reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

dziewczyny moj maly jest od drugiego tygodnia zycia na mm i przy zielonej kupie pediatra zalecala zmiane mleka, fakt 3 miesiace byl na PRO teraz na 1 i nadal kupy sa zolte, a nie zielone.
Fel co do koloru skoro dziewczyny pisza normalny (moze i tak i moja pediatra jest po prostu przewrazliwiona), a jak jest z zapachem?? jest "normaly" czy cuchnacy??

reklama
no dobra. może resztę rozmowy przeniosę na wątek o karmieniu ha ha :-)
Dzięki dziewczyny...
zozzolko on dzieci nie ma i mieć raczej nie będzie. Twierdzi, że jest bezpłodny, ale może mu tak wygodniej po prostu. nie interesuje mnie to. Żonę ma więc może coś w tej bezpłodności jest :-)
Mnie wkurzyl zarzut, ze rodzić mający dziecko wg niego nie ma życia towarzyskiego i dla tego wkleja takie a nie inne foty, moż ejak bym strzeliła fotę w bikini to by miał się do czego śłinić.a a foto śliniącego dziecka (na szczeście) go nie rajcują.
fotki torszke nie aktualne...bo sprzed ciazy :-) ha ha teraz staram sie nie wchodzić w kadr :-)

Zozolka- ja podaję soczki HIPP, marchewkowy, jabłkowy z herbatką z kopru, podawałam też jakiś taki marchew, jabłko i ananas ale dokończę sama bo mała chyba po nim ulewała... a może to był upał... mogą być otwarte tylko 3 dni więc nie będę czekać tylko sama wypiję (smaczny jest :-))

Ptaszek do marchewki zawsze warto dać trochę tłuszczu (masełka) bo zawiera beta karoten który lepiej się przyswaja w towarzystwie tłuszczu bo się w nim rozpuszcza (to jest wit. A w jednej ze swoich postaci)

kupki Mani to teraz istna fuzja barw i faktur z uwagi na stałe posiłki - co zje - taka kupka. ale na samym mleczku była zwykła żółtawa o konsystencji musztardy...

no i chyba nam się wózek popsuł... wrrr mechanizm składania stelaża (który uwielbiam za łatwość obsługi) chyba się coś obluzowało i czasem mi się składa stelaż jak podjeżdżam pod krawężnik... już zgłosiłam reklamację - zobaczymy co powiedzą...

na mm kupki moga byz zielonkawe, trzeba do tego obserwowac dziecko czy nie ma innych dolegliwosci , w jaki sposob sie wyproznia, czy dobrze przybiera, zapach, konsystencja

fel olek tez jakis czas temu przez ponad tydz robił kilka kupek na dzien, tylko ze my na cycu, a sluz to tak jak smarki tylko ze w kupce:sorry:, i jak tez kiedys szukałam info o sluzie to z znalazłam ze to wina niedojrzałego ukł trawiennego, a nie od razu alergii,:eek:

u nas raz było troche sluzu to nawet tu pisałam ale nie pamietam po czym
czy kupki sa cuchnace raczej nie ja jeszcze po ciazy jestem bardzo wrazliwa na zapaszki a drazni mnie nawet zapach pampków tych pomaranczowych jest mega intensywny to raczej jakby cos nie tak było to bym wiedziała kupa jak kupa zapach ma ale nie sadze ze cuchnie

Fel dobrze zrobiłąs a skoro jest bezpłodny to go drazni temat ze ty masz dzieciatka i jestes szczesliwa a on nie bo w domu napewno ma nie ciekawie bo kazda zdrowa kobieta predzej czy pozniej pragnie dziecka

anila a ty podajesz taki z butelki nie rozrzedzasz, a te jabłko z cherbatką to razem mieszasz czy zle przeczytałam ze sok jabłko i osobno cherbatka
bo my od prawie poczatku cherbatka rumiankowa z kopru, kupiłam nawet ta uspokajajaca bo jakies akcje z płączem byly ale chyba raz dałąm i nie zadziałąła:-D no i wode

Ostatnia edycja:
Zozolka wlewam odrobinę gorącej wody żeby nie był lodowaty taki prosto z lodówki, a ten sok z herbatką to już gotowa mieszanka jest zdaje się 60/40 sok/herbatka proporcje. ale i tak najbardziej smakuje jej zwykła marchewa.
na opakowaniu jest napisane że nie rozrzedzony stosować jako urozmaicenie diety a rozrzedzony do popijaninia między posiłkami wiec ja nierozrzedzony daję jej po głównym posiłku do popicia/uzupełneinia posiłku

kupiłam mani kombinezon :) śliczny biało szaro różowy

W końcu lekkie ochłodzenie, aż lepiej się zrobiło, mała więcej śpi niż w te upały:-) chociaż i tak dzisiaj rekord bo wstała o 5:30, zazwyczaj budzi się godzinę później:baffled: więc ja na nogach od samego poranka, spać poszła dopiero po 10- tej więc miałam czas na ogarnięcie domu. Ostatnio zamówiłam Milce pościel do łóżeczka z Kubusiem Puchatkiem, przerzuciliśmy się z zbierania wszystkiego w żyrafy:-D

Dzisiaj kupiłam jej dwa soczki jabłkowo-marchewkowy i jabłkowy, mam jeszcze jakiś z dodatkiem melisy? od wtorku zaczynamy próby z marcheweczką, mam jeszcze morelę, zupkę jarzynową. Trochę się zaopatrzyłam, szukałam zielonego groszku i kalafiora, nigdzie nie znalazłam. Wiec się zastanawiam, czy sobie przez neta nie zamówić??

Ehh w ogóle to czekam na wypłatę, jakoś przelewu ni słychu, ni widu:crazy:zła jestem, bo kurczę zawsze już o tej porze był.

reklama
FEL w tamtym tygodniu. Mały miał biegunkę (podobno wirusowa). Mój przewrażliwiony M zapakował 3 pampersy do reklamówki i wziął do lekarza. Pan doktor z ciekawością obejrzał zawartość każdej. Mojego szkraba prawie każda kupa jest zielona jesteśmy na MM bebilon comfort (podobno po nim tak jest). Czasami zdarzają nam się takie zielone wodorosty(?). Dzisiaj też byliśmy u lekarza i mamy skierowanie do neurologa. Mały ma wzmożone napięcie a wcześniej nie miał. Wcale nie ma zaciśniętych piąstek, ale bardzo często ma nogi mocno wyprostowane i uniesione 1cm nad ziemią. Na dodatek nie miał dzisiaj odruchu chodzenia. W 3 tyg życia wykonywał to pięknie. Od poniedziałku urlop nad Soliną :)

Do góry