reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hej mamuśki ;) To jeszcze ode mnie skromne STO LAT dla solenizantki:-) królewna to współczuję - jesteśmy z Tobą!Ja się czuję dobrze, w nocy tylko było nieciekawie - siusiu, biegunka, brzusio... Dzisiaj bylam zrobić badania, betę też dla swojego spokoju:-)Po południu odbieram wyniki. Trzymacie się cieplutko kwietnióweczki!!!

reklama
dzięki za serdeczności :-)
Julianka33, od lat prowadzę wykresy, obserwuję 3 elementy (śluz, temperatura, szyjka) i jestem Czakiem Norisem od swoich cykli :cool2: Oczywiście bez USG nie da się stwierdzić nic na 100%, wiadomo, ale też sądzę, że skoro te wartości HCG w pierwszych tygodniach są tak rozjechane, to możemy mieć różnie.
Neli, jeszcze ode mnie 100 lat! ale męża trochę skarć - co to ma być za skleroza?! ;-)

Dotkass super pomysł z tą listą.Jestem jak najbardziej za:tak:
Julianka ehhh te teściowe:blink: zawsze coś wywęszą:dry:
My mamy w planach,żeby wszystkim powiedzieć o Zuzi(bo wiem,że to ONA) na podziękowaniach dla rodziców.To jeszcze 3 tygodnie a mnie już język tak swędzi,że nie wiem czy wytrzymam:sorry2:
Coś mnie dzisiaj boli brzuch a raczej podbrzusze i jakoś tak dziwnie się czuję.Mam nadzieję,że to fasolka sobie robi miejsce i że to nic poważnego.Trochę mam wyrzuty sumienia bo chyba za dużo noszę Kubusia a to już całe 13kg:zawstydzona/y:

oj Ewcia, nie noś tak, ja już Amelci wogóle staram się nie nosić :no: hehehe, wiesz, że Zuzia? ja tak miałam z Amelcią, teraz też jakby wydaje mi się, że będzie jednak dziewuszka, no ale zobaczymy, raz się sprawdziły moje przeczucia, może więc sprawdzą się po raz kolejny :-);-)

Dotkass wiem,wiem ale to jest straszny mamisynuś:zawstydzona/y: I czasami jest tak,że aż biedny płacze żebym go wzięła... No i co zrobić:-(
Trzymajcie za mnie jutro kciuki proszę.

Ewa30 kciuki zaciśnięte &&& Faktycznie trudno odmówić maluchowi gdy chce na ręce:tak:
Ja też mam przeczucie, że córka - Malena :-) Zanim zaszłam w ciążę dwa razy miałam sen, że urodziłam córkę :tak:Może się spełni ten sen;-)

No ja tez staram się uważac z noszeniem Julisi, ale kurcze trudno- wyciągam ją z pod prysznica, czy przenosze do łózeczka...musze to wykluczyć całkiem :dry:

Jestem od wczoraj tak powornie śpiąca, ze masakra :confused2::confused2: normalnie snuje sie jak zombie. A tu jeszcze mała nie chcaiłą kimnąć i mi tez spać nie dała..może teraz jak wreszcie padłą to się na chwilę "wyłączę" choć powinnam coś ze sobą zrobić i się ogarnąć bo do rodzinki później jedziemy..:sorry2:

EWA 30 wynik bety powinnien być już jutro. Moja lekarka jak tylko go dostanie od razu zadzwoni. Kciuki zaciśnięte &&&&&&
bakteria wzrost hormonu ciążowego jest u każej kobiety indywidualny więc nie masz się o co martwić. U mnie w dzień spodziewanej druga kreska też nie była taka ciemna jak kontrolna.
dotkass no u mnie też właśnie kłuje i promieniuje. Podobnie jak na owu :p W pierwszej ciąży nie panikowałam jak w tej :p
ella mnie też wczoraj ścięło z nóg już o 22 :D Normalnie to ja nocny marek byłam i siedziałam do 2 nad ranem jak na następny dzień miałam mieć wolne :p

Ja też staram się mojego synka nie nosić, bo przekroczył już 15kg i po 2 minutach wysiadam:-D
Co do senności to mam tak samo jak w pierwszej ciąży. Jestem masakrycznie senna... mogłabym zasnąć wszędzie i o każej porze.

Ja po wizycie, jestem trochę rozczarowana. Tzn. nie było jeszcze widać zarodka (czy raczej jaja płodowego), ale za to jajniki itp. czyste, więc zdaniem lekarza ciążę pozamaciczną można wykluczyć. Dostałam luteinę (ze względu na ostatnie poronienie) - tego się spodziewałam. Najgorsze jednak, że chłop idzie na urlop i kolejna wizyta dopiero 6 września :szok: ja chyba zwariuję do tego czasu :baffled: Jednak z drugiej strony wtedy już będzie i serce, a nawet rączki, nóżki itp. W głowie się nie mieści:sorry2: módlcie się o cierpliwość dla mnie! :happy2:

reklama
Bakteria dasz radę, chociaż wierzę, że może Ci się dłużyć...Ale za to pomyśl jak dużo zobaczysz już na kolejnym USG!!! Ja właśnie odebrałam wyniki, wszystko oki, beta wynosi 3623,18 - czyli 5,6 tydzień, co się jak najbardziej zgadza ;))) Buziaki dla wszystkich śpiochów :-)

Do góry