reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

miss czadowo, kolejne bliźniaki się szykują, super :-D a ja mam takie głupie pytanie ale kompletnie się na tym nie znam, czy jeśli są 2 szkrabki, to każdy ma osobny pęcherz? cy możliwe są 2 zarodki w jednym?:zawstydzona/y:

a co do schizów to ja już wyluzowałam, ale też tak miałam, a jeden dzień to tak co chwilę sprawdzałam czy bolą mnie piersi że nawet publicznie nie umiałam się opanować i co chwilę się macałam, bo wydawało mi się że coś za mało je czuję :-D

reklama
Jeden dzień nie zaglądam, a tu taka dyskusja. Fajnie, że tyle kwietniówek już w gronie! Chociaż u mnie może, jak się okazało, byc marzec, bo zamiast jednego serducha zobaczyłam dwa:-D
Czytam Wasze historie żywieniowe i się uśmiecham, bo obiecywałam sobie zdrowe odżywianie, a mdłości zrobiły swoje - przed ciążą na śniadanie owsianka i owoce, teraz w grę wchodzi tylko rogalik z masłem, cola zostaje, woda nie zawsze...I
do tego wieczna panika, jeśli akurat czuje się dobrze. Dzisiaj nie mam mdłości, piersi mnie nie bolą i już się doszukuję jakiś sygnałów niepokojących. Czy Wam też tak myśli wariują? Zamiast cieszyć się spokojnym dniem ja czekam na jakikolwiek sygnał złego samopoczucia...

ale fajnie :)
choć ja szczerze liczę, że u mnie jedno (był 1 pęcherzyk- ale nic więcej widać nie było)

yoohoosek, aaaa19, mój psiak też ma masę siły i nie należy do małych, co prawda biega sobie luzem po ogródku, ale jak jadę do Mamy do Wawy, to jest masakra, bo musi chodzić na smyczy, tzn masakra była dopóki ktoś mi nie podpowiedział, żebym kupiła szelki, zamiast obroży i...o niebo lepiej, wogóle nie ciągnie, więc nie wiem jak macie Wy, ale polecam szelki :tak:

Miss Cinname gratuluję :tak::-)

ja jestem wqrwiona na maxa, właśnie zakończyłam współpracę, z osobą, która non-stop wymyślała "coś" projekt, który powinnam była zamknąć max do 2 tygodni ciągnął się ponad 2 m-ce i jeszcze miałam zostać naciągnięta na kolejny projekt w tej cenie...moja duma nie wytrzymała i zrezygnowałam, ale ile się nadenerwowałam to moje :wściekła/y:...dwa m-ce w plecy, a kasy nawet nie zobaczyłam...masakra...wrrr

miłej nocki kochane

Dotkass Mój pies chodził w szelkach bardzo długo i kiedy się przerzuciliśmy na obrożę to przez chwile była dyscyplina a teraz to różnie bywa. Najgorzej jak jakiś pies się przyczepi i nie chce odejść a właściciela ani widu ani słychu. Ja mieszkam w Warszawie i niestety w bloku więc muszę zawsze złazić na dół, żeby pies się załatwił. No i jeszcze te trawniczki zielono -brązowe BLEeeeee :crazy:

A ja tatę namówiłam i robi mi grzybową mniam mniam!!
Dobranoc mamusie!

ja też noszę synka - niestety jestem sama (mąż teraz pracuje w Warszawie i przyjeżdża na weekendy) i często go podnoszę. A waży 12,5 kg

Ewafoto nie raz dzieciaki wyglądają na starsze bo są wysokie, mój do takich dzieci należy, wygląda na co najmniej rok starszego, to jest krzywdzące dla takich dzieci bo przecież nadal są małe, a wymaga się od nich nie wiadomo czego ;-)

Moja młoda ma 12,5 kg i tez ja czasami podnoszę, np. po kąpieli albo kiedy kłade do łozka itp. Na spacerze woli na nózkach, ale ja i tak biorę wózek, bo kiedyś mi oklapła w drodze i musiałam nieść:baffled: zazwyczaj idzie obok, a ja przynajmniej klamotów i zakupów nie niosę:tak:

Cos pisałyście, że dziecko czasami wygląda na strasze, to własnie moja Gosia jest taka. Jest wysoka, ma w miarę geste włoski i wygląda na 3-latkę, a przy tym niewyraźnie mówi, coś tam ciągle papla, ale dla obcych jest to niezrozumiałe. Czasami ludzie ją zagadują i widze, że oczekują pieknej odpowiedzi pełnymi zdaniami... a brak takiej biorą za nieśmiałość:sorry: a ona ma tylko 2 latka z hakiem

Jejku. To mój właśnie taki wielkolud. Ma 1 rok i 8m, a waży 15kg - nie jest gruby. Jest bardzo wysoki. Wczoraj na zakupach brałam ciuchy 104 (takie duże) i 110. A to za zwyczaj sa takie na 3-4-5 lat. Teraz ma na sobie piżamkę 104/110 z H&M i jest taka w sam raz. Buty wczoraj kupiłam 25 i mają trochę luzu, ale 24 były na styk.
Antek jest takiej samej wysokości co córka znajomych - 4lata, 4 m. No i w żlobku w grupie do 2-lat jest najwyższy. Inne dzieci to takie chucherka. Racje macie, że takie dzieci pokrzywdzone, bo inni wychodzą z założenia, ze są starsze i wymagają więcej.
Do tego mi ciężko, bo nie raz trzeba małego gdzieś wsadzić, w czymś pomóc, a 15kg to już kawał chłopa.

Wiozę małego na 9 do żłobka. Dzisiaj debiut w spaniu. Mam zamiar odebrać go dopiero koło 14...

hej :p
wiecie co jak czytam ze te wasze dzieci takie wielkie to sie dziwie :p
moja córka jest maleńka, za 3 tygodnie skonczy 2 lata i wazy 9 kg, a ubrania to największe kupuje na 80/86 :D hahah :p
nawet sie smieje bo w niektórych sklepach kupuje jej spotnie na 8/9 miesięcy na metce :p
w ogóle wszystkie te dzieci w piaskownicy nawet takie wyrośnięte, a kiedyś gadałam z babkami i sie okazało ze wszystkie te wielkie chłopaki to są młodsi od mojej małej :p i szok bo myslałam ze są conajmniej rok starsi hahah :p

Ciagle od wczoraj Was podczytuje ale czasu brak by pisac.

Wstalam rano by zaprowadzic K. do przedszkola, juz byla ubrana i zaczela brzydko kaszlec :-(. Zostala w domu. Dopiero dwa dni przedszkola i juz cos a przez cale wakacje nie zakaszlala ani raz.

K. tez jest duza, wysoka- wszyscy mysla ze jest starsza. Ma 17kg, jest co nosic a codziennie ja podnosze- to do wanny, to do jej pokoju jak zasnie u nas.
L. to juz w ogole (11kg)- ciagle ja nosze, tzn tak jak wczesniej. Trudno jej wytlumaczyc ze nie mozna.

Do tego dochodzi u nas tez duuy pies i o niego sie boje najbardziej bo sile ma straszna. To mlody pies, wariowac lubi, jak sie cieszy to trudno go uspokoic. Czesto nam uciekal i teraz jest na sznurze przed domem. Na spacery chodzi z mezem ale na noc jest w domu i jak go ostatnio odpinalam wieczorem to mi tym sznurem nogi podcial z rado sci i sie wywrocilam. A dzis np jak go z domu wyprowadzalam to sie wystraszylam bo mnie pociagnal.
Tak wiec rozumiem obawy o psa.

Miss Cinname gratuluje :-)

Kto ma lenia jak ja reka w gore :-D
Wskoczylam do lozka i mi sie wstac nie chce, dziewczynki bajke ogladaja.

reklama
a jeszcze o tych psach
eevciaa: Ty masz duzego psa który Cie przewrócił.. a ja mam małego psa który jakieś 3 tygodnie temu przewrócił mnie i wózek z małą na chodniku;/
my mamy buldoga francuskiego.. to sobie wyobraźcie jaki on jest 'wielki' nawet do kolan mi nie sięga.. ale siły ma tyle
tez jest młody i wtedy jak nas przewrócił miał obroże zaciskową i wobrąźcie sobie ze sie dusił ale leciał dalej za jakims pse.. normalnie masakra;/
teraz z nim nie wychodze wcale, mąż wyprowadza rano i wieczorem, skoro nie umie normalnie chodzic na spacer to ze mną nie bedzie na pewno chodził.

wiecie co zastanawiam sie jaki tort mam upiec małej na urodziny ;OO
na roczek był zamiawiany, ale zapłacilismy tyle kasy.. ze nie będe tyle co roku płacic ;OOO ale tort był piekny i pyszny :D
nie macie jakiś przepisów??

ten mi sie podoba ;d http://ciasteczkowepotwory.blox.pl/...-tort-czekoladowo-serowy.html#ListaKomentarzy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry