reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

moja Cora bezbutelkowa i bezsmoczkowa :) sprobuje dopiero z niekapkiem, wlasnie zamowilam taki od 4m+ i zobaczymy.

az sie boje pomyslec co bede musiala zrobic jak my bedziemy na bebilon pepti przechodzic skoro poki co nic oprocz mojego mleka nie chce pic ;)

reklama
A ja przez najbliższe trzy dni od rana do nocy sama z małą. Mój m ma jakieś wyjścia i szkolenia będzie wracał około 22. Chyba oszaleję. Już zaczynam myśleć czy wytrzymam do kończ urlopu macierzyńskiego (do końca marca) siedząc w domu. Jak ustawę uchwalili to tak się cieszyłam a teraz już sama nie wiem :eek: Może wrócę na część etatu a małą do żłobka dam. Będzie później łatwiej wrócić do pracy.

Ale dzisiaj cisza na forum. Żyjecie? Akurat kiedy nie ma mojego m i mam czas na forum to jest cisza :-( Z nudów zaczęłam czytać to forum od początku. Strasznie żałuję, że tak późno dołączyłam. To wasze wspólne oczekiwanie na poród a następnie relacje z porodów. Super.
A z aktualności to za uszami Michaliny zauważyłam popękaną skórę i jakby małe ranki. Posmarowałam sudokremem ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Czy macie pomysł co to może być? Mam nadzieję, że jej uszy nie odpadną ;-)
Aha. Dziś marudzenia ciąg dalszy. Do kataru doszedł kaszel więc siedzimy w domu.

Aha. Jeszcze jedno z wieści u nas: nefrolog kazała mi spisywać ile mała jadła i ile sikała. Sprowadza się to do tego, że każdą pieluchę muszę ważyć i zapisywać. I tak przez dwa tygodnie. Niedługo będę w stanie trzymając pieluchę w ręku ocenić ile ml wysikała, hehe.
Od razu mi lepiej jak sobie popisałam :-)

popekane za uszami to objaw alergi dowiedziałąm sie raz w aptece moja ma tak na poczatku ucha od skroni troszke ale nie ma alergi wiec nie wiem co to smaruje tłustym linomagiem albo jakims krem znika za chwile znowu

wawka wy na cycu czy mm?
jak mm to ile zjada dziennie ?

O kurcze. Alergia. Tylko na co? Mała jest na piersi więc może na moje mleko? Ile zjada to nie wiem ale wiem ile wysikuje :-) Jest tego 600 700 ml więc pewnie zjada ciut więcej ponieważ dużo się ślini no i organizm coś zabiera.
W piersiach nie mam aż tak dużo jak inne kobietki bo nie muszę używać żadnych wkładek. Nie cieknie mi z piersi nawet jak nie karmię przez 6 godzin. Ale póki co mała przybiera i nie wygląda na głodną.

wawka - kurcze, nie wiem czy akurat sudokrem, może coś nawilżającego/regenerującego, jakiś alantan/bepanthen. A generalnie jak się zagoi to trzeba codziennie jednak za tym uchem przemywać wilgotnym gazikiem (jak dla mnie właśnie lepiej gazikiem niż płatkiem kosmetycznym, bo bardziej szorstki i lepiej czyści) i wytrzeć na sucho. Mi już w szpitalu powiedzieli o tych rankach i staram się tego pilnować. Żeby nie było że taka cudowna jestem, to my mamy rankę pod brodą (pod tą drugą:-D). Raz lepiej raz gorzej, ale zawsze jakieś zaczerwienienie jest:wściekła/y: Podobne mogą robić się pod pachami, kolanami tak więc zaglądam tam dość często;-)

Ja przeglądam all i tablicę pod kątem zabawek dla Szymka, ale na razie to robię tylko rozeznanie, bo na koncie puściutko:crazy:

Wielkie dzięki. Jutro zaatakuję uszyska alantanem bo mam. Zozzolka pisała, że to może alergia.
Co do zabawek to ja dostałam trochę od mojej siostry po jej córce no i na razie mi wystarczają. Mam nawet jakieś grająco-mówiące więc szkoda mi kasy. Choć podoba mi się ten piesek gadający. Tylko strasznie drogi. Ja z kolei poluję na tanią pościel dla małej bo jeszcze nie mam.

wawka - zacznij od podleczenia i pielęgnacji, jak będzie wracać to może to oznaczać lekkie zmiany atopowe, ale moja pediatra mówi, że teraz praktycznie nie da się wychować dziecka bez jakiejkolwiek alergii. I chociaż mój Szymek ma taki atopowy placek na udzie i kilka malutkich suchych placków na torsie i łokciu to ona mówi, że to i tak ideał.

reklama
ja nie wiem jak to dokłądnie z ta alergią powiedziałą mi to mgr z apteki ze u dzieci tak sie alergia objawia bo u nas mi tez nie wiadomo zeby na cos było my praktycznie od poczatku na mm i to sie pojawia co jakis czas a mleczko to samo od urodzenia na przemian z cycem było

psiólka a jakie kremy uzywacie kosmetyki bo ja ostanio trafiłam na atoperal ale nie baby tylko zwykły w aptece bo chicco na słonce nie chciałam juz smarowac bo słonca nie było a buske po nim miałą jak pasta wysmarowana a ten krem miły w dotyku taki choc na zime znowu mam chicco zakupiony zimowy

Ostatnia edycja:
Do góry