witam
u nas pranie na 40C i prasowanie ze względów estetycznych.
Dopajanie nie ma, może jak się zrobi upalnie, to będę dopajać, ale na razie się nie zanosi
kąpiemy ok. 21, jako drugiego, bo zwykle śpi, jak już Gosia idzie do kąpieli. A wczesniej był kąpany jako pierwszy, ale na głodnego, więc był ryk. Teraz dostaje wcześniej cyca, więc zasypia, a ja nie mam serca go budzić.
W ogóle mały super sam sobie reguluje sen. Po kąpieli i karmieniu przesypia ok. 6-7 godz., a potem znowu 4-5 godz. Natomiast jak budziłam go na karmienie ok. 24 przed moim spaniem, to pospał tylko 3 godz i znowu głodny.
anila współczuję tego szukania domu, my jakoś w listopadzie czy grudniu zaczęliśmy szukać, a niedawno dostaliśmy klucze. Już na umowę przedwstęną, finalną, formalności kredytowe i czas na wydanie nieruchomości to ze 2-3 miesiące. Ale nie strasujcie się, ceny lecą w dół, jak się nie uda znależć czegoś fajnego na czas, to najwyżej sobie wynajmiecie na 2-3 m-ce.
anezram ja na ciemieniuchę u Gosi stosowałam oliwę spozywczą (z oliwek lub winogron), mocno lałam główkę na 20-30 min. przed kąpaniem i jeszcze przed kąpaniem sczesywałam łuski, ale nie tak jak do czesania, tylko jakby lekko pod włos, lekko ukośnie, jakby podważają te łuski. Potem myłam 2x głowkę, żeby dobrze spłukać ten olej. Po 2 takich zabiegach nie było ciemeniuchy, a wcześniej zmagałam się z nią chyba z miesiąc.
pscólka jak masz nadprodukcję w jednym cycu, to może spróbuj zawsze zaczynać karmienie od tego drugiego. Mi tak poradziła położna. A miałąm już asymetrię piersi, lewa była większa. A położna kazała mi zaczynać karmienie zawsze od prawej, a lewą dokarmiać (przez co jest krócej i gorzej opróżniana). Po jakichś 2-3 tyg. piersi sie wyrównały.
A na zalewanie ubranek mlekiem to ja stosuję pieluchę na ubranko bartusia, a sobie pod miseczkę stanika wkładam chusteczkę, ale taką grubszą z rossmana.
anka87 a ten dermatolog to dziecięcy? Bo jeżeli nie specjalizuje się w dzieciach, to ja bym bardziej zaufała pediatrze. Skóra maluchów jest zupełnie inna nich dorosłych, zresztą w każdej dziedzinie zwykle są inni specjaliści od dzieci, a inni od dorosłych.
witam nowe kwietniowe mamusie