reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Hej. Mnie w nocy obudził zimny wiatr:/ ale teraz to juz pogoda przesadzila:eek: zimno niesamowicie ,pewnie niedługo do mnie zawita angina:/ dzisiaj mamy trochę latania w sprawie becikowego wkoncu i z Lenka na kontrole bioderek a jutro nefrolog. Ahh wszystko by blo ok gdyby nie ten zimny wiatr:szok: ja dałam Lence wczoraj troszkę jabluszka i kwasila sie:) hehe a dzisiaj idę jej kupić soczek. Ostatnio zamówiłam sobie bezpłatny poradnik z bobovita i dostałam paczuszke w które był poradnik żywienia i sloiczek marcheweczki:) a z hippa mi przysłali lyzeczke:) fajnie tak,mała rzecz a cieszy;-)

reklama
Smile- nawet jeśli proceder jest od dawna to chyba niewszyscy o nim wiedzą. u mnie jak się okazało prawdziwe CE ma tylko mata TinyLove, jestem w szoku bo zabawek mam kilkadziesiąt:baffled: Nawet piesek z Lamaze,którego mąż dostał od firmy ma podrabiane CE, a nie sądzę, żeby świadomie kupowalitaki towar, bo to na poziomie firma. A co do puzzli, to zdecydowałam się na teczeskie Mały Geniusz, drogie, ale mam nadzieję, że na dwójkę dzieci wystarczą:tak:.
anila - mój to tylko chce sobie popić w te upały, więc po2-3 minutach już odwraca się od cyca i czeka na drugiego, a jakie odgłosyzadowolenia wydaje jak już go zobaczy - bezcenne.:-D

Cześć, dzisiaj chłodniej, wietrzymy mieszkanie, bo tak się nagrzało w te upały, że jeszcze dzisiaj rano było 28stopni. Teraz jest 24, więc już lepiej. Miałam problem dzisiaj, jak Ksawerego ubrać :) przyzwyczaiłam się do samych bodziaków, a tu teraz trzeba trochę cieplej :) ale żeby nie przesadzić... Z ubieraniem chyba już zawsze będę miała problem...

Sprawdzam zabawki :) ale chyba nie umiem ocenic, bo wychodzi mi na to, że tylko mata i spirala z Taftoys ma podrabiane CE...
Canpol, BabyOno, babyMix wydają mi się ok. ma któraś coś? sprawdźcie :)

U nas w nocy przeszla wielka burza, tak walilo, ze Ksawery się wystraszyl, plakał mocno, uspokoil się po chwili na rękach...Dostał cyca i cycał aż do końca burzy... Biedaczek, nie wiedzial pewnie co się dzieje...

Dziewczyny, od kiedy wprowadzacie do diety soczki homemade? Nie chcę kupować sklepowych, bo boje się, ze jak sie przyzwyczai d o kupnych np bobofrutów, to nie bedzie chcial pic domowych... na razie woda wystarcza. :)

hej, hej ;-)
dawno mnie nie było, bo a to chrzciny i rodzinka na głowie, później wakacje bez internetu i tak minął prawie cały lipiec ;-)
widzę jedzonko staje sie powoli głównym tematem, my początkiem sierpnia zaczniemy chyba od jabłuszka, mam nadzieje, że zasmakuje ;-)
a w Krakowie dziś zanosi się na deszcz, a ostatnie 2 dni to była istna makabra...

Miłego dnia!

anka - u mnie wszystko z podrobionym CE: canpol, babydream, matataf toys (żeby było jasne kupiona nowa jako taf toys), pałąk i książeczka Tinylove, oba projektory, nawet piesek Lamaze. Najłatwiej poznać patrząc na E, jeśliśrodkowy ogonek jest krótszy to jest to po prostu China Export, z resztą pewnieobok będzie napisane Made in China. A co do chłodku, u mnie 27,9 i nie mogę zbić:baffled:

Pscólka - a ten krótszy ogonek to nie jest właśnie certyfikat. tak zrozumiałam...

Znak CE musi wyglądać dokładnie tak, jak przedstawia to poniższa ilustracja.
EMP9znak.jpg
Wygląd znaku CE (po prawej stronie) jest dokładnie określony. Logo China Exportróżni się od niego tylko jednym detalem i mniejszym ostępem pomiędzy literami

Warto dokładnie mu się przyglądać, bo są fałszerze etykiet. Niektóre importowane produkty są oznaczone logotypem CE , który łudząco przypomina znak CE, ale oznacza China Export.

CE_with_grid.svg.pnga to z wikipedii... Prawdziwy znak CE

Załączniki

• CE_with_grid.svg.png
    CE_with_grid.svg.png
    2,4 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
witam idę nadrobić na fb znowu o szczepionkach i dzieciątku które zmarło masakra :-( miałam szczepic na pneumokoki w drógim półroczu ale odpuszcze bo sfiksuje na najgorsze ze ten Euvax B w 7 m mamy

reklama
hej u nas zawrót głowy, zniwa coś zeby mi zaczynają doskwierac, bleh

nef w zwiazku z zebami mam pytanko do ciebie bo chyba masz w rodzinie tych sadystów:sorry:, jak to jest z e znieczuleniem przy karmieniu

wiosna napisałam ci pw

dobrze ze dzisija chłodniej, u nas w domy tylko 26 było a i tak zdychałam, mame miałam do pomocy zeby mi się olikiem zajeła przy zniwach, przynajmniej troszkę kolorku nabrałam, no ale jeszcze nie koniec. w sob byłam o 22 nad jeziorkiem , było bosko:-D

za to dzisiaj na bioderkach, poźniej ccc, nawet sobie buty lajsnełam, a co, no i chłopcom, dla tomka juz nie było rozmiaru, ale za to plecak ma i pierdoły do szkoły tez, a na koniec szczepienie, jednak wyprawa z całą trójca to wyzwanie, wróciłąm cała upocono, ale olo był bardzo grzeczny

ale jaj z tym znaczkiem, na tych piankowych puzzli nie uzywam , olo na podłodze baraszkuje na kocu lub na pieluszce

włosy mi leca na potege, tylko non stop musze olka obierac z nich

anka czytałam o usypianiu przy cycu, twój to chociaz czasami sam zasypia, u nas albo cyc [zazwycza] albo wozek nie wiem jak to rozwiazac i co bedzie dalej, a smoka jak nie chciał tak nie chce nadal

Ostatnia edycja:
Do góry