Pscółka - współczuję Ci strasznie. |Ciężkie dwa dni za Tobą, ale cieszę się, że już jest dobrze, po staremu... Mój z kolei ostatnią kupkę robił w czwartek, więc dzisiaj jadę do apteki po czopki. Zaaplikujemy, żeby mógł się wypróżnić... Ciężka nocka za nami, bo prykał tak, że się budził i z jednego karmienia "nocnego" ok. godziny 5/6, Ksawery jadł dzisiaj w nocy 3 razy (o 21.30, o 2 i o 5)... A o 5 musiałam go wziąć do siebie do wyrka, bo w łóżeczku było mu źle... Mam nadzięję, że kolejna nocka będzie już normalna...
reklama
pscółka i spółka
Fanka BB :)
anka - u nas ostatnio kupki co 2 dni, ale bywało tak jak u Ciebie i pomimo iż to normalne to wiem że ciężko patrzeć jak dzieciaczek męczy się z tymi bąkami. ja tylko raz "pomogłam" kateterem. potem to raczej stosowałam masaże i termofor na brzuszek. U nas dzisiaj już 2 kupy, przy czym ta druga pod takim ciśnieniem, że do połowy pleców doleciała, ciuszków powoli zaczynam brakować. Pewnie wydala to co wczoraj bolesności spowodowało. Mam nadzieję, że biegunki nie będzie...
Nef - i jak Ci się sprawdzają te wielorazowe pieluszki, bo u mnie drugie podejście i drugi raz przeciekło na ubranko...
Nef - i jak Ci się sprawdzają te wielorazowe pieluszki, bo u mnie drugie podejście i drugi raz przeciekło na ubranko...
iza876
Uff.. Chwila dla mnie m sie cora zajmuje jeju moja Lencia robi kupki 2 razy dziennie a jest na mm. Przykro mi ze wasze pociechy sie tak męczą Jutro nas czeka szczepienie aż sie boje jak to będzie.. a w niedziele chrzcin nie mam pojęcia jak sie uczesac:// nic idę sie ogarnąć a nie mam na nic siły normalnie
pscółka i spółka
Niedawno znowu była półgodzinna salwa płaczu. Płakał i na rękach i jak się go gdziekolwiek odkładało. I był cały spięty, od stóp do głowy, dzisiaj bez podginania nóżek. Prawie płakałam razem z nim, bo nie wiem o co kaman. W końcu jak udało mi się go położyć to dałam cyca i termofor na brzuch i śpi. Czy Wasze kolkowe dzieci podkurczają nóżki jak ich boli, czy są właśnie takie wyprostowane jak decha i spięte? Czy to może być od tego że zasnął na łóżku, a ja go przełożyłam do wózka?
witam
a my złapaliśmy dzisiaj kapcia!!!! jakoś udało się dotrzeć do domu, choć to był kawałek drogi... a jak na złość mojego M dzisiaj nie ma
pscółka muszę się przyznać, że trochę zarzuciłam temat z tetrą... z lenistwa... bo to jednak trzeba zmieniać po każdym siku...
ale przez kilka dni leciała tylko tetra, kupy były wielokrotnie, nigdy nic nie przeleciało. Jedyne co, to rzadka kupa wypływała z tetry na otulacz i brudziła wewnątrz falbanki .... otulacz wtedy do prania, ale ciuchy zawsze suche
a jaki masz otulacz? Ja kupiłam ImseVimse i używałam głównie bawełnianych. Rozmiar był ciut większy, ale zapinałam nisko rzep i było git. Za to ten PULowy miałam wrażenie, że się wrzyna w ciałko.
a my złapaliśmy dzisiaj kapcia!!!! jakoś udało się dotrzeć do domu, choć to był kawałek drogi... a jak na złość mojego M dzisiaj nie ma
pscółka muszę się przyznać, że trochę zarzuciłam temat z tetrą... z lenistwa... bo to jednak trzeba zmieniać po każdym siku...
ale przez kilka dni leciała tylko tetra, kupy były wielokrotnie, nigdy nic nie przeleciało. Jedyne co, to rzadka kupa wypływała z tetry na otulacz i brudziła wewnątrz falbanki .... otulacz wtedy do prania, ale ciuchy zawsze suche
a jaki masz otulacz? Ja kupiłam ImseVimse i używałam głównie bawełnianych. Rozmiar był ciut większy, ale zapinałam nisko rzep i było git. Za to ten PULowy miałam wrażenie, że się wrzyna w ciałko.
pscółka i spółka
Nef- ja tej samej firmy, pulowy one size i bawełniany 7-10 kg
pscółka o, to dziwne, bo też mam te 7-10 kg (zarówno bawełniane jak i pulowy) i nam nigdy nic nie przeleciało, a zaczęliśmy używać, jak Bartek miał 6kg.
Kurcze, może coś źle zapinasz, albo Szymek dużo lżejszy, ma węższe uda? Jak jest ten pasek od rzepa na brzuchu, to przypinam rzepy w jego dolnej części i otulacz ładnie otacza nóżkę.
A przecieka ci siku czy kupa?
Bo jeżeli siku, to może być jeszcze jedna przyczyna, może źle wyprałaś i teraz pul nie działa. Z tego co czytałam to płyny zmiękczające zatykają pory pula, to samo chyba płatki mydlane. Ja piorę w Lovelli i jest ok.
Kurcze, może coś źle zapinasz, albo Szymek dużo lżejszy, ma węższe uda? Jak jest ten pasek od rzepa na brzuchu, to przypinam rzepy w jego dolnej części i otulacz ładnie otacza nóżkę.
A przecieka ci siku czy kupa?
Bo jeżeli siku, to może być jeszcze jedna przyczyna, może źle wyprałaś i teraz pul nie działa. Z tego co czytałam to płyny zmiękczające zatykają pory pula, to samo chyba płatki mydlane. Ja piorę w Lovelli i jest ok.
wiele jest demotywatorów,ale ten jest super...uśmiałam się
http://i4.dobramama.pl/321708ab62aa0821988e2b8eee274c81/04437473fc113bfa.jpg
a my cały dzień na działce z Olkiem...tylko coś mi po tym fenistilu biedny ulewać zaczął...:-( ( bo to jedyna nowowść) zobaczę jak będzie w nocy.
http://i4.dobramama.pl/321708ab62aa0821988e2b8eee274c81/04437473fc113bfa.jpg
a my cały dzień na działce z Olkiem...tylko coś mi po tym fenistilu biedny ulewać zaczął...:-( ( bo to jedyna nowowść) zobaczę jak będzie w nocy.
wiosna2013
reklama
iza876
Fel dobre Heh wiosna bardzo ładna fryzura ) cos bede jutro zaczynała kombinować bo jak u nie patrzeć to muszę mieć włosy spiete bo Lenka mnie strasznie ciągnie jak je rozpuszcze myślałam o jakimś fajnych koczku no w sumie jeszcze zobaczę sukienkę mam taka błękitne ze ramiaczek na to marynarka i obcas. No i oczywiście biżuteria i tak sobie pomyślałam o tym koku;-)
Podziel się: