reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja tez włąsnie przegladam nosidłą bo rece odpadaja ale ceny mnie powalaja a nie wiem czy mojemu dzieću dogodzę tym a kasa wywalona w błoto a trzeba pewno nowy wózek kupic spacerowy bo na siedzaco to nie ma spania tylko krzyk a jak połoze to i łozeczkow ywstaczy i juz spi :szok:
i musze zakupic nianie elektroniczna bo mimo małej powierzchni mieszkalnej jak robie cos w kuchni to nie wszystko moge zasłyszec jak chodzi okap zmywara kuchnia jakie wy macie? bo teraz poczytałam ze sa z szumem i bez heheheeh

Ostatnia edycja:
reklama
Anka - ja mam dlugich bodziakow z 20, bo po starszaku. Krotkie musialam kupic i mam taakich pasujacych z 10. Troche za duzych tez z 10. Do tego spodenki, spodnie, kamizelki, kardigany, bluzy. Troche tego jest. Chociaz Antek Franka i tak pobil. Ten samych pasujacych t-shirtow ma 22szt. Z tego 13 jeszcze ani razu nie zalozyl.

Czy wasze dzieci tez puszczaja takie strasznie glosne baki? Ja moge drzwi do sypialni zamknac i miec wlaczony telewizor i slysze jak Franek pierdzi. A odleglosc nie mala, bo z 20 krokow mam z kanapy do jego lozeczka. Czasami puszcza takie baki, ze sie w nocy budze ^^

U nas operacja pampers zakonczona sukcesem. Antek juz bez pieluch w dzien. W czwartek sikal jak przez ostatnie 3 tygodnie w majtki. Rece mi opadaly. Ledwo jedna kaluze wytarlam to juz druga byla. Na koniec dnia jeszcze zrobil kupe w majtki gdy maz mu ksiazeczke czytal. Maz sie zdenerwowal i na niego nakrzyczal. Poobrazali sie. Antek nawet pytal "Czemu na mnie tak krzyczysz?". No i wstal w piatek rano i jakby nigdy nic sam zaczal chodzic do lazienki. Sika i robi kupe sam. Pojdzie, sciagnie spodnie i majtki, zalatwi sie, spusci wode, ubierze sie i umyje rece. Kupe zobaczylismy w nocniku juz po jakims czasie, bo zrobil a nie powiedzail. No i od tego piatku zero wpadek. Zobacze jak mu jutro w przedszkolu pojdzie.

Lece spac. Dobranoc.

smile - brawo dla Antka :)

Ja właśnie kupiłam teraz w tesco body na 6-9 i 9-12 po 6 szt bo mam po Marusiu ale już takie "zużyte" na wyjście się nie nadają po domu ok. I pajace na 6-9 sztuk 2 bo to na piżamki tylko a mam po Marku 3, więc będzie ok.

Po ile teraz w tesco sa bodziaki ? Powinnam pojechac, ale juz dwa razy byłam i nie było promocji, a do Tesco kawałek mam:baffled:

witajcie z Kaszub...

smile brawa dla Antka :)
anka-ja mam po kolo 10 szt na 68 ale te rezmiarowki sie zazebiaja i czesc 62 jest jeszcze ok... w c&a sa przyzwoite ceny

a ja gapa zapomnialam trzech waznych rzeczy i o ile jedna moge kupic - pokrowiec przeciwdeszczowy na wozek a do tego recepte ktora potrzebuje i uwaga uwaga-chuste ktora miala byc na wedrowki po lasach :(

troche jestem zla
milego dnia!

Kurcze chciałam dodać linka gazetki z tesco cen bodziakow pajaców i zobaczyłam że u mnie to są przeceny -30% i -70% na f&f ale to przeceny na Gorzów Wlkp. nie wiem czy w waszych miastach są te przeceny bo jak sprawdzałam to w różnych miastach jest co innego. Sprawdźcie więc dla swojego miasta Promocje, gazetka, katalog, ulotka - Tesco
Anila jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś jadąc na wakacje niczego nie zapomniał :) mi się to notorycznie zdarza. Szkoda że nie wzięłaś chusty no i recepty

Witajcie;)
Anila nic się nie martw kegoś każdy czegoś zapomina na wakacje:-D
Anzerman dzięki za gazetkę
Smile gratulacje dla Antka
Anka87 u mnie też różne rozmiarówki bodziaki 62 jeszcze są dobre, ale 68 to już pajace i śpiochy koszulki też raczej 62. Najwięcej mam bodziaków bo mam 10 szt z krótkim rękawem 68, przy czym mam 5 sztuk amerykańskich liczonych od 3-9 miesiąca z regulacją zapięcia, 5 pajaców na 74 i 5 na 68, spodenek bawełnianych ok 10 sztuk w rozmiarze 3-6mies, bodziaków na rozmiar 62 w które wchodzi 13 szt, i bodziaków na długi rekaw 68 7szt... nie mam jeszcze wszystkiego popranego z tych większych rzeczy;) oczywiście jeszce ze dwie 2 bluzy polarkowe , jakiś sweterek.... i to chyba wszystko
Pięknego dnia:-D

Hej,
matko witam Was po wieeeekach przerwy. Ale ciezko mi obiecac szybka poprawe, choc bede sie starala ;-) Jak Wy znajdujecie czas na forum? Wasze maluchy to chyba aniolki! ;-) U nas jak mala nie spi to 30 min samodzielnej zabawy na macie lub w lezaczku to max potem tylko zabawiac ja trzeba, a z kolei jak spi to nie wiem czy sprzatac, czy gotowac, czy wylozyc sie z gazetka na kanapie czy tez moze zrobic pranie... ;-) Chyba jestem mama niezorganizowana-albo mam mega absorbujacy egzemplarz ;-)

zozzolka; mamy nosidlo babybjorna i mloda go nie lubi... chusta jest za to w pelni akceptowana (mamy elastyka)

Hania_ a jak Wasz zabek wyglada? tez mamy jakas biala kropke u dolu...

reklama
Hej Dziewczyny, no to czeka mnie akcja zakupy. :) Jak wcześniej się nie martwiłam o to, że mam za mało, bo ubranka się z szafy wysypywały, tak po wczorajszej czystce niewiele tego zostało. :) raczej nie zamierzam prać co drugi dzień, więc czekają mnie zakupy. Ktoś pisał o Pepco, a ja się zraziłam ostatnio,bo kupilam śliczną bluzeczkę, a ta po dwóch praniach jak smata wygląga :( Ale może akurat feralny model, bo zazwyczaj jestem zadowolona z tych ciuszków. Podjadę w tygodniu do Tesco i zahaczę dodatkowo kilka lumpeksów. :)

Wczoraj buszowałam do pierwszej w nocy... Miałam natchnienie na porządki, ogarnęłam szafkę Ksawerego, później moje pudła z klamotami, i jeszcze przegląd bielizny i też mam teraz pusto :) ale jestem zadowolona, bo nie walają mi się teraz np skarpetki, których nie noszę :) A jak mam teraz pięknie posprzątane. Wszystko znalazło swoje miejsce i dwie pełne reklamówki klamotów "na wydanie" i dwa worki ubranek do wywiezienia na działkę (tam składuję ubrania na przyszłość, dla siostry)

I tak się dzisiaj rozglądam, co by tu jeszcze ogarnąć. :) ale najpierw prasowanie, póki K śpi...

Dzisiaj przyjeżdza znajoma położna obejrzeć Ksawerego i pogadać. Dla niej też wyszukalam masę rzeczy, które kupiłam na czas ciąży i porodu, a których nie zużyłam. aaaa, zapomniałam napisać, że ona na września ma termin :)

Anila - a moze Ci ktoś to wysłać pocztą, albo kurierem? Szkoda tych spacerów, kurcze...

Smile - gratulacje dla Antka!!! Zawsze jedna praca mniej, nie musisz podłóg stale myć:) Mój też puszcza bączki, smrodliwe i czasami głosne, no, ale on teraz robi kupkę co cztery dni, więc to go tłumaczy...

No nic, poczytam resztę wątków i lecę prasowac:-D

Do góry