reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Hej pięknoty,

Uwierzcie mi ze czesto was podczytuje ale weny i czasu brak:( ale jestem z wami:)teraz mam chwilke spokoju:) dzieciaki ucinaja sobie drzemke razem z moim M:p

Smile-sssuper ze idziecie w dobra strone z Frankiem tak jak pisalam wczesniej kwietniaki to silne dzieciaczkI:p
majqa- uuuu bardzo wspolczuje sasiadow:/
wiosna- u nas tez jest ulewnie ,jesli mala ladnie przybiera na wadze to nie martw sie u mnie starszak ulewal mial rufluks zoladkowy ale przeszlo mu jak zaczał siadac:)

Dziewczyny od 1 sierpnia zaczynam cwiczenia z Ewka;) musze zaczac cwiczyc bo wygladam jak hipcio:-(

A i mam do was pytanko kiedy przestawiacie dzieciaczki z gondoli na spacerowke? mlody juz nie wyrabia tak lezac na "placka" i mysle o zmianie mam mozliwosc w gondoli zmiany pozycji ale jak dla mnie jest za bardzo siedzaca:/w spacerowce chyba jest lepiej bo mam 4 regulacje,Alana zaczelam wozic sparecowka jak mial 5 miesiecy....

reklama
Ania, obyś nie dołączyła do grona tych szczęśliwców którzy nie zależnie od pogody muszą wsadzić dziecko w wózek i o godzinie dajmy na to 21 gnać po osiedlu by dziecko uśpić. ekstremum, które i mój brat ( oraz jego żona pani psycholog dziecięcy) zaliczyli, że dziecko w auto musieli pakować i wozić po osiedlu żeby usnęło. innej opcji nie było ( tak im sie wydawało) Trochę trwało aż uporali się z problemem.

Phel nie wiem jak masz zbudowaną gondolkę i ile haczyków, żeby podnieść materacyk ja mam chyba z "5 stopni", przy czym musze się nakombinować, żeby ustawić tak jak mi pasuje bo jak podciągam to własnie mi sie zahacza na te wysokie od razu...teraz mamy lekko uniesione i jest ok. najbardziej lubi jak buda odsłonięta co w ostrym słońcu jest niemożliwe :/

Ostatnia edycja:
Fel - mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Chcę go po prostu oduczyć zasypiania przy cycu... Ale już wolę, żeby zasypiał przy cycu, niż ganiać wokól bloku... Ehhh...

Anka ja tak miałam z Zosią, że pięknie mi usypiała w wózku i na początku było ok bo właśnie było tak jak mówisz można było pobujać i spała dalej i gdzie byśmy nie były to zawsze w wózku usnęła, tylko później jak była starsza to zrobił się problem bo nie usnęła w łóżeczku tylko trzeba było mieć zawsze wózek w domu... więc mam nadzieje, że niedługo uda Ci się Ksawerego przestawić na łóżeczko ;-)

Hejka!

U nas masakra, 33C w cieniu, musiałam wyjść coś załatwić z dziećmi, to w połowie drogi wracaliśmy, bo Gośka się darła, że zmęczona i chce spać... a w domu zamiast spać, darła się, że mam zadzwonić do babci... no i tak od wczoraj mam tylko wrzaski i płacze, bo wróciła od babci, a u babci wiadomo, rozpieszczanie, 100% uwagi, non stop jakieś atrakcje...

dominiczka
mieliśmy identyczną sytuację z Gosią, do 2 lat nie dała sie na drzemkę położyć gdzie indziej niż do wózka:baffled:
Dopiero jak kupiliśmy łóżko dla starszaka, to tak ją zbajerowałam, że zaczęła w nim spać...
teraz mam kolejne niefajne przyzwyczajenie - śpi mi na kanapie w dużym pokoju... wszyscy muszą na palcach chodzić, włączam wentylator, żeby szumiał, w ogóle w trakcie zasypiania trzeba zejść jej z pola widzenia, bo się rozprasza. Masakra z tym jej spaniem

Felidae a jak sie grilluje tego camemberta. W jakiejś foli? czy tak tylko dajesz na ruszt?
Mamy dzisiaj grilla, bo w domu jak zaczniemy jeszcze gotować, to będzie piekło

Phelania my już jakoś od miesiąca od czasu do czasu jeździmy w spacerówce. I to takim składaku, więc nie rozkłada sie idealnie na płasko. W takiej też pozycji jeździmy - prawie na płąsko.:tak: Gondola nadal w użyciu - tak pół na pół, w domu w niej śpi.
Jak trzeba na jakieś zakupy, to tylko spacerówka, bo łatwo ją złożyć i zmieścić w aucie. Jest przystosowana do takich maluchów, bo ma możliwość zamontowania bardzo nisko pasów naramiennych.

Hej. U nas tez skwar:/ nie da sie wysiedziec na dworze. Byliśmy z młoda rano na spacerku co i tak było duszno a teraz to masakra jakaś . Hehe dzisiajarudzilam m ze tęsknię za taka piekna jesienią ,a on na to ze jesienią bede chciała lato:-p hehe no nie dogodzisz:) Lenka cały dzien marudna na maksa ,nie wiadomo o co chodzi! Teraz spi . Wszystko jej sie szybko nudzi,najlepiej to cały czas na rękach a ja nie mam siły m to samo:( mam nadzieje ze jej to szybko minie .

Iza - dokładnie mam to samo. Już sama nie wiem, co mu jest. Albo boli brzuszek, albo idą ząbki, albo skok rozwojowy, albo wsztsko razem...

A Wy pewnie mnie macie dość... Ale ja znalazłam w Was wielką podporę. I
\I dziękuję, Fel, przenieslismy się z powrotem do łozeczka, lepiej nie ryzykować z tym wózkiem. Pomyslalam sobie - co to będzie, jakby z wozka wyrosł :D

reklama
Anka chyba faktycznie mamy kumulacje wszystkiego co możliwe :szok: Moja Lenka dopiero co wstala ,zjadła i znowu ja lulam bo dalej spiaca:baffled: no nie nadazam:zawstydzona/y: hehe moze założymy wątek marudzace mamy:-Dhehe

Do góry