reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Fel - tak, ssie smoczek symetryczny.

Kurcze, słyszę, że małego katar zalewa, a aspirator praktycznie nic nie zaciąga:-(. Mały czasem nie może oddechu złapać (coś jak rybka bez wody) i kaszle, jest mega senny, a z karmieniem zeszliśmy już tylko o 3 minut (pieluszki suche lub tylko lekko zasikane), myślicie że powinnam wezwać lekarza? Psikam mu wodę morską, po czym po jakimś czasie używam aspiratora i smaruję pod nosem maścią majerankową. Czy mogę robić coś jeszcze?
Dodam, że w czwartek miał szczepienie i nie wiem czy to reakcja na nie, czy na ten katar.

Ostatnia edycja:
reklama
pscólka - jesli malo sika i senny i krotko je to moze byc odwodnienie! sprubój karmić go czesciej... :-(

jak ma katarek to jak najczesciej na brzuszek go... a jak lekarz go obejrzy to nie zaszkodzi tym bardziej ze u takiego malca infekcje rozwijaja sie blyskawicznie!
zdrowka dla malucha

witam

a mi dzisiaj najmłodszy nie dał pospać... niby nie płakał, ale tak chrumkał, sapał i chrząkał, że nie dało rady przy nim zasnąć:baffled: i pewnie byłabym mocno niewyspana, gdybym się nie podjarała kwestią przedszkola... dostaliśmy się:-D no ale... nie w miejscu nowego zamieszkania, ale obecnego:sorry: wprawdzie to blisko pracy M, ale on ma takie godziny pracy, że pewnie i tak na mnie spocznie odprowadzanie i przyprowadzanie:dry:
zadowolenie więc takie połowiczne... chociaż na plus, że przedszkole ma dobre opinie, a było z naszej listy zapasowej, więc tak na chybił trafił wybierane

Felidae
Smile
a jak u Was z przedszkolem?

pscółka z takimi maluszkami nie ma żartów, leć do przychodni, to nic nie kosztuje, a się uspokoisz i tak jak anila pisze, u malców infekcje rozwijają się błyskawicznie

a do odciągania używasz Fridy? Ja używam gruszki BabyOno, u Gosi mi się Frida nie sprawdziła, więc teraz nawet nie wyciągałam. Przetestowałam kilka gruszek, bo na spirator był mega wrzask a i tak słabo wyciągał. Najlepszy jest ten z BabyOno, ma miękką, lekko skośną, silikonową końcówkę:
Baby Ono Aspirator do noska z osłonka 0m+ TANIO! (3271145533) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pscółka może warto wezwać lekarza, obejrzy małego, Ty się uspokoisz. Tak jak Anila pisze u takiego malucha infekcje szybko się rozwijają... co do odawodnienia u takiego malucha to o ile dobrze pamiętam zapada się ciemiączko.
Zdrówka!

pscółka ja też radzę iść do lekarza. U nas zaczęło się katarkiem, a teraz Tomek bierze antybiotyk, bo ma zapalenie ucha. Dzisiaj mamy wizytę kontrolną i zobaczymy jak to dalej będzie. Niestety nie ma żartów z przeziębieniem u takiego maluszka. Na szczęście u nas na płuca nic nie poszło, ale różnie bywa.

dziewczyny, z katarkiem nie ma żartów, dziecko bezwzględnie musi leżeć z główką wyżej - ja wkładałam gruby atlas pod materac na wysokości główki - i bardzo trzeba pilnować odciągania wydzieliny. pediatra mi mówiła, że niemowlak jest inaczej zbudowany i jak leży na płasko, to wydzielina mu spływa do uszu i katar bardzo czesto kończy się zapaleniem ucha

Mojej Majce tez katar nie chce przejść :( Ja podaje jeszcze witaminke C no jest lepiej od tych pierwszych dni ale teraz katar jest głębiej nie sączy się tak nie trzeba go aż tak często czyścić ale jest a w środe mam szczepienie i nie wiem co mam zrobić. Poszłabym do lekarza ale do 14 przyjmuje pani dr która ma w nosie wszystko a po poludniu jedziemy na msze za moja kuzynkę dzis mija rok od jej śmierci :(.
Nie wiem co robić.

Na katar dla takich maluszków jest nasivin. Jest bodajże od 1mż.
Współczuje wam tych katarów. Antek miał pierwszy w wieku 6m, ale wtedy już sam pewnie siedział. A on jeszcze z grudnia, wiec wiadome było, ze musi byc grubo i ciepło ubrany... A teraz taka pogoda mylna. Raz ciepło.. za chwile zimno.
U nas na szczęście po 2 tygodniach Antkowego kataru śladu nie ma.. i nawet Franek się obronił..

Nasivin: Nasivin 0.01%, krople do nosa, (0,1 mg / g), 5 ml - Portal Dbam o Zdrowie

Ostatnia edycja:
reklama
Anezram - przed każdym szczepieniem jest wizyta u pediatry tzw. kwalifikacyjna. powiedz o tym katarze i niech lekarz oceni... mi moja powiedziała że taki katar jak ma mała to jest ok. gorzej jak nosek stale zatkany, przeszkadza jeść, i trzeba czyścić co po chwilę... więc spokojnie szczepiłam...

Do góry