reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Ksawery ma czas z babcią teraz, żeby mama pogadała z e-ciociami. :) oglądają "Przepis na życie" na tvnplayer :)
Wczoraj jakoś już siły nie miałam na forum. Treningi mnie ostatnio wykańczają, bo zredukowalam do jednego na tydzień i kondycja automatycznie się pogorszyła. Godzina w siodle i jestem na kowboy po westernie. :)) ale z postępów jestem zadowolona.
Pscółka - ja wchodze na to allegro i patrzę i nie wiem, co kupić. :) jestem niezdecydowana. Cena zabawek, np. FisherPrice to jaka jest okazjonalna? :) i co na początek z zabawek interaktywnych?! Mój nick A...6. Może dzisiaj coś wyhaczę, ale serio, nie wiem, co....
Ja jednak wolę allegro, niz tablicę, mam to samo, Izik, w okolicy lipa... Dziewczyny z większych miast mają lepiej :p Z tablicy kupiłam do tej pory może z cztery rzeczy. Jest jedna babka, która ma na sprzedaż trochę zabawek FP, ale ceny mi nie odpowiadają. Popatrzę jeszcze na Kalisz może, bo będę w sobotę przejeżdżać. Moi ukochani buddyści organizują skoki spadochronowe na lotnisku w Michałkowie, jedziemy się z nimi poznać z Ksawerym. (Oby ojca Ksawerego nie było...)

Znowu ciężka nocka, mam nadzieję, że miną. Ja też gdzieś czytałam, że to z wiekiem przechodzi, taki skok tego okresu chyba. Samo budzenie się w nocy 3,4 razy mi nie przeszkadza, ale ten placz mnie martwi. Chociaż dzisiaj płakal dopiero nad ranem. Ale o 5, 7 i przed 9 były pobudki z płaczem. I on jeszcze śpi, jak zaczyna płakać... Smarowałam dziąsełka, nawet dostał czopka przeciwbólowego raz i tak to nic nie pomoglo. To na pewno nie jest żadna przyczyna zewnętrzna, bo sprawdzałam co noc kolejne teorie. Z koledrką, bez kołderki, w śpiworku, pod kocykiem, ze mną, w łóżeczku...

U mnie też nie ma szans na spanie w osobnym pokoju. Mamy dwupokojowe mieszkanie, z czego rodzice w "dużym pokoju", a ja w małym. Miejsca mamy nie za wiele, ale jest ok.

Ja też moglabym caqlować i całować. :) Teraz słyszę, ze babcia całuję. :) a Młody ma zaciesz :)

Ostatnia edycja:
reklama
anka - ja też nie wiem, dopiero będę przeglądała, ale wydajemi się że jakiś sorter na klocki i może faktycznie tego szczeniaczkauczniaczka, ale to raczej na tablicy, bo jest tego sporo. Właśnie przed chwiląwróciłam z taką przekładanką zręcznościową ikei, do ikei mam daleko więcoczywiście kupiłam na tablicy i tylko kilka przystanków musiałam jechać. Zanim Szymek do tego dorośnie to będzie dla dzieciaków mojej siostry, żeby im się nie nudziło jak przyjeżdżają:tak:.
tasia - zapraszam do wawy, u mnie wietrznie ale słonecznie:-)hmmm nie czuję, ze rymuję:-D

anka -ja kupiłam od jednej osoby 4 zabawki FP (garnuszek klocuszek, piramidka z gwiazdką, muzyczny traktorek i jakaś wieża muzyczna). Płaciłam za nie po 30-35 zł i dostałam przesyłkę kurierem gratis. Wydaje mi się, że kupiłam tanio, a zabawki są w nienaruszonym stanie
U mnie pogoda taka sama jak u pscółki. Dziś planuję "pierwszy raz" ze spacerówką (bez gondoli). Już rano mąż mi przełożył i przygotował wózek. Wczoraj mieliśmy szczepienie, a dziś widzę takie czerwone, drobniutkie plameczki na ciele małej od strefy pampersowej (włącznie) poprzez brzuszek i tak do klatki piersiowej. Na plecach też. Muszę ją poobserwować. Gorączki nie ma. Może ją za bardzo pootulałam do snu wczoraj.

Sorter już mam, wiec sie nie bede dublować z garnuszkiem itp. Moze faktycznie tego szczeniaczka uczniaczka jeszcze. Przeglądam zabawki Smily i fajne są i dużo tańsze, jak FP

My mamy cały parter dla siebie, 4 pokoje, kuchnia i łazienka. Niestety z przeniesieniem małej do innego pokoju nie ma mowy, mamy duży salon, z którego mam zamiar w przyszłym roku zrobić sypialnię i pokój tv, więc mała z naszej obecnej sypialni będzie miała własny kącik :tak: więc na wiosnę czeka nas remont. Zaraz po ślubie jakoś nie myślałam o tym, żeby coś zmieniać, teraz to niestety trzeba coś wykombinować.

Ogólnie wzięło mnie wczoraj na wspominki, jak to fajnie było w ciąży, i nawet myślałam nad tym, aby już w przyszłym roku mieć drugiego szkraba- moje plany to październik/ początek listopada, ale moja sis chyba by mnie zjadła- koniecznie chce być chrzestną, a ma dopiero 12 lat, więc ja muszę przynajmniej 3-4 lata poczekać ;-) marzy mi się druga córa :-D

Ja na razie nie kupuję żadnych zabawek, przeglądam tylko- uważam,że jeszcze czas... a na allegro tego pełno, poza tym młoda jak na razie woli takie wiszące, ewentualnie gryzaki

jejku
jak ja wam zazdroszczę tego pędu :-( mnie się nic nie chce. Siedzimy i myślimy nad chrzcinami, ale przez te kłopoty M w pracy kasy brak. makabra :-( ledwo ciągnę...plany chrzcinowe chyba trzeba odłożyć na czas jak już będę pracować :-( zabawki mamy po Michale. niczego nie dokupuję...póki co.

witajcie,

u nas dziś piękna pogoda - ciepło i słonecznie... a było ryzyko że nie wyjdziemy na spacer bo stelaż rano nie dojechał. na szczęście pan kurier był tak miły że dowiózł co trzeba i możemy iść na spacer :)

my pokoik małej będziemy szykować na roczek - jako prezent. do tego czasu będzie z nami. już nie mogę doczekać się urządzania... mam tysiące pomysłów

ja dziś byłam u kosmetyczki - delektowałam sie ciszą i brakiem jęczenia małej... bosze jak było cudownie :-D

moje dziecko teraz w ogóle nie chce leżeć... tylko by siedziała albo pełzała - tak... pozycja na brzuchu jest jeszcze do zaakceptowania ale pod warunkiem że może się poruszać :-D
teraz hitem jest skakanie - tzn. łapiemy pod paszki, mała stoi na nóżkach i podnosimy ją dynamicznie... wydaje się że omawiany już tutaj skoczek byłby teraz świetną zabawką :-D ile to powoduje śmiechu i radości! po każdorazowej operacji na przewijaku gdzie trzeba leżeć w znienawidzonej pozycji na plecach do tego czyszczenie noska obowiązkowo w nagrodę musi być skakanie :-D

FEL chrzciny... przez te wszystkie komplikacjie z domem, te przeciągające się terminy... śmiejemy się że mała pójdzie do chrztu o własnych nogach... a co za kłopoty ma mąż... współczuję trosk...
Nef jak u Was z remontem? jak stoicie z czasem? kiedy przeprowadzka?

pozdrawiam

anila obecnie jest na L4. nie dostał pensji za lipiec, nie dostał urlopu ani ekwiwalentu za niego ( a zmienił pracodawcę i z nowej umowie ma że zgadza się wziąć kasę zamiast urlopu) i nie wiadomo co dalej.

reklama
kurcze Fel... nie zazdroszczę... najgorsze że na takich nieuczciwych pracodawców nawet nie ma sposobu bo droga prawna trwa strasznie długo... trzymam kciuki żeby się jakoś to poukładało && ale przyznaję że kumpela miała dość podobną chyba sytuacje i do dziś pieniędzy nie odzyskała... :-(

Do góry