reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

anila - ja prowadzę zeszyt i u mnie jest raczej podziw, niżniezrozumienie. A z tą porą na sen to wiem o czym mówisz, bo moje u też sięustalił już harmonogram drzemek.
Fel - martini ze spritem, buuu moje ulubione.:-( To za zdrowiemałego chlup:-D

Aaa i byliśmy w końcu na basenie. Szymuś był dzielny, nawet jak sztorm szalał i chlapało:-D. Zobaczymy teraz czy się rozchoruje, czy zahartuje:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Anila u mnie jest to samo, używam aplikacji baby Care i wpisuję tam wszystko, karmienia, pieluchy, kąpiele itd. Też się rodzina dziwnie na mnie patrzy, że używam czegoś takiego, ale co mnie to obchodzi, mi to ułatwia sprawę.

Wracam do tematu cen mleka. Byłam przed chwilą w Biedronce, żeby kupić obrusik, który teraz tam mają i przy okazji mleko, bo tam jest najtańsze i co widzę? Moje mleczko Bebilon 1 w promocji :-) zamiast 43zł, kosztuje 39,99 :-) Niestety stała jedna ostatnia puszka, a szkoda, bo kupiłabym więcej na zaś.

anila-uważam, że sama wiesz najlepiej co jest dla Twojego maluszka najlepsze, jeśli jest wesoła, zadowolona to nie zastanawiaj się czy robisz dobrze, bo innym to jest dziwne :-)
ja wśród moich znajomych zawsze miałam opinię (przy pierwszym synu ofc) nadgorliwej, nadopiekuńczej matki, wszyscy mi tłumaczyli, że niepotrzebnie się "poświęcam" bo jak dorośnie to nie będzie pamiętał, w dupę i tak mnie kopnie i tak itd
póki co jeszcze nie kopnął i mam nadzieję, że nie zrobi tego nigdy
co ważne trzeba też mimo wszystko mieć czas dla siebie, bo moje koleżanki ( w moim wieku już) potrafią teraz narzekać, że tyle to poświęciły dla dzieci a one pyskiem odpłacają, mają to w nosie itd
więc wszędzie ważny umiar ;-)
z perspektywy czasu widzę, że jasno określone zasady i utarty schemat ( w miarę możliwości, wyczucia i obserwacji dziecka-oczywiście) jest bardzo ważny dla poczucie stabilizacji i bezpieczeństwa maluszka, u mojego starszego syna pewne nawyki zostały do teraz
ale też właśnie przy okazji Leosia zwraca mi uwagę czego mam nie robić przy małym a co robiłam przy nim :-) :
mam go nie rozpieszczać na maxa, nie wyręczać przy większości czynności :-D

Smile ja juz przestałam czytać w necie na temat wady mojego Frania, czasami w nocy śni mi sie jeszcze ten nieszczesny okres w szpitalu, widok mojego maluszka pod respiratorem przywiązanego i tych pełno rurek w jego ciele, wtedy budze sie i płacze:-( mały skończył dzisiaj trzy miesiące, jest cudny, ale wspomnienia zostają i wracaja za kazdym razem jak patrze na blizne po operacji przy kapaniu........ ale jego usmiech i zadowolenie na twarzy upewniaja mnie w mysli ze jest mu dobrze ze mna i tak juz zostanie:tak:
gdy wychodzilismy z ostatniego szpitala miałam rozmowe z pania psycholog, i powiem ci ze dobrze jest pogadac z kims kto zna sytuacje na odległość, bo u nas w domu każdy po tym wszystkim jest przewarazliwiony i sie boi jak mały nawet kichnie.
trzymajcie sie i musisz myslec pozytywnie, ciesz sie tym ze Franio jest z wami:-)

kruczka to my taniej wychodzimy na mleku na recepte, za puszke 425g nutramigen płace 9,4, mały nie trawi białka mleka krowiego, od innych dostaje wysypke

mam pytanko czy wy jak połozycie swoje pociechy na ziemi to tez wam tak ulewaja? bo u mnie masakra co chwile musze przebierac a normalnie na klinie jak lezy to nie az tak cos uleje ale sie nie zalewa :szok:

anila ja bym sie nie przejmowała teściami (nie-teściami):-D
moja teściówka patrzyła na mnie jak na zjawisko tylko z tego powodu, że karmiłam piersią przez rok:szok: bo krowie wg niej lepsze dla dziecka, niż mamine... może i lepsze, ale dla krowy, a nie dla człowieka:-D

no ale ja się nie przejmuję i robię swoje... a że mam niewyparzony język, to jestem narażona głownie na wywracanie oczami....;-)

mój M pojechał TYLKO do pralni chemicznej po krawaty... coś go długo nie było... coś mi tam bla, bla, bajeruje... wyszło, że zahaczył o CH, nie chciał pokazać siatki, ale okazało się, że przytargał spodnie w góry (nietanie)... pech chciał, że zamiast z wyrzutami, to je przymierzyłam i pasują mi idealnie:-D Fajnie leżą, fajne na długość, mają gumki w pasie, więc jak schudnę to też będzie git:tak:
tylko M nie wiedzieć czemu coś się strasznie zdenerwował:-D:-D:-D

dzieki kochane... z jednej strony dobrze wiedziec. ze nie ja jedna kosmitka z drugiej macie duzo racji ze z boku wiele rzeczy moze wygladac inaczej :)
tak naprawde reguluje jej wylacznie karmienia i kapiel ze snem nocnym reszta wedlug jej uznania :)

np dzis swiruje nam ze spaniem-jest tyle ciekawych dzwiekow i bracia sie kreca morfeusz przegrywa :D

Jeszcze do spakowania zostalam ja, kosmetyki i niezbednosci podreczne uff

a nasze dzicie za nic nie chce dac. nam chwili wytchnienia...

reklama
anila - ja prowadze dzienniczek, zapisuje dlugosc karmienia, godzine zasniecia i przebudzenia, zawartosci pieluchy i wage ze wzrostem. rodzina meza reaguje dziwnie, moja normalnie. dla tesciowej kazdy placz Malej to oznaka glodu...

Nef - ja tez planuje karmic rok i powoli konczyc zostawiajac tylko nocne karmienia i wyciszac je stopniowo. kiedy wprowadzilas pokarmy stale? ja ze wzgledu na alergie poczekam do 6 mca :)

Do góry