reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam Kochane
Ja za Wami nie nadążam :-D u mnie dzisiaj też pomidorowa, a na drugie rybka... ogólnie dzisiaj czuję się bardzo dobrze hmmm cieszę się ale z drugiej strony zastanawiam czy wszystko ok, a do wizyty w środę nie mogę się doczekać;-)

reklama
A ja dzisiaj na obiadek jadłam Lasanie,ale taką świńską z biedronki...mmmmm pycha!Mojego M nie ma dzisiaj od rana do nocy,więc nie gotuje obiadku.
Co do kalendarza to mnie we wszystkich wychodzi że będzie dziewczynka,ale to okaże się około 15 kwietnia:-)
Idę do małej bo chyba głodna

Agus_86 – gratulacje. nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Pomyśl jak będą się fajnie ze sobą bawiły. Mnie niestety jeden pęcherzyk się wchłonął, tak więc tylko 2 tygodnie mogłam się nacieszyć. A z jakiej racji masz już L4, coś się dzieje?

mamakruszynki – jaki malutki brzuszek, czy dzidzia też była mała?

Aisak_85 = kawa zbożowa jest ok., tylko przy cukrzycy trzeba uważać, bo tam słód jęczmienny

Ja dzisiaj robiłam pomidorówke,, oczwiscie ja miesko z zupy obgryzłam bo moja mała nie chciala to pokryjomu nawrzucałam jej kawałki do zupy :)

POtem moze frytki ...mam taka ochote ale nie wiem czy znajde ochote na ich zrobienie... teraz odpoczywamy...

Powiedzcie mi czy kawa zbożowa to takie dobre dobro czy niemozna jej duzo pic ..ja akurat zanim zaszłam w ciąże piłam zwykła kawe dwa razy dziennie jak sie dowiedzialam o ciazy przezuciałam sie na "Anatol" i czasami mam smaka wypic po poludniu druga taka kawe ale nie wiem czy nie bedzie za duzo ?

Hey,
Niczym sie nie przejmuj i pij kawusie. Ja o to zapytalam mojego gina i powiedzial mi ze 2 kawy dziennie nawet zwykle nie zaszkodza, a w poprzednich ciazach pilam 3 kawy 2 zwykle i jedna zbozowa i dzidzie sa cale i zdrowe takze nie zaszkodza

Witam dziewczyny :-)

Jeśli chodzi o kawkę to w pierwszej ciąży piłam filiżankę rozpuszczalnej z mleczkiem tak raz dziennie bardzo ją lubiłam hihi
teraz jakoś na kawę nie mam smaka w ogóle.

U mnie dzisiaj zupa grochowa....;-)

a w kalendarzu nie sprawdzałam co będzie... chyba zerknę z ciekawości w wolnej chwili co mi tam wyjdzie hihi ;-)

Agus_86 – gratulacje. nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę. Pomyśl jak będą się fajnie ze sobą bawiły. Mnie niestety jeden pęcherzyk się wchłonął, tak więc tylko 2 tygodnie mogłam się nacieszyć. A z jakiej racji masz już L4, coś się dzieje?

dziękuję:) trzeba myślec pozytywnie :)
ja pracuje z dziecmi z autyzmem, małymi i bywa że agresywnymi, 8 godz nie tylko terapii ale i opieki na świetlicy, powiem Ci że ciężka praca, dźwiganie, przenoszenie a czasem i walka odciąganie jednego od drugiego...a wiadomo nie wolno się przemęczac, lekarz nie miał przeciwwskazań do zwolnienia więc skorzystałam.

Aisak_85 = kawa zbożowa jest ok., tylko przy cukrzycy trzeba uważać, bo tam słód jęczmienny

a nie ja nie mam cukrzycy :) tej ciążowej też narazie :)

Witam Kochane
Ja za Wami nie nadążam :-D u mnie dzisiaj też pomidorowa, a na drugie rybka... ogólnie dzisiaj czuję się bardzo dobrze hmmm cieszę się ale z drugiej strony zastanawiam czy wszystko ok, a do wizyty w środę nie mogę się doczekać;-)

oj rybka chodzi za mna juz spory czas ale zawsze jakos nie wychozi ..jaka rybke polecacie może jakas nie droga ktoś kupuje?

Hey,
Niczym sie nie przejmuj i pij kawusie. Ja o to zapytalam mojego gina i powiedzial mi ze 2 kawy dziennie nawet zwykle nie zaszkodza, a w poprzednich ciazach pilam 3 kawy 2 zwykle i jedna zbozowa i dzidzie sa cale i zdrowe takze nie zaszkodza

aha..no ja twardo przezucialam sie z kawy zwyklej na zbozowa a z mocnej herbaty na owocową ale widze ze nie potrzebnie :) jesli tak mówisz :)

Powiedzcie mi czy kawa zbożowa to takie dobre dobro czy niemozna jej duzo pic ..

Mi sie zawsze wydawało, że zbożówka jest bardzo zdrowa, nawet dzieciom ja dają.
Z tego co pamiętam, sklada się z różnych ziaren zbóż i cykorii.
Pewnie osoby uczulone na gluten nie mogą tego pić.

Dzięki:) teściowa jest z bliźniaków, ale podejrzewam że u mnie po prostu po Clo- stymulacji jajników. :)

Gratuluje bliźniczków!!!!

Na forum mam lipcowych 2010 miałyśmy trojaczki. Dzidzi były po stymulowacji owulacji, ale nie wiem czy to to samo co ty miałaś. Niersamowity widok był ich całej trójeczki:tak:

reklama
pscółka i spółka Kornelka była maleńka miała 48cm ważyła 2710,ale spadła do 2300,bo leżała w inkubatorze i dziady nie dali jej jeść przez pierwsze doby,tylko podawali kroplówki.

A co do kawy to mnie całkowicie odrzuciło,i nie piję w ogóle.Zbożówki nie cierpię
Ja polecam rybę Solę,dla mnie jest znacznie lepsza od Pangi czy Mintaja a nie wiele droższa.
Idę wykąpać małą,bo usypia.

Do góry