reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Wczoraj przeniosłam łóżeczko małej do jej pokoju. Jak pusto bez niej w sypialni...aż smutno mi troszkę było. Ale co tam, to już duża dziewczyna. Dziś mieliśmy szczepienie. Waży 7,220. Pytałam o mierzenie wzrostu, to pielęgniarka powiedziała, że mierzą, gdy dziecko będzie stało, na roczek. Po szczepieniu mam płaczliwą córeczkę. Nie pomaga ani cyc, ani rączki, ani przytulanie, ani wspólne leżenie w łóżku. Dałam jej w końcu przeciwbólowy. Gorączki nie ma. Na małą zadziałało patrzenie na laptopa i słuchanie radia4baby. Na szczęście w końcu usnęła. Szkoda mi bidulki

reklama
Widać pogoda daje się nami i naszym maluszkom we znaki.

Lenka/anila- wszystkiego dobrego dla dzieciaczków :tak:
wawka- ja zaczęłam od buszowania na allegro, za to nie umiałam się przełamać na kupowanie przez tablice.pl, zazwyczaj w okolicy nie było nic ciekawego, a kupowanie od kogoś z drugiego końca kraju nie przemawiało za mną :eek: ale na szczęście jak na razie wszystko dociera.
wiosna- u nas ważenie i mierzenie przy każdej wizycie szczepiennej- obowiązkowo! szkoda tylko małej, ale przejdzie. To jest jedyny minus szczepień, moja też zawsze marudna

Pscółka: a jak wygląda dokładnie to spanie twojego Szymka? Bo moja Michalinka to budzi się trzy-cztery razy w nocy. Spokojnie śpi tylko przez trzy pierwsze godziny po zaśnięciu, później się ciągle miota i wierci. Czy u Ciebie wygląda to tak samo? Ja myślałam, że małej coś dolega a może tak po prostu ma?

wawka - on od urodzenia spał głośno tj. stękał sobie niemalże przy każdym oddechu zwłaszcza jak mu kupa szła (teraz już w nocy nie robi kupy, ale mam ją zazwyczaj na dzień dobry:-D), wzdychał, wydawał jęki takie pojedyncze jęki jak płaknięcie z tym, że nadal spał:-D, zmiany pozycji ciała, nagłe zrywy, włącznie z otwarciem oczu, po czym oczywiście zasypiał. Jakiś czas temu zrobiłam test i poszłam spać do drugiego pokoju i ładnie przespał noc, o dwa karmienia mniej, więc już zostałam w tym drugim pokoju:-D. Doszłam do wniosku, że ja mu bardziej przeszkadzam niż pomagam, bo jak widać po większości tych wybudzeń on sam zasypiał:tak:.

eh ja nie mam możliwości zabrania małej do innego pokoju bo mam tylko 2 jeden to sypialnia a drugi to pokój gościnny w którym jak sąsiadce odwala nie da się spać :(
A pisałam o tej koleżance i jej córeczce która tak ulewa. Zgłosiły się do prywatnego lekarza który dał im skierowanie do szpitala. A już w sobotę ona bierze ślub i będą chrzcić małą. Już się boje nie wiem jak Maja wytrzyma bo jesteśmy zaproszeni odmówiłam poprawiny bo nie chce męczyć Majki 2 dni z rzędu.

Ostatnia edycja:
Anezram: ja mam też tylko dwa pokoje. Jak się dzieciak pojawił to mąż się wyprowadził więc u nas zrobimy tak, że ja wyprowadzę się do męża do pokoju gościnnego, a mała zasiedli naszą sypialnię. Ja odpukać na sąsiadów nie mogę narzekać. Ale jeszcze się październik nie zaczął więc może jeszcze się zacząć. Studenci niestety ale lubią imprezować na domówkach. Zobaczymy.

U nas juz chłopaki spia tydzien ze soba i powiem wam ze jestem zadowolona tym bardziej ze Marceli sie budzi ok 8 a klade go o 21 wiec ladnie pociagnie:) Ale Alan go nadrabia dwiema pobodkami w noc:/ i 7 rano dzien zaczyna:confused2: Ciekawe czy za rok bedzie hop siup z rana do przedszkola:-D...

Dziewczyny kurcze zakochana jestem w tym swoim mlodszym:) normalnie taki Gapcio z niego:) do wycalowania,wiadomo ze Alanka tez bardzo kocham ale on przy nim juz taki duzy chłop:)i urwisek:)

witam nadrobiłam was
mi sie dzis nasrój poprawił juz mogłam szalec z małą i ogarniam powoli chałupę po tygodniu deprechy jakiejs i chyba wirusa zoładkowego bo po mnie kazdemu cos z tych spraw dolegało czyli cos na zeczy było :eek: musze przejsc na diete tylko jak o niej pomysle to pochłaniam zawartosc lodówki i szawki na słodkie
u nas pogoda straszna lało cały dzien dalej leje spacerka nie było ja pospacerowałam na zakupy sama

Spanie w innym pokoju. Marzenie. Na poczatku listopada sie przeprowadzamy do nowego domu i Franek mial pojsc do pokoju Antka, ale przy 3 karmieniach w nocy to ja tego nie widze. Poza tym Antka nawet bomba by nie obudzila. Franek otwiera oczy przy kazdym odglosie..

My jestesmy u rodzicow. Dzisiaj zrohilam zakupy jesienno-zimowe dla chlopakow. Antek dostal parke, w ktorej jest zakochany ;)

reklama
Phel - ja też nie mogę się powstrzymać od całusów i uwielbiamjego uśmiech jak się dobrze wyśpi:-D

anka - mam już kasę więc ruszam na allegro, mój nick D...9. Jeśli któraś z Was aktualnie licytuje na zabawkach to podajcie nicki, żebyśmy sobie cen nie nabijały:-D

Do góry