reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hej,

ale miły dzień i wracałam samochodem - och co to za emocje... muszę się przyzwyczajać :-D

Anka - ja bardzo lubię tę markę i się śmieję, że już chyba wszystko mamy hippa :-)

Pscółka u nas do mleka smoczki dwójki, do wody jedynki i jak podaję mleko już na leżąco też jedynki (czasem jeszcze przed spaniem dopajam 30)

i z tego co czytałam nie powinno się samodzielnie powiekszać bo dziurka zrobiona mechanicznie moze podrażniać dziecko w sensie że nei jest taka równa...

mała śpi - właśnie zasnęła :-)
dziś miała okazję doświadczyć mięciutkiej trawki na stópkach i pod pleckami bo leżała na kocyku... i o ile do wczoraj przewroty na brzuszek były rzadkim rarytasem tak od wczoraj robi to nieustannie :-D

no i podobnie jak Zozolka mam wrażenie że chyba pierwsze zęby idą bo mała od trzech dni ciągle szuka jakiś gryzaków i zjada je namiętnie... jeszcze na dziąsełkach nic nie widać, ale... ale nie sprawdzałam jeszcze żeli, ale moja rodzinna mówiła że można nawet tantum verde psiknąć bo ma delikatne działąnie przeciwbólowe

no i zaczyna się u nas transatlantyk - festiwal filmowy i mów M dziś sam zaproponował że może chciałabym sobie wyskoczyć z koleżanka ja jakis film... :-)

dobrego wieczoru :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, hej, hej!

Zakupię te smoczki, faktycznie to nie są drogie rzeczy. Na allegro za dwa ok 14zł z TT. Będę musiała dokupić jeszcze z Aventu i BabyOno, bo naprzemiennie używam tych trzech butelek... Chociaż w sumie ta BabyOno to awaryjna jest (od laktatora popsutego). Mama podała w niej dzisiaj, bo na TT strasznie się denerwował... Teraz częściej będą w użyciu, bo i soczki i moje mleko przez butlę będzie częściej podawane. (zaczęłam na nowo ostro trenować :-))

Dzisiaj pierwszy raz nie kładłam Małego spać... Jakoś tak się dziwnie czuję... Smutno mi...

Anila - ja też :) ostatnio robiłam zapas produktów kosmetycznych i za radą sroki z srokao.pl kupiłam wszystkie produkty z hippa. Wykończę to, co mam pootwierane i będę użytkować produkty najmniej szkodliwe dla synka. :) Dzisiaj nawet kupiłam soczek śliwkowy i szukałam takowego z hippa właśnie :)

ja używam calgel i daje rade, na starszaka nie działała żadna maść, hasco-septem pryskałam żeby odkażać i dostawał panadol w syropku, bo od zębów jak i Olek miał biegunki. Olek też zasysa dolną wargę. dziś byl okropny płacz. myślałam, że zmęczony więc wykąpałam ale spokojny byl tylko w wanience, na ręczniku znowu zaczął lamentować, nie mogłam go ubrać tak krzyczał i się napinał. dopiero jak posmarowałam maścią dziąsełka to się uspokoił troszkę i w końcu zasnął...Wczoraj zakupiłam tez gryzaczki z TT i bardzo mu pod pasował ten do pierwszych ząbków.

ja jakis taki kupiłam juz dawno sama nie wiem gdzie a tak go gryzie ze az stuka :szok:
psiólka ja uzywam juz 2 smoczka bo zaczełą sie denerowac przy piciu wody ale nie dałam odrazu jak przeszłam z 1 na mleku bo mleko troszke gestrze i bałąm sie zachłysniecia a teraz jak był bunt to zmieniłam na cherbatkach na 2
tylko z tym krzyrzykiem nie wiem czego sobie nie radzi z smoczka 2 wypiła szybko a tu tak stekałą i nic nie szło a tam tylko łyzka kleiku była
ja uzywam dr brown butelek mam inne ale tylko te cos od 1 tygodnia zycia mam mase innych bo zanim na nie trafiłąm to wydałam z 300zł na inne całe pudełko lezy i nie wiem czy sie przydadza w sumie jak kaszki pójda to nie wiem jak sie ta butla zachowa któras z was uzywa?

teraz patrze ze 3m+ do kaszek to Y a nie X bo to 6m+ tak mi dałą w aptece baba ale powinno to x dzybiecj płynac chyba niz Y a tu doopa bo sama sprawdziałąm przechylałąm ztrzepywałam i nie szło

Ostatnia edycja:
Pscółka - udało Ci się wyleczyć to zaczerwienienie na szyjce mąką ziemniaczana? Mój dostał takie dwa czerwone place wysuszone, nie wiem, co to i czym leczyć... :(

anka - nie do końca, ale podejrzewam, że to dlatego, że pod brodą i dostęp powietrza mały. Teraz jest lekko różowe, ale wygląda na takie co już nie boli. Teraz dokładnie myjemy i osuszamy po kąpieli i staram się Szymka ile się da na brzuchu kłaść. A gdzie Twój ma te czerwone placki?

straszna tu dziś cisza... u was też taki upał? my poszłyśmy odebrać w końcu zdjęcie które robiłyśmy na dzień matki - Mania kończyła właśnie 2 miesiace i wciąż nie było okazji pójść. strasznie się zgrzałam i spociłam już o 11 był skwar... a zdjęcie... już nie pamiętam że ona była taka malutka...

Anila - upał straszny, rano skoczyłam z Mlodym tylko na targ po jagody, w nosidle, pozniej nie wychodzilismy z domu... A jak ludzie na mnie patrzyli ^^ w małej wiosce to by szok, hihi

Pscółka - na dekoldzie, ale trochę niżej, niż pod bródka, w miejscu odsłoniętym... i drugi po paszką :( nie wiem, czy to nie czasem odparzenie...

reklama
Lokalizacja sugeruje raczej coś z rodzaju skóry atopowej (nie mylić z AZS, bo to mocno zaawansowany stan chorobowy), bo w miejscu odsłoniętym to nie da się raczej odparzyć. Taka skóra jest po prostu bardziej wrażliwa, czy to na alergie, czy dietę, a nawet na mechaniczne pocieranie. Zwracaj uwagę na bodziaki, żeby nie miały szorstkich obszyć. My mieliśmy taki wysyp suchej skóry na ramionach, udach, a zostało tylko na dekolcie. Miałam odstawić jogurty i potencjalnie uczulające owoce i kąpać w wodzie, a smarować emolium. Coś z tego pomogło, bo jest lepiej, ale nie wiem czy dieta, czy emolium. Wczoraj nawet pielęgniarka środowiskowa mówiła, że jak pojawi się taki suchy, czerwonawy placek, chropowaty, lekko wypukły (my mamy jeden na udzie) to od nadmiaru białka (albo raczej nabiału - bo później wspominała konkretne o mleku) w diecie mamy.

Ostatnia edycja:
Do góry