reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Agulaaa Bo ona w życiu nie zje bebilonu peptii tak od razu. Musisz jej mieszać swoje mleko z bebilonem. sztucznym mlekiem robi się to tak, że np na dwie miarki zwykłego mm na jedna bebilonu. Twojego mleka musiało by być np 120 ml plus 30 ml bebilonu peptii. i z każdym dniem zwiększać. na początek spróbuj może podawać po prostu swoje mleko z butelki. dopiero jak zaakceptuje butelkę to próbować wprowadzić mieszankę. po drugie, czy Ty próbowałaś zrezygnować z białka mleka krowiego ??? jeżeli nie, to może lepiej spróbować tak ? Dziewczyny CI powiedzą jak one robią. a jeżeli mała uczulona na laktozę to i bebilon pepti nie pomoże bo nie jest jej pozbawiony.

Ostatnia edycja:
Felidae- jasne, że próbowałam podawać moje mleko z butelki i nic z tego. Mam wrażenie, że te wszystkie smoczki Jej nie pasują. Dzisiaj kupiłam zwykłą butelkę ze spłaszczonym smoczkiem(uspokajający też ma ten płaski) i wypiła 30 ml herbatki. Jestem na diecie już od dawna a ciągle coś wyskakuje, dlatego podaje Jej zyrtec ale jak długo można....

I dzisiaj w końcu udało nam się wyjść na spacerek :-) pogoda w końcu się poprawiła. Mała strasznie marudziła i po 5 min już spała :tak:
Jednak ma wyczucie, ledwo weszłam z powrotem do domku, to od razu się obudziła :eek:
Na szczęście poszła spać dalej, zmieniła tylko wózek (babcia ma swój :-D) i mam chwilę dla siebie, bo dzisiaj ciężko.

agulaaa- niestety nie pomogę Ci w tej sprawie, u mnie mm weszło w szpitalu jak byłam z małą na początku maja z powodu żółtaczki. Większych problemów nie było, chociaż teraz Emilka zamiast butli woli cyca ;-) ale niestety już nie produkuję tyle mleka, ile mała by chciała :rofl2:

agula - nam z butli nie udało się nigdy więcej jak 40 ml naraz niezależnie od tego czy to była woda, czy soczek. Teraz jak dopajam to zkubka TT 4+ , to nie jest niekapek, ale nawet 75 ml soczku idzie (więcej niedaję:-D). Myślę, że do mleka też ten kubek się nada. A dużo tego wyskakuje?

pscółka i spółka- odkąd podaje Jej ten zyrtec to sporadycznie, ale jeden wysyp był po prostu straszny. Dosłownie cała była w krostkach, na główce pojawił się taki jakby łupież i na tyle główki skóra zaczęła się łuszczyć. Dwa dni płaczu w dzień i w nocy... istna masakra ;/ Dlatego bardzo dużo myślę o przejściu na butelkę. Najgorsze jest to, że z łyżeczki wypije to mleko, ale jak tylko poczuje butelkę i smoczek to koniec świata. Muszę spróbować z tym kubkiem....

Oj dziewczyny. Jest pierwszy ząb!!!! :-) Druga jedynka też już prawie wyszła. Może w końcu marudzenie się skończy.
Ja tak się zastanawiam, skąd wy takie różne rzeczy wynajdujecie? Przykładem może być ten kubek TT coś tam. Ja w życiu nie wpadłabym na to, że taka rzecz istnieje i że można ją alternatywnie z butelką stosować. Bardzo dużo mi daje to forum :tak:

Wawka - oj tak, forum kwietniowe wiele rzeczy mnie nauczyło i pokazalo. Dzieki, dziewczyny! Żałuję, że od początku ciąży tu nie byłam, ile niepotrzebnych zakupów między innymi bym sobie darowała. O kilka stów byłabym do przodu. Jak nie lepiej...
Gratulacje ząbka!!!! :*

Agula - dwie rady - pierwsza: szukaj butelki i smoczka, może które będą Malej odpowiadać, druga: zamocz smoczek w wodzie z glukozą, tak Mój syn w szpitalu zaczął jeść z nakladki plastikowej na pierś. I ja nie mam problemu ani z piersią, ani z butlą. A nawet butelki różne używamy: Avent, TT, BabyOno, niekapek Aventu. Ale to chyba dzięki nakładkom. Albo mam bezproblemowe dziecko.

Miły dzień, ogólnie. Słoneczko piękne, trening udany. Wychodne się udalo. :D

wawka - u nas chyba apogeum marudzenia, ale dzisiaj doktor powiedziała, że dziąsła już napięte, więc mam nadzieję, że to lada dzień. Kubek TT poleciła mi Nef:-D wcześniej kupiłam niestety trzy inne i tylko z jednego jako taki pił (kubek dla niemowlaków Medeli), ale męczące było nalewanie do niego po łyczku.

Szymek mnie dzisiaj totalnie zaskoczył. Pisałam wcześniej, że on się z różnych dziwnych rzeczy śmieje. Dzisiaj uśmiechnął się do pielęgniarki zaraz po zastrzyku:szok: Dziwne to moje dziecko:-D

reklama
witam nowa kolezanke biegne nadrobic bo podczytuje z tel i sama nie wiem gdzie skonczyłam

kupiłam ten kubek TT 4+ jak ola miała 4m ale sama miałam problem zeby wciagnac z niego łyk i zapomniałam o nim kompletnie ze go mam gdzies w stercie nieuzywanych butelek musze odszukac

ja dzis zdechła strasznie nie wiem nawet co mi jest albo przejedzenie po chrzcinach albo jakas dziwna odmiana grypy zoładkowej bez wiadomych efektów tylko osłabienie straszne spałąm z 3 razy w ciagu dnia ból głowy mdłosci i góle w kosciach az takie rwanie masakra jakas na szczescie miał kto sie zajac dzieckiem jak lezłam tylko karmiłam przebierałam oddawałam
,
małej nic choc woeczorem zwymiotowała przy karmieniu bo babcia dawała butle moze za łeboko pchała smok i taki efekt mielismy tego nie wiem bo po mała uchchana i bawic sie chciałą a to 22
słyszłąm w sklepie ze panuje 3 dniówka tylko ze to raczje nie to u mnie zobacze jutro obym dała rade juz

mam pytanie odnosnie mleka nastepnego jakie bedziecie dawac bo ja chce zmienic z NAN na jakies inne bo nan cos na twarda kupe wpływa i jest zielonkawa, myslałam o bebiko bo kolezanka z nan tez na to zmieniałą ale nie wiem czy to dobre mleko jeszcze bebilon biore pod uwage moze cos doradzicie ?

Ostatnia edycja:
Do góry