reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Nef, Smile- ja wszystko sama projektuje. Jeżeli chodzi o wystrój...Zawsze mam tak ,że jak

wchodze do nowego pomieszczenia czy czyjegoś domu , coś bym poprzestawiała, wyburzyła ściankę, przemalowała.... Bardzo się tym interesuje i marzy mi sie skończyć kurs profesjonalny,ale to może po studiach ...;p Mąż natomiast zajmuje się elektryką itp ,chociaż sam zrobił łazienkę i jest naprawdę ładna ;))... u nas tez liczy się czas,ale mieszkanie 'na budowie' znacznie utrudnia wszystko... Ale coś za coś.

anka- to pochwal się fryzem nowym ;p Ja też bym się wybrała do fryzjera,ale mam takiego mega dołaaaa( i wszystko co bym chciała zrobić odkłądam na pożniej)

reklama
Nef - hehe to macie wesolo. My dostalismy wszystkie rysunki, wizualizacje itp na poczatku roku. Nadzor mamy od czerwca. A kiedy zamierzacie sie wprowadzic?

Pola - to moze Twoj maz nam zrobi ledy w schodach ;p. Maz sobie wymyslil ledy, a nasz elektryk przed 10.10 nie da rady tego zrobic... a schody maja 08.10 montowac ;/. Teraz szukam elektryka na juz, bo instalacje pod to trzeba zrobic w przyszlym tygodniu ;/. Pola ja bym "na budowe" sie nie wprowadzila. Lazienka, sciany i podlogi musza byc! Moj maz ma podobne zdanie.. z tym, ze on co jedzie na budowe to w szoku co sie zmienilo. Budowa zarzadzam ja. Maz wychodzi z zalozenia, ze jak co bedzie brzydkie albo zle wykonane to bedzie mogl to zwalic na mnie ;/. Juz wiem, ze drzwi mu sie nie podobaja ;/. Przed zamowieniem byly fajne. Teraz mu sie odmienilo.

Wystraszylam sie dzisiaj. Franek sie obudzil kolo 11. Ja go na rece, a ten goracy. Od razu zmierzylam temperature, a tam 38,3 ;/. Mierze jeszcze raz i jeszcze raz i to samo ;/. Poszlam po nurofen. Mierze jeszcze raz, a tam 36,6.. 36,6.. 36,5.. ^^. To normalne, ze dzieci sa takie cieple po drzemce??

No i lapie coraz wiekszego dola z powodu zblizajacej sie operacji. Maz mi powtarza, ze mam sie cieszyc. Franek mial juz nie zyc, a dal nam dodatkowe 6 miesiecy. Bedzie co ma byc.... Niby ma racje, ale ja sie tak do niego przywiazalam. Boje sie tego Krakowa.

Smile będzie dobrze! na razie nie myśl o tym. Wiem, wiem łatwo powiedzieć, ale ty masz tyle zajęć, że na szczęście czasu na myślenie niewiele. Śledzę losy Julka Górala i on już wrócił do domu! U was będzie tak samo:tak:.
Mały zaczyna siadać. Na razie w leżaczku fisher price. Jakie to moje dziecko ruchliwe. Potrafi się przeturlać 4 m a żeby dostać się do firanki. Nie mogę go już spuścić z oka. Dzisiaj mija tydzień od początku zapalenia oskrzeli. W poniedziałek do lekarza. Może pozwoli wyjść z domu( bo zwariuje).
Pscółka hand-made w wykonaniu mojego M to pomalowanie pokoiku i położenie paneli(z pomocą)! To już duży sukces bo nie znosi takich rzeczy!

Pozdrawiam i życzę zdrowia bo mnie przeziębienie dopadło i padam!:-(

dzięki kobitki za odpowiedz dzis troche lepiej było robiłam troche większe przerwy i zupka cała zjedzona a troche pokombinowałam bo zrobiłam na marchewce z ziemniakiem ze słoiczka i ugotowałam kawałek indyka sklepowego i zasmakowało albo była głodna zobaczymy jutro bo porcje na dwa dni zrobiłam z dwóch słoików im mniej składników ma obiadek to tym lepiej smakuje a jak w skłądzie pory selery nawet cebule to blee
Smile bedzie dobrze bo musi silny chłopak twój franuś a i niemało zjada porcje z kaszka kleikiem tyle razy dziennie WOW
ja dzis waze moja gwiazde a tam spadek wagi :szok: masakra jakas tak jeszcze nie było kurcze jak tak dalej pojdzie to do lekaza sie szykuje bo sie martwie
czy wy wszystkie dodajecie juz do kazdej porcji mleczka kleiki lub kaszki? moze tu tkwi problem i powinnam juz dodawac bo jak narazie to rano i wieczorem tylko

dawała któraś butelką zupkę jutro mamy wyjazd na cały dzien i jakos zupkę z deserkiem musze podac zeby wszystko nie było wypaplane a jak jemy w domu to i ja opluta i wszystko na około i sie zastanawiam jak podac i czym rozcienczyc

Ostatnia edycja:
Zozolka ja dodaje kaszke do 2 śniadania i kleik do kolacji sniadanie i podwieczorek to mleko a obiad sloik
Dzis przegapilam drzemke jedna i mala zasnela podczas obiadu :-D
Dzien fajny... Obniżylismy dno w lozeczku i co zrobilo moje dziecko? Wstalo na nóżki! Tylko na chwile ale jednak...

Mo łatwo się mówi ;) Ja też zawsze współczułam tym rodzicom i dzieciom z rożnymi chorobami, wadami.. Jakie to straszne, smutne. Jenak być na miejscu takiego rodzica to zmienia wszystko. Nikomu tego nie życzę.

Zozolka - Franek walczy z butelką. Wypije mleko tylko gdy śpi. W dzień jak podaje butelkę to macham zabawkami, zgniatam puste opakowanie po chusteczkach.. Kombinuje jak się da aby tylko coś wypił. Łyżką dzisiaj przed spaniem zjadł 240ml kaszki. Dodaje mu więc kaszki by zagęścić i podać mleko łyżką ;). Zatwardzeń i innych niepokojących objawów nie ma. Teraz z rana dostaje po mały kaszkę Zdrowy Brzuszek - Zdrowy Brzuszek Kaszka 8 zbóż . Antek jadł tylko kaszki z tej serii. Te wszystkie bananowe, jabłkowe itp wywoływały odruch wymiotny ^^. Poza tym tamte zawierają cukier. Te z serii Zdrowy Brzuszek już nie.. a mi bardzo smakowały ;)

Smile - ta kaszka to jest coś, czrgo szukalam. Dzięki :) my jeszcze bez sniadan, bo nie wiedzialam,jak sie do tego zabrrac. Jak Mlody skonczy 6 mikesiecy bedzie jak znalazl do sniadania.

U nas na pewno skaza białkowa. trudno, rzucam mleko... Kawa bez mleka fuuuuj :( jaki krem najlepszy, żeby zniwelowac te plamy na ciele od skazy? bo probowalam tylu specyfikow, nawet sterydowy, ktory tylko wysuszyl skore...

A przy skazie jakie produkty dla niemowlat sa niewskazane? Musze je zlikwodowac przy rozbudowywaniu diety...

Pola - ja sama sie wymodelowalam i wyprostowalam. :) poczulam sie w koncu kobieco, :D

Anka ja polecam do pięlęgnacji ciałka ze zmianami atopowymi czy też skazowymi DEXERYL. Zaleciła mi go niedawno dermatolog dla Zosi ale pięknie wygładził suche plamki u Franka. Zośka ma azs wiec próbowałam też już wielu specyfików i przyznam szczerze, ze ten mnie zaskoczył.
Co do rozszerzania diety przy skazie to wiadomo nic co ma białko mleka krowiego, serwatkę, mleko odtłuszczone, mleko modyfikowane itp. w składzie. Odpadają też słoiczki z jogurtami, twarożkami itp. Natomiast jeśli chodzi o inne produkty to normalnie trzeba obserwować dziecko bo mimo alergii różnie może reagować. Np. Zosia ma alergię na białko mleka krowiego, a zupę ze śmietaną zje i nic jej nie jest. Kiedys też kupiłam jej mleko sojowe Alpro soya i ja wysypało a to z biedronki golden soya pije litrami i nic jej nie jest.
także trzeba obserwować ;-) ja np. podejrzewam, że Franek ma alergię na owoce pestkowe bo po jabłkach, śliwkach i gruszkach jak go karmię to dostaje takich czerwonych plam pod okiem, jak przestawałam karmić to mijało wiec teraz w ogóle owoców nie je. Później właśnie dostał takich czerwonych suchych plam jak skazowe, ale nie odstawiałam mleka (bo my na cycu) tylko właśnie owoce i plamy udało się zaleczyć tym dexerylem a w tym tyg. podałam mu 2 razy kaszkę na mm i nic (ja mleko do kawy dalej stosuje) wiec raczej mało prawdopodobne, zeby to była alergia na białko...choć pediatra twierdzi, ze alergia na jabłko się prawie nie zdarza :baffled::sorry2:

dominiczka - u nas tez po jablku krostki na prawym policzku pod okiem sie czerwienia, ale po sliwce jest ok. probowalam roznych jablek i to samo zawsze. ja poki co jem jogurt naturalny, ser zolty oraz czasem bialy i nic sie nie dzieje. czasem sprobuje kawy z mlekiem i tez ok. ciekawa jestem czy przejdzie mleko HA2 zamiast Pepti. bo my ciagle na piersi i planuje tak przynajmniej do roku :)

reklama
Anka - te kaszki sa w trzech smakach: 8 zboz, z lipa, z sliwka. Do nich sie dodaje mleka. Sa tez takie gdzie mleko juz jest w srodku (nan pro 2 bodajze). Ja mieszam z bebilonem pepti, bo po innych sa problemy z brzuszkiem. Przy alergi na BMK trzeba unikac wszelkich rzeczy z mlekiem i pochodnych mleka. Ja Antkowi podalam jogurt dopiero w wieku 15m. Wczesniej byly albo jakies plamy albo smierdzace kupy.

U nas kataru ciag dalszy. Oby we wtorek nie bylo po nim sladu..

Do góry