reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
wiosna, takie plamienia mogą występować do końca I trymestru, ja nie miałam, ale proponowałabym się obserwować i jakby co to do szpitala jechać :tak:
ja 21 moj 29 :-D dziekuje:*

Ty 21= 7+7+7= 21, 21-21=0
Twój 29 ;-)= 7+7+7+7= 28, 29-28=1 , jak nic wychodzi chłopak ;-), ale jakbyś w dniu poczęcia miała 20 to wychodziła by dziewuszka :-)

dziekuje:) zobaczymy wedlug chinskiego kalendarza bedzie dziewczynka ,ale tak naprawde dowiemy sie za jakis czas kto tam mieszka w naszych brzuszkach:))))qjak teraz bedzie chlopak to mam nadzieje na trzecia dziewczynke:)))

wierzysz w te wyliczenia tak wogole?:)

ladies, tak pół na pół, bardziej dla zabawy :-), niby z pierwszą się nam spradziło, i z jednym kalendarzem chińskim się pokryło, a z drugim nie, a teraz wychodzi dziewczynka, a z kalendarza chińskiego jednego chłopiec, drugiego dziewczynka, więc...w sumie nie wierzę, ale miło będzie jak się sprawdzi :-)

Wiosna- przez ostatnie 2tyg bardzo dużo kobitek miało rózne "tego" i nie tego typu problemy zagrażające potencjalnie maluszkom- teraz jedyną radę jaką mam dla Ciebie to jechać do szpitala na oddział połozniczy żeby Cie zbadali! Ja niestety właśnie dokładnie tak miałam w styczniu..... ale nie każde plamienie oznacza najgorsze- dziewczyny też plamiły i dzięki Bogu teraz mają się dobrze i wszystko minęło.

Co do tych gryzaków to moja Julisia zbojkotowała wszystko i absolutną miłościa obdarzyła smoczki Lovi :-D Na szczęście jedynie do spania ale póki co nie możemy się pozbyć mimo że oba poprzegryzane:sorry:

daj spokoj.. jadlam Base non stop... dawalam synkowi 1-2 w tygodniu majac nadzieje ze jest zdrowa
panga to BASA po angielsku, czego sie pozniej dowiedzialam i niezle wkurzylam..... nie polecam nie kupujcie.. i nie wcinajcie jej..
polecam np. dorsza po ang cod..:) dobra i zdrowsza

wogole teraz oprostu nas truja.. ogladalam raz program o kurczakach.. i masakra te kurczaki nigdy nawet nie biegaly po trawie..... i siedza w klatkach non stop czesto lyse...
karmione chemikaliami itp....

:((
niestety,... ale jesc trzeba

Witam dziewczyny.
Wlasnie nadrobilam straty a to tylko jeden dzien, jejku jak wy szybko piszecie :)
Wiosna co do plamien to nie ma co czekac sama wiem bo w drugiej ciazy tak mialam i teraz tez. Jak dodzwonilam sie do swojego gina to powiedzial ze nie mozna czekac i jak najszybciej podac prostregon czyli ona jest w luteinie a na podtrzymanie duphaston tylko niestety wszystko to jest na recepte. Koniecznie jedz do szpitala albo prywatnie do jakiegos innego gina zeby ci to przepisal bo ja bralam za kazdym razem luteine i duphaston i na szczescie krwawienia na drugi dzien ustaly. Ja zwlekalam w drugiej ciazy 2dni i w ostatniej chwili uratowalam synka bo co sie okazalo lozysko zaczelo mi sie odrywac i gin powiedzial ze jeszcze jeden dzien i stala by sie tragedia, a te leki powoduja ze lozysko sie wzmacnia i plodowi dostarcza odpowiednie witaminy, ktorych nam moze brakowac stad te plamienia.
Ja poki co zyje wtorkiem bo wtedy bede wiedziec co i jak. A tez sie smialam ze moga byc blizniaki bo na pierwszym usg mialam 2 pecherzyki na 2 juz jeden (gin stwierdzil ze ten jeden to chyba byl krwiak jakis a moze ten miesniak) a teraz sama nie wiem.... ale jeszcze z 2 bym chyba zwariowala hahaha.....
Najwazniejsze zeby dzieciatka byly zdrowe u wszystkich...

Dziewczyny a co dobrego pichcicie na obiadek bo moj m zrobil schabowe ale jakos nie mam ochoty wiec podpowiedzcie co macie dobrego :-)

Dotkass co do wyliczen to teraz wychodzi nam chlopczyk a ja czuje ze bedzie dziewczynka, ale moment sprawdze jak bylo z wczesnieszymi ciazami....
Piersza ciaza zgadza sie miala byc dziewczynka i jest :szok:
A z druga ciaza miala byc dziewczynka a jest synus:no: wiec nie wyszlo hihihi

Ciekawe co teraz bedzie silniejsze przeczucie czy wyliczanka hahaa

A wlasnie Dotkass piszesz ze twoja corcia ma na imie Amelcia powiem ci ze jezeli u nas bedzie dziewczynka to tak wlasnie chce jej dac na imie bo jest sliczne :tak: tylko powiedz jaki ma charakter :-p

reklama
Dziewczyny a co dobrego pichcicie na obiadek bo moj m zrobil schabowe ale jakos nie mam ochoty wiec podpowiedzcie co macie dobrego :-)

Ja dzisiaj robiłam pomidorówke,, oczwiscie ja miesko z zupy obgryzłam bo moja mała nie chciala to pokryjomu nawrzucałam jej kawałki do zupy :)

POtem moze frytki ...mam taka ochote ale nie wiem czy znajde ochote na ich zrobienie... teraz odpoczywamy...

Powiedzcie mi czy kawa zbożowa to takie dobre dobro czy niemozna jej duzo pic ..ja akurat zanim zaszłam w ciąże piłam zwykła kawe dwa razy dziennie jak sie dowiedzialam o ciazy przezuciałam sie na "Anatol" i czasami mam smaka wypic po poludniu druga taka kawe ale nie wiem czy nie bedzie za duzo ?

Ostatnia edycja:
Do góry