Witajcie mamusie
Notka- i jak tam kolacja smakowała? w sprawie hybrydy nie pomogę. Jeśli chodzi o 3d to u nas też tyle kosztuje, powiem tak byłam w pierwszej ciąży, dziecko ma badane każdy narząd, przepływ krwi, ilość paluszków, pracę nerek, rozszczep wargi itd... w każdym razie ja byłam zadowolona bo dostaje się pełen opis badania, potwierdzony przez lekarza. Główną rzeczą jaka za mną przemawiała to, to że lekarz sprawdza wszystkie narządy bo tak na prawdę po narodzinach nikt tego nie sprawdza a przecież bywają przypadki, że później okazuje się że dzieciaczek ma coś z serduszkiem, nerkami itp
klempa- witaj... w końcu jakaś mamusia z pomorza
white_orchid- polecam szkołę rodzenia;-) Co do toxo ja nigdy nie przechodziła, ale prawda jest taka, że możesz nawet zarazić się przez nie umyte owoce czy dotykanie surowego mięsa no o ile są na nich te bakterie. Najgorszą sprawą jest właśnie zarażenie się podczas ciąży bo ciało nie wytworzy przeciwciał i atakują wtedy maluszka. Mam znajomych, którym urodziło się dziecko po toxo... tragedia nie mówi, rozwój zatrzymał się na etapie mama, tata, baba, hau. Bardzo dużo wada wzroku a ma już 20 lat :-( ja chodziłam co m-c i robiłam testy na zakażenie toxo wiem może przewrażliwiona jestem ale wolałam być przezorna!
ja też wybieram się w góry bukowina tatrzańska lub białka w tamtym roku śmigałam na nartach w tym będę chodzić z córcią na banie - nie wiem czy byłaś na tych termach w białce, ale polecam
Agus_86- super, że naładowałaś akumulatorki, udanej wizyty
margot87- mi podchodzi woda i herbata- tylko
majqa1- oj kochana ja czasami przez moje mdłości i samopoczucie kiepskie mam wyrzuty, że nie poświęcam tyle czasu małej a ty musisz sie podzielić na 3 dzieciaczków
madzikowska- przykro mi... trzymaj się dzielnie i wypoczywaj chociaż wiem, że w twojej sytuacji to trudne!
Nef- gratuluję udanej wizyty
yoohoosek- ja obdzwoniłam apteki i w 1 znalazłam. Na stronce podają informację Jeśli macie Państwo problem z nabyciem opasek Sea-Band w swojej okolicy, prosimy o przesłanie informacji na adres:
piotr@salusint.com.pl
może warto się skontaktować
mamakruszynki- nie zamartwiaj się wakacjami... masz cudowną córeczkę, budujecie dom, drugie dzieciątko w brzuszku...powinnaś się cieszyć
za jakiś czas domek będzie całkowicie wykończony, 2 dzieciaczków będzie wesoło biegało po domku a ty wyjedziesz na wakacje
takie mamy czasy, że nie każdego stać na wakacje, budowę i inne przyjemności...
Kruczka- życzę udanego wieczoru panieńskiego
co bym ci nie powiedziała, ślub to mega przeżycie dla każdej z nas, wiesz ja miałam wrażenie, ze to wszystko dzieje się gdzieś poza mną