reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Smile wcale się nie dziwię ze takie mysli Cię nachodzą , nic mądrego nie napiszę, jedynie to ze trzymam kciuki i modlę się O zdrówko dla Frania, nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz, na pewno trzeba wierzyc ze wszystko pójdzie dobrze i tego sie trzymać, mocno sciskam,
czyli we wtorek jedziecie do szpitala

lekarze jedno ale ja duzo słyszałam o alergii na jabłko, więc to chyba nie az takie rzadkie

anka sterydy bym sobie odpusciła chyba ze naprawde zrobi się rana, dobry jest emolium, jest cały zestaw kosmetykow, miałąm tez cetpahli przy antku, był ok, przed długi czas uzywałam kremu hud salva, u nas działał, olek ma emolium, tak naprawde trzeba szukac i zobaczyc co sie sprawdzi. Ja z oliem sama nie wiem, teraz skóre ma ładną, jedynie te biegunki co jakis czas, ale zazwyczaj wtedy zjem czegos wiecej wiec to chyba jednak od tego, mleka , jogurtów, serów ,niejesm od dawna,zazwyczaj cos przemycone w ciastkach- jestem maniaczką słodkości_- tez się zastanawiam jakie mleko gdy przestane karmic, watpie zeby po słodkim mamusinym zasmakował mu smierdzacy nutramigen, tym bardziej ze to juz dosc duze dziecko, do roku chciałabym karmic , zobaczymy

anila zdrówka, do poznania i tak nie pojade ale tak z ciekawosci podasz mi nazwisko tego lekarza

i zapomniałam juz co komu

samochod nam dzisiaj padł :-:)angry::no:, i teraz jak bez reki, a miałam jechac do kontroli, we wtorek szczepienie, logopeda, a nie lubie się kogoś prosić

reklama
Smile - a probowalas mleka HA? dzieki za kaszki, szukalam czegos bez cukru z polskiej polki, dobrze ze nie zamawialam tych drozszych Holle.

lenka - dajesz Olkowi kaszki? na swoim mleku? ja nie sciagne swojego duzo, a kaszka na wodzie to jednak nie to samo.

zibka jesli uda mi się sciągnąć to daję na mleku a jesli nie to na wodzie, ale daje wtedy 1/3 SŁOCZKA DESEROWEGO lub jakis owoc, pocieszam sie tym ze i tak po chwili ciagnie jeszcze cyca, i daje kleik a nie kaszke, bo wdług mnie za duzo tam dodatkow i cukru, musze zobaczyc te kaszke co poleciła smile ale najpierw musimy zrobic drugie podejscie do glutenu, u mnie to tak wychodzi pół na pól, chociaz ostatnio 4 dni pod rząd jadł kleik na wodzie

Zibka - przeszlismy kilka HA i do 14/15m Antek po kazdym innym mleku mial plamy i smierdzace kupy. Teraz z Frankiem nawet nie kombinuje. Krzywda mu sie nie dzieje i nie mam cisnienia na zmiane mleka.

Dla dzieci z alergiami pokarmowymi jest jeszcze Sinlac. Skladu nie pamietam, bo raz tylko kupilam. U nas te kaszki zdrowy brzuszek sie sprawdzily w 100%.

Ach jak kupujecie sloki to patrzycie na sklad? Niektore obiadki zawieraja mleko. Z Hippa bodajze bylo kilka takich.

lenka - ja tez wlasnie daje kleiki z owocami ze sloiczka (nie nam takich eko), bo kaszki maja ten nieszczesny cukier... raz dalam na probe ryzowa malinowa i wyskoczyly jakby namalowane czerwonym mazakiem kropki. ale sprobuje podawac z czasem te kaszki z polecenia Smile, na razie bede dawac tylko po lyzeczce do zupki na ekspozycje glutenu zamiast zwyklej manny.

Smile - dziekuje. zastanawialam sie czy moze to HA by przeszlo u nas, ale skoro jednak jest ryzyko to zostaje nam Pepti. chociaz u nas nie bylo plam na skorze, jednak co innego jak dostawala BMK w moim mleku, a co innego jak dostanie bezposrednio (bylo tylko ulewanie i wysypka).

Sinlac podaje na drugie sniadanie. zawiera cukier, ale musimy troche nadrobic z waga i po skonczeniu 6 mca oraz ekspozycji na gluten zamienie go na te kaszke Zdrowy Brzuszek :)

Ja nie ogarniam... Kurcze, najtrudniejsze w wychowywaniu dziecka jest karmienia/jedzenie... Nic tak mnie nie przeraża, jak to, co i kiedy mogę podawać... Chcę jak najdłużej karmić piersią, do konca rodzicielskiego na pewno, pod koniec będziemy stopniowo kończyć karmienie.
Dziękuję za rady, martwią mnie te policzki najbardziej... Chyba jutro do lekarza znowu się przejadę, bo strasznie wyglądają... Może przepisze mi ten krem robiony w aptece, pomógł bardzo szybko, jak wysypało go ostatnim razem. Cetaphil mam, Ballneum Baby Basic mam, Emolium do kąpieli mam, dodatkowo jeszcze Bephanten jak w ciągu dnia się skora wysuszy na policzkach... Oczywiście nie stosuję wszystkiego na raz. Tydzień jedno, tydzień drugie... krem sterydowy odrzuciłam już dawno... Jak pediatra jutro nie przepisze mi tego kremu robionego z apteki, to kupię ten Dexeryl... Słyszałam jeszcze o Atoperal Baby. A może skieruje nas do arelgologa?! Zapytam się też o kaszki/kleiki/gluten.

Mieliśmy zakręcony tydzień. Codziennie coś, codziennie gdzieś. Wczoraj byliśmy na lotnisku koło Ostrowa Wlkp. oglądać skoki spadochronowe. Znajomi skakali. Świetna sprawa. Jakbym miała luźne 1000 zł też bym skoczyła. A co!
Jutro lenimy się w domu. Spacerek w planie, lekarz i do mojej siostry po wózek. :)

Moja mama zwęża mi spodnie. Będę miała 10 par i w czym chodzić. :-)

A jak Wam minął weekend?

P.S. Wczoraj pierwszy raz od dwóch miesięcy Ksawery przespał ciurkiem 6 godzin... Obudził się z płaczem o 21. Dostal cyca, nie śpi... Pograndzil do 23, zrobiłam mu swoje mleko z butelki, podałam Nurofen i faktycznie pomogło, bo spał do 5.30. Widocznie ząbki dają o sobie znać w nocy... Zobaczymy jak dzisiaj...

Ostatnia edycja:
U nas dzis tragedia wyjazd klapa bo wyla caly czas a ja prubowalam nie wyc razm z nia bo widzialam ze cos ja boli tylko nie wiedzialam co rano wstalismy z usmiechem butla z kaszka zjadla 120 no nie za wiele ale zjadla i zasnela znowu po 4h prubiwalam karmic to dwa lyki i sibie cos spiewala po 0,5 h drugie podejscie ryk na sam widok butli mija 5 h a tu zjedzone 10ml dalam sok przecierowy bo tak wyla ze nie szlo uspokoic po 6h juz mi goraca bo cos nie tak alezasnela po 8h dalej ryk podawalamm zupke moze z dwie lyzeczki upchnelam zrobilam kleik ze moze to juz mi sie plakac chcialo razem z ola bo myslemize z glodu jaku skret kuszek jeszcze dnia takego nie bylo i jakims spisobem o 14:30 zjadla ok 100ml tazem z sokiem znowu dychnelam ale placz znowu zalenie sie i tak do wieczora mojej mamie udalo sie wepchnac okoli 100ml i pomyslalysmy za 2h speubujemy znowu zasnela i czekam az sie przebudzi boje sie ruszac ptzy tym temp skacze do 37,8 naweet ale nie wiem czy to niez placzu bo zachwile spada koli 15 podalam paracetamol jutro lekaz bo to normalbe nie jest tylko co boli ?

Ostatnia edycja:
zozzolka - współczuję problemów z małą. Może lekarz coś temu zaradzi.
Smile - dzięki za polecenie kaszki. Jak zjemy to co mamy (a trochę tego mamy:) ) to też spróbuję ZDROWEGO BRZUSZKA

My od wczoraj mamy wprowadzone śniadanie - kleik podawany łyżeczką. Ok. g.7:40 jest pierwsze karmienie piersią, a ok.2,5 godz. później kleik. Nie chce go za wiele jeść. Dziś zjadła z 50 ml ...mało, obiadku też je mało, ostatnio to pół słoiczka i ani łyżki więcej, ale cyc chętnie, więc dokarmiam po posiłku piersią.

reklama
Zozolka... Kurczr nie zazdroszczę... Biedna Oleńka... Doskonale rozumiem Twoj stres bo Mania do zarloczy nie należy ale az tak nigdy nie bylo... Oby nie byl to zlego poczatek... Trzymam kciuki i czekam na fobre wiesci &&&

Do góry