reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

my na mamach majowych mieliśmy mamę bliźniaków, wiadomo było, że dzieci urodzą się w kwietniu mimo wszystko została z nami :-)

także dziewczyny... nigdzie nie uciekacie :-D

reklama
Witam popoludniu :)
Dziewczyny zauwazylam na ręce taka plamke..niema śladu ugryzienia i nie swędzi...ma któraś pomysł co to może byc?
Jutro jak nie zejdzie mam zamiar sie wybrac do lekarza..
Palmka jest jasno rózowa o wymiarach mniejwiecej 2,5cm na 2,5cm i jest delikatnie wypukła..

Zobacz załącznik 498411

.....
może pająk, przyłóż sodę na opuchliznę

Witajcie, dzieki za mile powitanie :-)
Agus_86 gratuluje bliźniaków !!! Ja tez mialam opcje ze moge miec bliźniaki poniewaz jestem po ivf i podano mi 2 embrionki niestety zostal tylko jeden ale najwazniejsze zeby zdrowy byl :tak:
Co do dziwnych snów to kilka dni przed usg mialam koszmary takie ze mało nie zemdlałam z nerwów przed wejściem do gabinetu - śniły mi sie martwe noworodki brrrrrr masakra :szok: najważniejsze że po usg te głupie sny się skończyły i jestem spokojniejsza ... Jeśli chodzi o zachciewajki to mam takie dziwne smaki że szok np wczoraj wypilam żurek taki z butelki cały a potem przegryzłam miętuskami mój m stwierdził że jestem hardcorem i nie może na to patrzeć :-p
Niestety mój ból pleców jest w dużej mierze spowodowany hormonami jakie musialam brac w trakcie kuracji i moje jajniki sa bardzo powiekszone przez to i to one najprawdopodobniej uciskaja mój kręgosłup i niestety nic nie pomaga tzn lekarz kazał brac mi paracetamol ale tu w uk nie robia zbyt wiele do 12-14 tyg ciąży :no: połowy tych badań o których pisałyście wcześniej nie robili i z tego co wiem nie beda robic :-(

ankzoc, zdróweczka dla Majeczki :tak:, a codo brzuszków też chodziłam razem z moją cioteczną siostrą (Ona mam synka 3 tyg starszego od Ami) i zauważyłam tą samą różnicę w brzuszkach (siostra trzecią ma dziewczynkę i dwa poprzednie brzunie znacznie się różniły od ostatniego)...

a co do snów, zgadzam się, że w ciąży ma się powykręcane sny na maxa

wczoraj żeśmy się poseksili, ale mi było fantastycznie, uwielbiam sex w czasie ciąży :-D

mi sie dzisiaj sniło że wypiłam 2 kieliszki wódki....boże masakra z tymi snami...a w ciązy odstawilam wszystko co nie wskazane chociaz za wódka nie przepadam...za imprezach piłam drinki i to gora jednego na cała impreze ciągnełam...

ejj zaczełam was czytac i mi sie tosty za bardzo spiekły ;[;[ ;p
ale chyba zadnaq z was nie je tostów jak ja z ketchupem i musztardą chrzanową hahahah :D:D

asiak:a moze gdzies leżałaś i ci sie coś odgniotło i teraz masz czerwone ??

a wiecie co jakieś 2 tygodnie temu kupiłam małej pieluchy w biedronce, teraz mamy juz druga paczke i dzis musiałam latac szukac innych pieluch po sklepach bo ona chyba jest uczulona ?! ;O
takie jej plamy powychodziły ze wygląda to okropnie ;( bidulka moja, mam nadzieje ze ją to nie swędzi ;/

krolewnazmarcepana- moja dostała takich plam bo miała pieluszkowe zapalenie skóry Pieluszkowe zapalenie skóry: Pediatria - Medycyna Praktyczna: Lekarze pacjentom też zmieniałam pampersy na różnych firm, aż w końcu trafiłam do lekarza i dostała maść na receptę. I nie jest to kwestia zaniedbania rodziców a raczej wrażliwość skóry malucha, niestety problem nawraca aż do momentu pożegnania się z pieluchą

ale wiesz co powiem CI ze my nigdy nie mielismy z tym problemu ;O także jestem zdziwniona ze teraz cos takiego wyszło, bo juz uzywalismy pampersów, haggisów, happy potem jakiś tanich z auchana i nic jej nie było, a tu dwa tygodnie na tych biedronkowych i takie coś ;/ ;[

a pamiętasz co to była za maśc ??

a teraz wklepałam w google, no ona ma takie plamy, ale nie wszędzie gdzie jest pieluszka, np. na pupie nic nie ma ;|

reklama
krolewnazmarcepana- to była jakaś maść na zamówienie robiona, poza tym mojej Mai też bardzo późno wyskoczyło i niestety do momentu pożegnania się z pieluchą nawracało... co jakiś czas. Wiesz możesz spróbować smarować bepanthenem

Do góry