reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

wawka- my mieliśmy dwie wizyty, wszystko było ok więc już nie musimy iść
zozzolka- stosuję sudocrem, ewentualnie krem przeciw odparzeniom z Johnson's baby
Phel- udanych zakupów

My po spacerku, dzisiaj znowu spacerowałyśmy w lesie :-) nazbierałyśmy liści i mała się do nich ciągle śmieje.

reklama
Ja wreszcie znalazłam chusteczki nawilżane, które Tomka nie odparzają, są to Nivea Baby Soft. Niestety nie są najtańsze, ale idealne. Zawsze gdzieś na promocjach kupuję.

Dzisiaj byłam w Biedronce kupić Tomkowi rajstopki, bo są fajne, grubaśne za 8zł i przy okazji kupiłam chusteczki Dada, zobaczymy jak się będą sprawować.

U nas jak jest dupka zaczerwieniona to smaruję Sudocremem i jest natychmiastowa poprawa. Chociaż nie wiem czy to są odparzenia, taka lekko zaczerwieniona jest pupa i pachwinki.

Tak poza tym, to chrzciny wreszcie załatwiliśmy. 27 października będzie uroczystość. Chrzestnym będzie brat męża, a chrzestną moja przyjaciółka :tak:

Zapisaliśmy Tomka do okulisty, bo zauważyłam, że lekko zezuje prawym oczkiem. Powiedziała mi o tym neurolog jak byliśmy na kontroli, gdyby nie ona to nawet nie zwróciłabym na to uwagi, ale jak się później przyglądałam zdjęciom, to rzeczywiście to zauważyłam. Mam nadzieję, że uda się to jakoś wyrównać.

Pozdrawiam :)

Kruczka: cieszę się, że w końcu dopięliście sprawy chrzcin. Jak zwykle czas szybko zleci i niedługo będziesz wspominać chrzest jak ja teraz.
Nam też ucieka delikatnie jedno oko. Też nie zauważyłam, lekarka w szpitalu nam powiedziała. Też muszę małą zapisać do okulisty. Mam nadzieję, że nie będę musiała wyrabiać jej okularów. Sama nie wiem jak to się koryguje.

Przepraszam że dopiero odpisuje tak Pscołka mam nawet za dużo ostatnio ulgę odczuwałam jak jadła :) tyle że ona w dzień je mniej jakoś a w nocy więcej podobno powinno się wodą oszukiwać w nocy ale nie mam serca.

Co do badań bioderek to ustala lekarz do którego się chodzi my mieliśmy 2 wizyty i obie z usg następna jak Maja zacznie chodzić.
A te chrostki na pupce to też przerabiałam. Dostała pierwszy raz od chusteczek zwróć uwagę czy też nie pomagają w odparzeniu ja niby używałam tych samych ale trafiłam na wadliwą partię jakąś. Później dostała bo w nocy bardzo dużo siusiała pampers rano jak cegła ciężki i powiem tak sudocrem pomaga ale najlepiej wietrzyć po troszku to nam pomogło.

Diewczyny jestem po zzakupkach i calkiem zadowlona :p nawet nie jest zle bo mieszcze sie jeszcze w "chinskie ubrania" niestety ciuszki H&M i C&A jak dla mnie sa za drogie i jakosc wcale duzo nie odbiega od tych chinskich:-Dnatomiast ich dzieciece uwielbiam:p

Kruczka-sssuper ze chrzciny zalatwione nim sie obejrzysz a juz bedzie "po" ale nie zapomniane przezycie tym bardziej pierwszego bobo :p

U nas odparzeniach sprawdza sie tylko maka zimeniaczana najlepsza i naturalna :) chyba pscolka tez uzywala?

Smile-jak tam u was? jak Franek?

Wiosna-nie poddawaj sie zawsze cos..... powolutku nic na sile ,trzymam za Ciebie kciuki moge Ci podpowoidziec ze rano najlepiej sie cwiczy bo pozniej po calym dniu sie nie chce ja tak zazwyczaj zaczynam ok 9-10:)

Dziewczyny padam Alan dał nam ostry wyscisk łapie mnie sen :/ na perefekcyjna pania domu juz nie zdolam przetrzymac...:-Dpadam Dobranoc,Jutro was przywitam z kawka :p

Kruczka spróbuj sobie chusteczek z biedronki FITTI powinny być teraz 3szt za 9,99. Mają lepszy skład od dady(tej w stałej sprzedaży, bo ta dada newborn była lepsza). Nie mają PEGów, parabenów i alkoholu, ładnie pachna, są średnio nawilżane takie nie za mokre i nie za suche, no i w dobrej cenie ;-)

dzięki kobitki za porady zakupiłam sudokrem ale chyba tez pomogło to co mam bo juz inaczej to wyglada dzis kupy po nocy nie było tylko pozniej

reklama
Anrezam - to teraz prośmy o fotki:-D:-D a to pewnie ta promocja 30%, ja się nie skusiłam bo praktycznie wszystko mam od siostry, ale zazdroszczę zakupów:tak:

Kurcze, jak tylko skończy nam się ten kryzys to muszę odstawić tą kaszkę na śniadanie, bo przez 8 dni przybrał 400 g:baffled:

Dziewczyny przygotowujecie jakoś dzieciaki na zmianę czasu na zimowy? Ja to nigdy tego nie kumam, trzeba będzie o godzinę wcześniej kłaść spać, dobrze mówię?

Do góry