reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Witam sie z rana:)

Chłopaki pospali do 7.30 i tak ladnie ;-) Teraz pije kawke i ogladamy mini ,mini:-pmoze jak sie rozpogodzi to pojdziemy na spacer no ale zobaczymy dzis ma byc niby słonce...

anka-ja myslalam ze bedziemy miec jako pierwsi bo jakis kiel widzialam a tu dupa cisza jestesmy bezebni a ja sie ciesze:) podobno im dłuzej dziecko nie zabkuje tym lepiej:) jak szybka wyjda zeby to sie szybka krusza:) Alan mial pierwszy zab majac 9-12m nie pamietam ale jakos tak:)

Fel a Olek był w końcu szczepiony ostatnio czy nie? moj Olek też ma co jakiś czas takie odpały biegunkowe i czy to rzeczywiście związane z alergią to nie wiem, chyba że to rzeczywiście zęby, ytzrymam kciuki aby szybko przeszło

anila jak pozamykam ich na klucz to bedą siedzieć w osobnych pokojach:tak:, a tak serio to oni się c\ kłoćą czasami kto ma go zabawiać, że nie patrzy się na Antka tylko na tomka i takie tam, niby cały czas upominam ale nie wiem jak to będzie, pierwsze słowa lekarki jak nas zobaczyła TO NIE ZA DOBRZE DLA TEGO NAJMŁODSZEGO ŻE ANTEK CHORY. No i nie wiem czy mnie też nie chwyta bo tak mnie gardło boli już 3 dzień, jutroidę do lekarza, nadzieja w tym że jakieś przeciwciała Olek ode mnie przejmuje.

Pola zdrówka dla chłopaków, na zdjęcia psiaka czekam.

Kaszkę a raczej kleik robię dosyć gęsty, ale ile wody to nie wiem, coś tak koło 120 może będzie, jak na wodzie to tego kleiku mniej, a jak na mleku to więcej, bo jest wtedy bardzoi rzadkie, gdzieś tak z 7,8 łyżeczek , ale takich do jego karmienia więc nawet nie wiem ile by było takich normalnym. Zamiast sinlacu daje bobvite, eźpert minima, smakuje Olkowi. U nas do południa jest owoc, południe obiad, a przed kąpaniem kaszka, w ciagu dnia soczek ok 50 ml i cyc do woli.

Kaszy manny jeszcze nie podałam, jakoś się troszkę boję, tym bardziej po chorobie cały czas strach przed kolejną, za to dzisiaj dostanie jaglaną, ponoć dla alergików idealna.dzis robie trzy wariacje, kalafiorowa, dyniowa i warzywka z kasza jaglana:tak:

anka u nas zebow tez nie ma, niby 2 temu cos mi podpadało ale dzis juz nie, ja tak czekam do 7 miesiaca, tak jak u braci, a wszyscy w koło juz od 2miesiecy powtarzaja jak ledwo zapłacze albo slina poleci ze zabki ida:baffled::laugh2:

Anka moja pociecha tez jeszcze zębów nie ma a od 3 miesięcy się tak ślini i gryzie co popadnie ze czasem aż nie idzie na to patrzeć..

pola - mi brakuje moich bliskich a moze tez jest tak przez to ze mam nie za dobre kontakty z mojego rodzina ?

wlasnie jedziemy z mężem na chrzciny do siostry i jak sobie pomysle ze będziemy siedziec jak sardynki w puszce w jej mieszkanku to mi się plakac chce eh..

Wiosna, Lenka - u mnie to samo, jak widza ślinę, a ja im, że Ksawery bez przerwy ślini się, odkąd zaczął 2 miesiąc. :) Wiosna - a jak oduczyłaś? :-) Lenka - ja się czaiłam, że dzisiaj z jabłuszkiem podam, alóe na śnaidanko mieliśmy jajka, więc zostawiłam Młodemu pół żółtka, nie będę wprowadzać dwóch nowych rzeczy na raz...

Dzisiaj pierwsza spokojna noc od dłuższego czasu. Pobudka tylko o 2, 4.30 i nad ranem.... Trzymajcie kciuki, żeby już tak zostało, albo lepiej :D

Mamo córeczki - to powodzenia na tej imprezie. :) u nas to samo, a ostatnio zaczął nawet ściskać brodawkę. Dobrze, że nie ma jeszcze zębów. :D

Phel - ja też słyszałam, że im wcześniej ząbki wyjdą, tym są słabsze... Więc cieszyć się, że jeszcze nie ma. :D

anka- zazdroszczę zapału do zrobienia zabawek dla Ksawerego :-) mnie nigdy szycie nie pociągało, a moja mama krawcowa :laugh2:
Pscółka- udanego wyjazdu :-)
mama_córeczki- witaj :tak:
wawka- Emi dopiero niedawno polubiła coś innego niż cycuś, wypiła trzy łyki i koniec- potem ja musiałam wypijać cały sok, żeby się nie zmarnował :confused2:ostatnio podchodzi jej tylko Słodkie jabłko BIO z Hippa. AAA i fajna ta zabawka Michalinki :tak: chyba też muszę się w coś takiego zaopatrzyć.
pola- pochwal się zdjęciami psiaka, ja to bardziej taka kocia "mama" jestem:-D ale pies też mi się marzy, miałam takiego kundelka, oj jakby nadal był to do Emi nikt nie podejdzie :rofl2:

Za nami koszmarna noc, Emilka cały czas płakała i marudziła, cyce mam tak wydojone jak nigdy... Wina zęba, już czwarty idzie :szok: gorączka też się pokazała... Ciężko, na szczęście podałam Paracetamol i na razie jest ok.

Izik - mnie też szycie nie pociągało, ale chciałam chociaż jedną zabawkę mu zrobić :) i teraz mam już pomysł na następną, hihi. A mam w domu maszynę do szycia, ale boję się na niej szyć. Wolę ręcznie ;D
Współczuję ciężkiej nocki, u nas wyjątkowo była fajna :)

izik-wspołczuje nocki:confused2:cos o tym wiem tylko narazie ze starszym bo mu te cholerne dolne trojki nie chca wyjsc tylko one pozostaly...a tak to juz mamy komplet :)
anka-podziwian mamusie które maja takie zdolnosci u mnie niestety brak cierpliwosci i weny tworczej:-D
mamacóreczki- nim sie obejrzycie a bedziecie juz w domku.Powodzenia:)

Ale piekna pogoda niby wiatr ale cieplutko:)Chlopaki spia a ja buszuje po necie :)

reklama
anka -mówiłam, że mama lepiej wie co jest dziecku, że np. ten płacz oznacza porę na kolejne karmienie. Ja chyba jednak nie pokuszę się o robienie zabawek dla małej. Po pierwsze brak smykałki, po drugie pewnie wydałabym na to więcej kasy niż kupna (te wszystkie materiały, ozdoby), a po trzecie - brak czasu. Wiem, że to sama przyjemność robić coś samemu dla takiego szkrabka. Ksawery będzie miał unikatowe zabawki zrobione z sercem:-D
A u mnie nocka jak zwykle (od 3 m-cy:-)) przespana. Karmienie o 8:00, o 11:00 kleik, a teraz spanie. Od wczoraj jest u nas chrzestna małej, bo dziś wyprawiam pół roczku. Jaki brzydki napis wyszedł mi na torcie...buuuuuu (pisałam na wiórkach waflowych):wściekła/y:

Do góry