reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Pscółka - współczuję Ci strasznie. |Ciężkie dwa dni za Tobą, ale cieszę się, że już jest dobrze, po staremu... Mój z kolei ostatnią kupkę robił w czwartek, więc dzisiaj jadę do apteki po czopki. Zaaplikujemy, żeby mógł się wypróżnić... Ciężka nocka za nami, bo prykał tak, że się budził i z jednego karmienia "nocnego" ok. godziny 5/6, Ksawery jadł dzisiaj w nocy 3 razy (o 21.30, o 2 i o 5)... A o 5 musiałam go wziąć do siebie do wyrka, bo w łóżeczku było mu źle... Mam nadzięję, że kolejna nocka będzie już normalna...

reklama
anka - u nas ostatnio kupki co 2 dni, ale bywało tak jak u Ciebie i pomimo iż to normalne to wiem że ciężko patrzeć jak dzieciaczek męczy się z tymi bąkami. ja tylko raz "pomogłam" kateterem. potem to raczej stosowałam masaże i termofor na brzuszek. U nas dzisiaj już 2 kupy, przy czym ta druga pod takim ciśnieniem, że do połowy pleców doleciała:-D, ciuszków powoli zaczynam brakować:-D. Pewnie wydala to co wczoraj bolesności spowodowało. Mam nadzieję, że biegunki nie będzie...

Nef - i jak Ci się sprawdzają te wielorazowe pieluszki, bo u mnie drugie podejście i drugi raz przeciekło na ubranko...

Uff.. Chwila dla mnie m sie cora zajmuje:) jeju moja Lencia robi kupki 2 razy dziennie a jest na mm. Przykro mi ze wasze pociechy sie tak męczą :zawstydzona/y: Jutro nas czeka szczepienie aż sie boje jak to będzie..:( a w niedziele chrzcin:szok: nie mam pojęcia jak sie uczesac:// nic idę sie ogarnąć a nie mam na nic siły normalnie:(

Niedawno znowu była półgodzinna salwa płaczu. Płakał i na rękach i jak się go gdziekolwiek odkładało. I był cały spięty, od stóp do głowy, dzisiaj bez podginania nóżek. Prawie płakałam razem z nim, bo nie wiem o co kaman. W końcu jak udało mi się go położyć to dałam cyca i termofor na brzuch i śpi. Czy Wasze kolkowe dzieci podkurczają nóżki jak ich boli, czy są właśnie takie wyprostowane jak decha i spięte? Czy to może być od tego że zasnął na łóżku, a ja go przełożyłam do wózka?

witam

a my złapaliśmy dzisiaj kapcia!!!! jakoś udało się dotrzeć do domu, choć to był kawałek drogi... a jak na złość mojego M dzisiaj nie ma:baffled:

pscółka muszę się przyznać, że trochę zarzuciłam temat z tetrą... z lenistwa...:zawstydzona/y: bo to jednak trzeba zmieniać po każdym siku...

ale przez kilka dni leciała tylko tetra, kupy były wielokrotnie, nigdy nic nie przeleciało. Jedyne co, to rzadka kupa wypływała z tetry na otulacz i brudziła wewnątrz falbanki .... otulacz wtedy do prania, ale ciuchy zawsze suche:tak:

a jaki masz otulacz? Ja kupiłam ImseVimse i używałam głównie bawełnianych. Rozmiar był ciut większy, ale zapinałam nisko rzep i było git. Za to ten PULowy miałam wrażenie, że się wrzyna w ciałko.

pscółka o, to dziwne, bo też mam te 7-10 kg (zarówno bawełniane jak i pulowy) i nam nigdy nic nie przeleciało, a zaczęliśmy używać, jak Bartek miał 6kg.
Kurcze, może coś źle zapinasz, albo Szymek dużo lżejszy, ma węższe uda? Jak jest ten pasek od rzepa na brzuchu, to przypinam rzepy w jego dolnej części i otulacz ładnie otacza nóżkę.

A przecieka ci siku czy kupa?

Bo jeżeli siku, to może być jeszcze jedna przyczyna, może źle wyprałaś i teraz pul nie działa. Z tego co czytałam to płyny zmiękczające zatykają pory pula, to samo chyba płatki mydlane. Ja piorę w Lovelli i jest ok.

iza - wiem, że każdy ma swój gust, ale jak ja szukałam fryzury na chrzest to w takiej się zakochałam (oczywiście fryzjerka mi takiej nie zrobiła). Generalnie to teraz dużo plecionych warkoczy/kłosów widzę
6659gross.jpg6660gross.jpg

Załączniki

• 6659gross.jpg
    6659gross.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 38
  • 6660gross.jpg
    6660gross.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Fel dobre:-D Heh wiosna bardzo ładna fryzura :)) cos bede jutro zaczynała kombinować bo jak u nie patrzeć to muszę mieć włosy spiete bo Lenka mnie strasznie ciągnie jak je rozpuszcze:baffled: myślałam o jakimś fajnych koczku:) no w sumie jeszcze zobaczę :) sukienkę mam taka błękitne ze ramiaczek na to marynarka i obcas. No i oczywiście biżuteria i tak sobie pomyślałam o tym koku;-)

Do góry