reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ptaszek- na skarpetki mam tylko takie rozwiązanie, że kupuję mu o pół roku większe,teraz chodzimy bodajże w 9-12 m-cy, na czapki nie mam jeszcze sposobu.zastanawiam się czy jak będzie zimniej to nie ubierać pod czapkę właśnie takiejopaski. Wydaje mi się, że problem może się skończyć jak dzieci będą siedzieć,bo wtedy nie będą tak tarły głowami o oparcie, przynajmniej mam taką nadzieję:-D
wiosna- u nas tak to wygląda, że co zje, taka kupa:-Dzmienia się i kolor ikonsystencja. Nie panikuj, u nas marchewkowa kupa wyszła po kilku dniach, onapo prostu zatwardza, dlatego oprócz tego pierwszego razu nie daję już samejmarchewki. Poza tym tak jak piszesz organizm dopiero uczy się trawić, dlategokonsystencja kupy jest bardzo zbliżona do tego co dziecko zjadło:-D.
lenka- cieszę się, że pomysł się przyjął. my tak od lat robimy urodziny babci i wszyscyzadowoleni. A jeszcze do tego jemy na jednorazówkach, więc nawet zmywania ponas nie ma. Szwagierka tylko stawia duży kosz na odpadki:-D

reklama
pscółka bo ja uwazam ze tak powinno byc, i odkąd się wyprowadzilam to zawsze cos ze sobą przywioze, jak bedzie w przyszłym roku to nie wiem

wiosna to obserwuj mała, moze alergia na cos co zjadła

skarpetki tez poluje na wieksze bo tak to nózki obciskaja, a teraz zamówiłam takie getry, do noszenia w chiscie no i moze będą przydatne do raczkowania, się okaze Getry ocieplacze chłopcy i dziewczynki ok100 wzoró (3468814407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Nef z tym poprawianiem masz, rację jak zeczelismy chodzić do logopedy z tomkiem no nam tez mówiłam zeby tak nie poprawiac, a zaczelismy tam chodzic bo tomek się jakał, i chodzimy nadal ale teraz to cwiczymy wymowe, logopeda w szkole to lipa

Hej dziewczyny, u nas jakoś te dni szybciutko mijają. Nie nadązam za forum, hehe. W tej chwili Maly siedzi obok mnie na macie i patrzy, co ta mama tak paluchami wali w klawiaturę. :) Leży na brzuszku i powolutku zaczyna pelzać. fajnie to wygląda, jak kladzie glowkę na macie, tyłek w gorę, nozkami podeprze i kilka milimetrów do przodu :) dopiero zaczyna, wczoraj pierwszy raz mu się udało.

A nocki już trochę spokojniejsze... Wina szczepionki, nie ma co. |Teraz budzi sie niestety częściej w nocy, ale bez ryku godiznnego. dostanie cyca i zasypia...

My obranka 68 zazwyczaj, albo te rozmiary angielskie 3-6 miesięcy. 74 bodziaki ciut ciut i będą dobre, ale mam duzo w 68, więc chce, żeby ponosił jak najdluzej te własnie.

Zozolka - ja nie ochrzciłam i nie ochrzczę w ogóle, także ostatnia nie będziesz. :)

Fel - ja polecałam "Intruza", świetna jest. :) muszę sobie kupić książkę, bo ja bibliofil i bioblioman (nigdy nie pamiętam które określenie do czego, ale na szczescie do mnie obydwa pasują:-D) my czytamy Brzechwę i innych rymowanych autorów. Ale ja preferuję Brzechwę, uwielbiam gościa normalnie, hehe. Codziennie dwa razy po pół godziny czytamy zazwyczaj. Aż mi w gardle nie zaschnie. O, ja ostatnio wciągnęłam się w bloga Matki Sanepid. genialna kobitka jest, szkoda, że tak pozno odkryłam. :)

Nef - to niefajnie tesciowa robi z Gosią... A rozmawialas z nia o tym?

anila - ja mam taką miseczke z canpola. ale nie uzywam jej narazie. Talerz podgrzewany z podziałką i sztućcami CANPOL (3506288057) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. uzywamy tej:CANPOL Miseczka z łyżeczką dla maluszka SUPER CENA (3501393580) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ptaszek- ja tez mam skarpetki z h&m. jestem zadowolona. :) i tez mi sie wydaje, jak Pscolce, ze jak bomble nasze zaczna siedziec, problem nz czapami sam sie rozwiaze. :D

Lenka chyba nie odpisywałam CI. Michał idzie do zerówki w szkole. U nas na szczęście logopeda w przedszkolu dużo Michałowi pomogła, zobaczymy jak będzie w szkole, ale to wiadomo, że więcej dzieci do ogarnięcia więc pewnie jednak trzeba będzie z poradni skorzystać.

anka no wciągnęło mnie na maxa, a czas mam tylko nocą :-(
matkę sanepid podczytuję jak dziewczyny na Fb wrzucają :) na regularne śledzenie coś czasu nie mam, nawet bloga przyjaciółki zaniedbuję :-(
Też myślę że czapeczki będą się trzymać główek jak dzieci będą siedzieć :) my mamy czapeczkę która leży idealnie póki Olek jest na rekach a w wózku jak głową pokręci to zawsze któreś uszko wychodzi.

Ah, zapomniałam, nie wiem, w którym wątku o tym pisałyśmy, więc pisze na ogólnym. Te plamy czerwone na klatce piersiowej, pod pachami, na nózkach i rączkach to skaza białkowa, przez ostatnie 3 dni ograniczyłam nabiał do mleka do kawy i masła na kanapki, smarowałam zmiany bepanhenem, całe cialko kremem Balneum Baby Basic (polecam!) i powolutku nam schodzi. Już nie są te zmiany mocno czerwone, ale blado, blado rózowe. Za dużo lodów algidy i manhatanów, :D

reklama
Wiosenka jest lepiej :) sok z czarnej porzeczki nowa herbata laktacyjna dużo wody i witaminy dla siebie. Mała bardzo dużo chce jeść w nocy nie wiem co jej jest ale jakoś na razie daje radę. Podałam jej nawet raz modyfikowane żeby sprawdzić czy będzie spać lepiej zjadła 50ml (i wyssała ze mnie mleko) ale nie była zbyt zachwycona ale to i tak sukces że aż tyle zjadła ale to nic nie dało mała się budziła tak samo. Nie wiem o co chodzi może soki rozwojowe i już. Mała dziś gadała i robiła pryy cały czas :) nie dawno zaczeła ssać paluszki u nóg i ciągle się przekręca z plecków na brzuch może dlatego taka jest.

Do góry