reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Pola a jak psikniesz sola to scoagasz guszka czy fridą? bo mojej tez czesto chyrczy jakby miałą oskrzela zajte a to po prostu kozucha :-):-) mi gruszka najlpiej sciaga

pscółka - ser żółty wykreśliłam, bo jest produktem pochodnym mleka. orzechów jeszcze nie wprowadzałam, ale od ciąży łykam DHA i jem ryby morskie :)

my psikamy wodą morską i potem kichamy. to co widać wyciągam patyczkiem kosmetyczkiem z ogranicznikiem. kataru nie mamy, tylko kooozy ;)

pola - ja siebie podejrzewałam o grzybice jeszcze w ciąży,ale zaczęłam stosować maltan (ale to w innym celu, żeby brodawki przygotować) i jakoś wróciło wszystkodo normy. jeśli faktycznie grzybica to pędzlować czymś Małego, myć mu często rączki, no i swoje cyce.
I po pogodzie. :wściekła/y:Mały się balkonuje, bo niestety leje i naspacer nie mam ochoty, a druga sprawa wczoraj mi się coś stało z tyłu w części krzyżowejkręgosłupa, że kroku nie mogłam postawić, po czym jak usiadłam to mijało iznowu jak zaczęłam chodzić to mnie łapało w najmniej odpowiednim momencie.Starałam się wczoraj w ogóle Małego nie brać na ręce, bo się bałam, że wywrócimysię oboje. Muszę się umówić do ortopedy asap
Zibka - ja się boję ryb morskich ze względu na rtęć (i ryzykoautyzmu) poza tym nie potrafię przyrządzać i nie przepadam, a orzechy uwielbiam.:-D No to Ty jeszcze nie wiesz co to katar, zanim przyszła do nas Pani doktor, toMałego tak zalewało, że mi się dosłownie dusił. Coś mnie tknęło, żeby zacząćrobić inhalacje solą z garnka i na brzuchu go położyć i jakoś przetrwałam dowizyty. U dorosłego katar to pikuś.

Pscolka oczywiscie chodzilo mi o to ze podpinam sie do Twojej wypowiedzi i to racja że nasi mężowie powinni załatwiać tego typu rozmowy z teściami, musiało mi wciąć kawałek tekstu, albo się oderwałam od pisania...tak to jest jak się pisze coś z małym dzieckiem na rękach :p

Hej:) u nas spacer zaliczony, była piękna pogoda:-D kupiliśmy dzisiaj te gipsowe puszeczki żeby odbić stopki i rączki i jutro będziemy siebawic bo dzisiaj cos młoda marudna była i juz nie chciałam jej męczyć :eek: Oglądałam dzisiaj do chrztu nie typowe ale ładne sukieneczki w smyku;-) piękne w groszki:) i taka jej kupię :-p Lenka tez czesto ma taki chark w przelyku i nie wiem czy to od mleczka czy cos innego:confused2: kozki wyciągam gruszka. Nic oglądne jeszcze seks w mieście i lulu:/ miłego wieczorku:-)

iza to ja też w temacie ciuszków na chrzest, haha

w outlecie coccodrillo zakupiłam zestawik dla małego, to się pochwalę

BODY-d5f8a848.pngBODY-6ac6760a.png
SWETER-a48dfe0a.pngCZAPKA-2b1b6ac1.png
SPODNIE-b10da53f.pngOBUWIE_TEKSTYLNE-694776e7.png

body długi lub krótki rękaw w zależności od pogody, bo teraz to nie wiadomo jakie to lato będzie.

Spodenki chciałam białe, ale nie było rozm. 68, więc pokusiłam się na ciemne, tak czy siak się przydadzą. A jak mi jakieś białe wpadną w oko, to jeszcze dokupię.

Dla mam dziewczynek - widziałam przecudne buciki na chrzest, ceny przystępne, w outlecie to po 13 zł:szok: a na allegro takie najzwyklejsze po 25zł.

Załączniki

• BODY-d5f8a848.png
    BODY-d5f8a848.png
    17,6 KB · Wyświetleń: 45
  • BODY-6ac6760a.png
    BODY-6ac6760a.png
    17,3 KB · Wyświetleń: 30
  • SWETER-a48dfe0a.png
    SWETER-a48dfe0a.png
    40,6 KB · Wyświetleń: 29
  • CZAPKA-2b1b6ac1.png
    CZAPKA-2b1b6ac1.png
    14,2 KB · Wyświetleń: 31
  • SPODNIE-b10da53f.png
    SPODNIE-b10da53f.png
    31,4 KB · Wyświetleń: 34
  • OBUWIE_TEKSTYLNE-694776e7.png
    OBUWIE_TEKSTYLNE-694776e7.png
    54,4 KB · Wyświetleń: 34
reklama
witajcie :-)

u nas pogoda piękna choć wczoraj po południu była solidna burza...
my zalatani bo wczoraj ostatecznie wyprawialiśmy urodziny eM - kameralnie - tylko najbliżsi przyjaciele ale i tak było co robić. Marysia powitała się z gośćmi, potem zjadła kolację o 21 już spała i obudziła się przed piątą... pomimo salw śmiechu i przekrzykiwania wielu osób pokój obok spała pięknie...

dziś wypoczywamy... przyda nam się luźny dzień. Marysi również bo ostatnio ciągle coś...

a we wtorek moja kumpela z ktorą spotykamy sie co tydzień na spacerach (ma córkę dwa tygodnie starszą od Mary) obiecała przynieść swoją chustę żebym mogła z Marią popróbować więc może faktycznie ostatecznie kupię używaną chustę:-)... fajnie by było jak by małej i mi podpasiło...

tymczasem uciekam... miłej niedzieli :-)

Do góry