reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
hej po weekendzie :-)

madzikowska, w takim razie koniecznie musisz korzystac i zamawiac u meza wszystko o czym zamarzysz ;-)

aaaa19, mieszkam na Mokotowie, pochodze z Ochoty (Dotkass sasiadko!) a maz z Wilanowa

Dotkass, na szczesliwice chodzilam na niedzielne spacerki jak bylam dzieckiem i na basen ma sie rozumiec w sezonie
kochana, ciezarne miewaja rozne bardzo dziwne sny, w literaturze jest to nawet opisane, nie łap dola, ja Cie prosze!! wszystko jest w porzadeczku :-*

Agus86, BLIZNIAKI!!!! :-D :-D :-D dobrze ze ciaza trwa 9 miesiecy...jest czas by sie oswoic... przygotowac ;-) GRATULACJE!!

ankzoc, i jak sie kochana bawilas? ja tez bylam na weselichu w sobote, jako ze polsko-brytyjski mariaz byl to w nocy nawet mi sie snilo ze po angielsku gadam ;-)

Krystal32, witaj :-)

Phelania, niezly brzuszek .... przed porodem!! ja taki to teraz mam ha ha ha jak sie najem ;-) :-p

mam takie mdlosci ze az mi sie plakac chce.... juz wolalabym zwymiotowac to moze by mi ulzylo...a tak... :-( wczoraj na kolacje ziemniaki z maslem jadlam i szklanka kefiru.... wazylam sie w sobote, -1,5kg mniej

Notka, dziękuję Ci ślicznie, co do wagi "urośniesz" jeszcze, głowa do góry :tak:, w takim razie musiałyśmy kiedyś choć raz się minąć, basen w wakacje i park to miejsce moich dziecięcych wspomnień, jednych z najpiękniejszych jakie mam :-), brakuje mi strasznie Ochoty, dobrze tylko, że moja Mama tam mieszka i mogę powspominać, a Ami szaleje na placach zabaw, które swoją drogą zrobili bosko :tak:...w przyszły czwartek jadę do Mamy z Amelcią- już się nie mogę doczekać, tymbardziej, że zostajemy na weekend

Witajcie kochane

Ja dziś w domu, córcia ma mega katar całą noc się męczyła, rano wyłączyłam budzik w komórce i spałam dalej :-)Nie chciałam dawać Mai do przedszkola..
Powiem wam, ze na weselu super się wybawiłam, Maja była u dziadków a my z m mieliśmy dla siebie czas nawet maleństwo w brzuszku pozwoliło na dobrą zabawę zero mdłości wymiotów ech :-)

Dotkass- jeśli chodzi o brzuszki to faktycznie przy dziewczynce brzuszek rozlewa się a na chłopca idzie do przodu.. razem ze szwagierką chodziłam w ciąży nasze dzieci różni 5 dni więc mogłyśmy porównać brzuszki i jeszcze mój zaczynał się w zasadzie pod piersiami jej był niżej :-) Ja też miałam takie gryzaki -rewelacja
ps. wiesz że obliczyłam sobie poprzednią ciąże i wychodziła dziewczynka i się zgadza hahah czyżbym miała parkę?
Faktycznie przerażający sen :-( mi za to śniło się, że samochód mnie dosłownie rozjechał nie mogłam się ruszyć i patrzyłam na mojego męża ech,,, skąd to człowiekowi bierze się taka psychoza senna

Notka - super ;-) bułeczki maślane i drzem brzoskwiniowy wcinam codziennie. My też do białki ale w ferie z tym pomorskie ferie ma późno w połowie lutego i trochę się obawiam :cool2: Jak tam po weselu ja wytrzymałam do 1 ale to dlatego, że zaczął mnie boleć brzuch

pscółka i spółka - no to koledzy z pracy powinni ci być wdzięczni ;-) jeśli chodzi o termy to temp wody jest taka jak temp ciała.

lenka21*- witaj

Agus_86 - wow moje ogromne gratulacje.. chyba nie jestem w stanie wyobrazić sobie twojego zaskoczenia :-)

mamakruszynki- super wyglądałaś w ciąży... i to w dniu porodu tak kwitnąco

Phelania - ślicznie wyglądałaś 4 dni przed porodem wow tylko pozazdrościć. Trzymam kciuki za udaną wizytę

Tasia001-marzenia są po to by je spełniać :-)

wiosna2013- super, że wszystko jest ok :-)

aisak_85- kawa zbożowa nie jest szkodliwa dla kobiet w ciązy

krystal32 -witaj

Nef- u nas też nie dawali skierowania na inne badania, sama sobie płaciłam dla własnego spokoju

krolewnazmarcepana- ja miałam mdłości dlatego witaminy połykałam na noc, przynajmniej mialam pewność, że ich nie zwrócę

ankzoc: wiesz co ja nie chciałam nic łykać póki nie poczuje sie lepiej, w pierwszej ciąży tez wymiotowałam i mimo ze łykałam na noc to w nocy tez wstawałam ;/ tak więc to mi nie pomagało;/

ankzoc, zdróweczka dla Majeczki :tak:, a codo brzuszków też chodziłam razem z moją cioteczną siostrą (Ona mam synka 3 tyg starszego od Ami) i zauważyłam tą samą różnicę w brzuszkach (siostra trzecią ma dziewczynkę i dwa poprzednie brzunie znacznie się różniły od ostatniego)...

a co do snów, zgadzam się, że w ciąży ma się powykręcane sny na maxa

wczoraj żeśmy się poseksili, ale mi było fantastycznie, uwielbiam sex w czasie ciąży :-D

A tak w ogóle to mam pytanie odnoście płci, macie jakieś przeczucia"? Ja w pierwszej ciąży założyłam, że ma być dziewczynka i inne opcji nie ma hihhih:-D oczywiście do końca 6 m-ca nie było wiadomo, a jak już się mała pokazała haha to nie było wątpliwości...
Teraz zero przeczucia nic...

reklama
A tak w ogóle to mam pytanie odnoście płci, macie jakieś przeczucia"? Ja w pierwszej ciąży założyłam, że ma być dziewczynka i inne opcji nie ma hihhih:-D oczywiście do końca 6 m-ca nie było wiadomo, a jak już się mała pokazała haha to nie było wątpliwości...
Teraz zero przeczucia nic...
mieliśmy identycznie, nawet "pracując" nad Amelcią, mówiliśmy, że "robimy" Amelcię :tak::-),z tym, że my się dowiedzieliśmy w 19 tc tzn już potwierdzone na 100% było :tak: a teraz cóż, chcielibyśmy dziewuszkę, ale co będzie nie wiem, niby "wmawiam" sobie, że dziewczynka...

Do góry