reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Wawka ja też nie dostałam @ od porodu także chyba to normalne bo jest nas więcej a sama już się martwiłam chodź cieszę się że nie muszę się męczyć :)
Co do wielkości malucha to my mamy 68 cm i 2 tygodnie temu mieliśmy 8700kg.
Kurde jak Was czytam to zazdroszczę bo ja to chyba przez to że karmie nie mam w ogóle ochoty na zabawy z M biedny on jest teraz ze mną.
A muszę się pochwalić Maja już ślicznie siedzi :) codziennie coś nowego umie :) tak fajnie się patrzy jak rośnie ale i w oczach łzy jak szybko dorasta zaraz będzie chciała się wyprowadzić :(

reklama
To mnie zmartwiłaś bo moja Maja jest bardzo wybredna pluje itp ale ostatnio zaczęła jeść po pół słoiczka i to wybrała firmę Gerber i teraz nie wiem co robić !!!!!!!!!
Oki uciekam spać bo padam. Dobranoc

To mnie zmartwiłaś bo moja Maja jest bardzo wybredna pluje itp ale ostatnio zaczęła jeść po pół słoiczka i to wybrała firmę Gerber i teraz nie wiem co robić !!!!!!!!!
Oki uciekam spać bo padam. Dobranoc

ja tez daje gerbera bo Marceli go uwielbia ,tak jak lubil Alan . Ja mysle ze sa takie przypadki nie tylko w gerber
ze akurat kosc sie znalazła w tym sloiku:/

co do gerbera było juz pare konkretnych wtop raz zatrzymali cała produkcje jak były powodzie w rzeszowie jest syfna woda a oni niestety ja uzywali nie wiem jak jest teraz jak Nestle przzejeło ale było i szkło w słoiczkach ja kupiłam jakies słoiczki z gerbera w biedronce teraz na promocji ale moja woli hipp bo marchewka słodka i słodszy smak odrazu chyba rybe kupiłam bo małe słoiczki a Ola duzych nie zje trzeba na dwa dni rozkładać,
na opakowaniu pisze zeby nie karmic ze słoiczka tylko przełozyc do miseczki domyslałąm się dlaczego i to się tylko potwierdza

co do tych rajstopek to cekawe bardzo sama się dziwiłam ze te rozdarte opakowanie 80-86 to takie małe jak an teraz więc wziełam zapakowane inne kolory w tym rozmarze i się zdziwiłam :baffled: majatku nie kosztują dokupie mniejsze

dominiczka - w sumie racja. :tak:A co do mięska to jeśli tocielęcina, a była 3 tygodnie temu, to chyba powinno trochę szybciejprzechodzić?
wiosna - no nie posiadałam się z radości.:-D To chyba z okazjiskończonych 6 m-cy, rozmiar 74 - przy czym my już 80 nosimy:cool:
Phel - im bardziej się nakręcasz tym dłużej możesz na @czekać, a jeszcze jak ćwiczysz to też może się przesunąć, wiem bo jak tańczyłamto tak miałam:tak:.
anrezam - zróbcie sobie domowy wieczór filmowy, jakaś fajnaprzekąska, ciekawy film, Ty pod ramieniem męża, a potem to już zapomnisz, żemasz dziecko:-D No chyba, że ono o sobie przypomni, bo tak też nam się zdarzało:-D:-D

Anezram - to hormony, tez tak mam. u mnie jeszcze dochodzi suchosc niestety, przez co boli strasznie. ostatnia proba skonczyla sie otarciem... :/ potem Maz mi do pracy pojechal i teraz bedzie kolejna. ginka mi powiedziala, ze jestem "nowka sztuka", a nie bylam cieta i zszywana ;) no i kupilam zel nawilzajacy i czekam na Meza choc stracha mam, bo to normalnie jak pierwszy raz :/ a wez sie tu rozluznij jak Zuzia moze w kazdej chwili sie obudzic o_O mam nadzieje, ze jakos sie uda, trzymajcie kciuki, hihi ;))) :p

Zibka wiem o czym mówisz bo po 1 porodzie pani dr mnie tak zszyła, ze było ciasno i do tego w 1 miejscu skóra była bardzo napięta i trochę to potrwało nim wszystko się uelastyczniło :-D ja też się bałam każdego razu bo to ból ale wiem, że to było lekiem w pewnym sensie bo chyba po 5 razach się poprawiło. Teraz z kolei cierpiłam na suchość tak jak Ty ale żel na początku pomagał a później to już pozytywne nastawienie. Aha i mimo ze byłam nacinana teraz również w tym miejscu nie mam zadnego dyskomfortu ani bólu, boli mnie z drugiej strony gdzie delikatnie pękłam:baffled:
rozluźnij sie a nawet jak Ci się Zuzia obudzi to co? przerwiecie najwyżej i już, pośmiejecie się i spróbujecie później;-) przecież na razie mała i tak za mała, żeby załapać o co chodzi;-)

Pscółka no niby już trochę minęło, aczkolwiek przy azs to trzeba czasu, jeśli się nie nasilaja tzn. nie wyskakuje wiecej albo te się nie czerwienia bardziej to może znaczyć że jednak czynnik uczulający jest wyeliminowany tylko poprostu potrzeba czasu na zejście objawów. Co do suchych plam to moze to emolium na małego nie działa? może spróbuj sobie ten dexeryl (około 20zł duża tuba) jest tłusty wiec fajnie nawilża. U nas się bardzo sprawdził a próbowałam z Zosia już wielu emolientów bo i atoperal, atopra, emolium 3 rodzaje, balneum, oilnatum, mediderm i ostatnio właśnie ten dexeryl i widze ze fajnie działa. Plamy co prawda nie zniknęły jeszcze ale już nie są takie suche i szorstkie.

Ostatnia edycja:
dzień dobry :-)

ależ ja lubię poranki - Mania pełza po podłodze (hmmm zaciekawił ją niestety przedłużacz z zielonym oczkiem!) teraz już wpełza wszędzie... ja po śniadanku, piję kawkę, miły leniwy poranek...

przytulanki... jak ja za tym tęskniłam... od miesięcy jestem znów na pigułkach więc stresu nie ma, w większości różne po porodowe dyskomforty przeminęły... jedyny słaby punkt w tej układance to zmęczenie :-D po całym dniu z Malutą bywam zwyczajnie zbyt zmęczona... M przy tej budowie i praca wciąż w biegu... ale rano, po Maniulkowym śniadanku gdy ona jeszcze śpi, a M nie musi jeszcze gnać w tysiące miejsc...

my jemy różne słoiczki... hipp ma niestety dość mały wybór... Mania oczywiście ma swoje ulubione smaki a ja sobie kombinuję, że może w końcu nadchodzi czas żeby przygotowywać ją do "normalnego" jedzenia - czytaj zacznę jej gotować z produktów dostępnych na ryneczkach... zaraz skończy 7 miesiąc... trudne decyzje...

a co do suchych plamek na ciele... próbowałyście może linomag maść? nie ma żadnych konserwantów, my używamy jak wyskoczy coś małej na buźce, jest niedroga i fantastycznie nawilża (sprawdziłam też na swoich wiecznie spękanych ustach)

miłego dnia!

ciekawe kiedy ta moja klucha zacznie pełzać :-D

dominiczka takie plamienie z dużą ilością śluzu to mogła być owulacja,ja tak kiedyś miałam, a w ciąży miałąm dziwne upławy i byla infekcja pomimo że nic mnie nie piekło ani nie swędziało

zibka u mnie najgorzej z suchościa było po 1szym porodzie, a teraz znowu jakkbym była delikatniejsza i własnie często się obcierałam, i dopiero tak od 1,5 miesiąca jest ok, trzeba dobrze ""trenować";-)

Felidae zdrówka dla Was

dziewczyny co ma brać na suchy kaszel, bo się zamęczę
dzisiaj zaspalismy do szkoły, musiałam ich zawieźć, ta godz a ja jeszcze nie mam nic zrobione, a mamam ma przyjechac i sok mamy robić, trzeba się zbierac

Phel jak tam, wino pijemy

reklama
Do góry