reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
U mnie kolejna nocka na cycu. Dosłownie, bo tak mi się chciało spać, ze wystawiłam mu cyc i jak się budził to sam się przystawiał:-D, a w połowie nocy zmieniłam cyca na drugiego i jakoś do 7 dociągnęliśmy, ale ciężko powiedzieć, że spałam:baffled: A zęba oczywiście dalej nie ma:no:

pscólka- takiego wózka jeszcze nie widziałam,a możesz ten daszek odczepić, czy jest zamontowany na stałe??
zozzolka- u nas mleko 3 razy dziennie, rano z kaszką, później ok.13:00 ( z czego ostatnimi czasy wypija tylko 30 ml :baffled:), później o 17:00- 150 ml i wieczorna ok.20:00- to już pełna porcja 180 ml + kleik lub kaszka. Pytałam się położną, że tak mało je powiedziała mi, że dziecko samo sobie decyduje ile ma zjeść. Niestety minął już ten czas, że zjadała tyle, ile było w butelce.
agulaaa- gratulacje na nowego członka rodziny ;-) masz rację, czas szybko leci, nasze dzieciaczki coraz bardziej kumate :-) czasami chciało by się wrócić do czasu kiedy były takie maluśkie.
anka- widzę łowy się udały, fajne te zabawki ;-) Ksawery będzie miał w czym wybierać
Ja ostatnio kupiłam coś dla siebie, fotel ratanowy z podnóżkiem. Mój M się śmieje, że mi go kot przywłaszczy , mam nadzieję, że jednak nie :-D

U nas nocka na szczęście spokojna, poszłyśmy wczoraj spać o 21:15 a pobudka o 7:30 :-) w nocy oczywiście dwa karmieni i jedno nad ranem. Po śniadanku mała znowu śpi, mam czas na sprzątanie, ale jakoś mi się nie chce :-D

Kurcze dziewczyny ja cały czas w biegu już dawno nie byłam na bb i mam zaległości dziś na wesele idziemy nie wiem jak to będzie.
Anila mam pytanie gdzie kupiłaś mate piankową bo Majka wyrywa się do pełzania ale ślizga się na wszystkim.
Smile wczoraj podziwialiśmy twoich maluchów są przecudni mój mąż zachwycony Frankiem :)

anezram w TK MAXX kosztowala 100 zl za 180x180 po rozlozeniu no i co wazne z pianki eva wiec bezpieczna...

Tez wyczekuje pierwszego zeba :-) juz nie moge sie doczekać :-) gratuluje dzieciaczkom i mamom... Na szczescie Mania mi to wynagradza w inny sposob

izik - odczepić mogę, ale wtedy wygląda już kompletniedziwnie i gdyby nie pasy to Mały mógłby wypaść, bo praktycznie nie ma bocznych ścianek:baffled: pocieszam się tym, że jak przyjdzie wiosna to ten daszek się przyda przeciw słońcu i może nie będzie tak przeszkadzał:cool2:

Smile - przystawiam i zasypia, ale zdarza mu się, że rzyga już jedzeniem, i to doslownie, wiec ma za duzo, ale je dla uspokojenia się. Nocka do 2 kiepsko, pryki szły straszne, moze cos zjadlam nie tak... po 2giej juz lepiej pobudka o 5 i 7.

Dzisiaj pierwszy raz zrobiłam sobie ekstra fryz od porodu. :) tak to laziłam w kitce/koku. Teraz mam wymodelowane, wyprostowane kudły. I co najdziwniejsze - rozpuszczone. Ksawery nie moze ode mnie wzroku odwrócić. :-D

A Bartek śpi teraz na tarasie... rany jaka to wygoda, w chłodku sobie śpi po 2-3 godz. U nas w domu spał zwykle ok. 0,5 godz. na balkon strach wystawiać, bo jak słonko przygrzeje, to tam patelnia, nawet jesienią potrafi się zrobić gorąco.

Z ząbkami się uspokoiło, ten jeden co się przebił jest już wyraźnie wyczuwalny pod palcami, drugą jedynkę widać, że prześwituje, ale chyba nie rośnie, bo Bartek się wyciszył.

Smile trudno mi powiedzieć jak to wygląda normalnie, bo u nas projekty były na wariackich papierach, w zasadzie projektantki weszły równo z elektrykami i one same mówiły, że pracują w nadzwyczajnych warunkach... w zasadzie miały ze 3-4 dni na projektowanie, bo Panowie kuli już bruzdy pod kable i nie było zmiłuj się:-D u nas niestety czas gra główną rolę, a wizualizacje to dodatkowy dzień pracy (przynajmniej przy łazienkach). Więc mam tylko takie rozrysowane pomieszczenia niczym domki z kart - podłoga i 4 ściany, osobno na gniazda, lampy, meble, ściany/tynki - z wymiarami. Kontaktujemy się głównie na maila, bo my nie mamy czasu na spotkania.
Ja mam już mocno sprecyzowane oczekiwania, mówiłam co chcę, w jakich kolorach, a projektantka jakby łączyła w całość te moje pomysły, mówiła z czego lepiej zrezygnować, jak zmienić, żeby było funkcjonalnie i ładnie.
Ona czasami coś zaproponuje, co my akceptujemy bez dyskusji, ale czasami jej propozycje traktujemy tylko jako odniesienie i kupujemy coś zupełnie innego, ale w podobnym stylu lub kolorze.
Wiem też, że jest osobna usługa w postaci dozoru budowlanego, to wtedy regularnie jeżdżą na budowę i sprawdzają stopień realizacji, my tego nie mamy, ale były u nas ze 4 x.

anka to mogą być ząbki. Moja Gosia tak reagowała na 4-ki, budziła się po kilka razy w nocy z płaczem. Niczym jej nie smarowałam dziąsełek, przypuszczam, że i tak by się wybudzała.

reklama
widze, że wszystkie dzieciaczki niespokojne w nocy... u nas Kuba też o 23 się przebudza z jękami, ale da się uspokoic go bez jedzenia, ale za to doszło jedzenie o 2 :/ jakoś to przeżyjemy ;-)

Do góry