek... w pierwszej ciąży strasznie swędziały mnie te wszystkie gumy i drażniły :-( i czuję, że teraz będzie tak samo bo już mnie zaczyna swędzieć skóra

To jak sama widzisz sa takie z guma i bez wedlug upodoban i ja widzialam wszystkie rozmiary a cena tez zacheca ...

reklama
Tasia, współczuję przeżyć nocnych :no:

Pchła, wszystkiego najlepszego urodzinowo Zobacz załącznik 498860

Spóźnione, ale serdeczne życzenia z okazji wczorajszej rocznicy ślubu dla Perelki (chyba już do nas nie zagląda, ale życzę dużo szczęścia) Zobacz załącznik 498861

Shy, przyjmij ode mnie najszczersze i najpiękniejsze życzenia z okazji Waszej rocznicy ślubu, dużo zdrowia, życia w szczęściu oraz pociechy ze zbliżającego się szczęścia :-)
Zobacz załącznik 498866

To i ja do tych zyczen sie dolaczam...:tak:

Do góry