reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Zozolka - wspolczuje dnia. Oby jutrzejszy byl lepszy. Temperatura moze byc od placzu. Ja sie tak ostatnio nakrecilam przy Franki. Mialam wrazenie, ze jest goracy. Mial kolo 38. Po chwil juz 36,6 i 36,5.

Jejku wy nie znacie tych kaszek? Ja myslalam, ze one znane sa. W mniejszych sklepach raczej o nie trudno, ale w tesco itp stoja normalnie na polkach w takich kartonikach. Przy Antku mi zycie uratowaly, bo ja za bardzo nie chcialam podawac tych zwyklych kaszek, a on ich tez nie chcial jesc.

Mialam wydrukowac faktury z ostatnich 2 tygodni i zapakowac w koperty do wyslania. Nie zrobilam nic. Ide spac. Jutro bede zalowac.

reklama
zozzolka - a zmieniałaś coś Malej ostatnio np. w diecie (sorki, że nie pamiętam ale teraz wszystkie o karmieniu piszą:-D). Pytam, bo może za dużo zmieniło się naraz i trzeba zrobić krok w tył, uspokoić i zrobić kolejne podejście za jakiś czas. A druga sprawa Ty musisz być spokojna, wiem, że łatwo mówić. Ja jak czuję, że tracę grunt pod nogami tj. cierpliwość do Małego, to mąż wkracza do akcji. Dzisiaj rano byłam wykończona po kolejnej nocy na cycu. Więc jak tylko M się obudził to dostał Małego, a ja poszłam w drzemkę. O dziwo udało mu się go uśpić i to bez cyca i mogłam pospać 3 godziny:tak:

Tylko zabki i oby tylko
Temp 38,7 nie placze tylko cos majaczy podalam paracetamol zjadla kleik 120 dwa lyku herbatki i spi dziaselka zazelowane zaraz bede mierzyc temp :-(

zozolka - ja zawsze podaje nurofen. Dziala nie tylko przeciwbolowo i przeciwgoraczkowo, ale jeszcze przeciwzapalnie.

Maly wstal, zrobil kupe i zasnal ^^. Hehe.. z Antkiem trzeba bylo siedziec z 2h w nocy jak mu sie kupy zachcialo.

Smile - ale masz super, że zasypia. Mój o 6-tej zrobił,... no i siedzę:-D Przed 8 spróbuję go spacyfikować, żeby poszedł drzemać:-D Nocka znowu na cycu. Nawet nie zapisywałam ile razy karmiłam, bo nie byłam na tyle przytomna, żeby wstać :cool2:

U nas już drugi dzień mięsko oraz oprócz obiadku deserek. Liczba kupek wzrosła z 3 do 5:baffled: Na kilka dni zrobię przerwę z mięskiem, bo ma bardziej suche łokcie i muszę sprawdzić czy to po tym.

He he Smile_ też Olka pacyfikowałam bo o 4 przejawiał chęć rozpoczęcia dnia. żel na dziąsła smoczek i przysnął znowu :-) uf... a ja zaraz Miśa do szkoły muszę odprowadzić...a tak bym pospała. Mąż był na L4 to się rozleniwiłam, bo przejął nocne karmienie. a od dziś niema zmiłuj...trzeba będzie wstawać. Kaszki jak najbardziej znam, teraz troszkę na tej Expert minima jadę. i na kleiku ryżowym. Nie rzucam się na smakowe bo to z owocami nie ma nic wspólnego. Zdrowy brzuszek ze śliwką u nas pomgała na kupki ( przy Michale) bo mieliśy z tym problemy. Dziewczyny które karmią piersią: Jeżeli chcecie karmić do roku czasu to potem tak na prawdę nie potrzebne Wam już mleko mm. Spokojnie można je zastąpić innymi rzeczami, np jogutrami. tam jest to białko trochę przetrawione i inaczej sprawa wygląda. Taką poradę otrzymałam przy Michale od alergolog. tylko on nie miał wtedy roku i jakoś tak nie chciałam jeszcze z mm rezygnować i to był błąd. Myślę, że przez to stał się niejadkiem :-( przejście na zwykłe mleko potem to był zły wybór. z Olkiem jak skończy się refundacja nutramigenu zrezygnuję z butli całkowicie. Do kawy można wlewać mleko sojowe :-) smarowidła do chleba chyba wszystkie zawierają jakąś część masła. no i można jeść produkty Kozie. JA ich nie znoszę...kozie mleko ma jak dla mnie taki ostry smak...no nie podchodzi mi :-( i jeszcze pytanie czy nietolerancja jest na BMK czy na laktozę...ja byłam na diecie bez mlecznej a mały dalej miał problemy dlatego myślę, że u nas głównie problem był z laktozą :-( a tego juz sie nie da z mleka mamy niczym wyeliminować...

Fel tylko na mleko sojowe tez trzeba uwazac bo soja mocno uczula, przyjdzie czas bedzie rada

koziego raczej bym nie wypiła, jakos tak dziwnie
ja przez weekend mogłam pognic w łóżku do 7 , jaki luksus

pscółka oj współczuje nocki, dobrze ze tatus pomaga

zozolka biedna mała, coś ciężko z tymi ząbkami, ja tak jak smile wole nurofen bo jeszcze jest przeciwzapalny, trzymam kciuki za poprawe

anka u nas atoperal baby w ogole się nie sprawdził

mamy nową '' umielętność'' , olek jak zaczyna mu się nudzic lub jest głidny to zaczyna gadać, marudzi i tak fajnie to słychac jakby zrzedził

reklama
Smile- pisząc ,że mieszkamy na remoncie troszkę przesadziłam:) Mamy kuchnie ,łazienkę, pokoje. Został salon w sumie i piwnica. Ledy przy schodach super sprawa, zwłaszcza dla dzieci :-p

zozolka- pewnie zębole idą.... Mój też ma czasem takie akcje....My tez w takich sytuacjach korzystamy z nurofenu:tak:

Fel-
ale w tym mleku mm też są witaminy, niby pediatrzy gadają żeby dziecku do 3 roku butle podawać.... Chociaż mój Ludwikm tak jadł nawet dłużej i też jest niejadkiem;/;/;/

My na piersi non stop, tzn pakuje mu kaszkę (sinlac) i obiadki/zupy ale jakoś zawsze obraca główkę ,otwiera i szuka cycka:dry: przetrzymuje go aby zgłodniał ,ale jakoś niespecjalnie chce te nowości, już nie wiem co robic mam:dry::confused: Musi coś jeść, ja wracam na uczelnie i nie wiem co tp bedzie:baffled::confused:

Musze kupić ten zdrowy brzuszek może to mu zasmakuje:tak:

Do góry