reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

pscółka ja już przeszłam na wode przegotowaną chociaż sol mam nadal w pogotowiu jakby co, współczuje wam tych problemów z ulewaniem i kupkami, u mnie ulewa tylko sporadycznie a kupki różnie, czasem kilka czasem jedna na dzień ale zrobiona ze spokojem.
za to katar nadal u nas,znaczy się nos niby tak typowo nie zatkany, spokojnie si,ę naje przy cycu, nic mu nie przeszkadza, jedynie po dłuzszym spaniu słychać ze mu gdzieś tam a gardlke rzęzi i przeszkadza to wtedy troszkę uda się odciągnąć, mam nadzieję ze szybko przejdzie. Olek spi na dworze juz prawie trzy godz a w nocy po cycyu się budzi co 2, co kilka dni mam kryzys senny ale póki co daje radę.

reklama
lenka - jak widać każde dziecko ma inaczej, bo mojego w nocy to raczej dobudzać trzeba:-D oby Olkowi nosek się odetkał, bo to jednak męczy trochę maluszki. A ile planujesz tą wodą przemywać, do jakiego wieku?

dobry wieczor...

oj my chyba przechodzimy skok rozwojowy bo taka marudna ta moja córka już dawno nie była... a może to po prostu zmęczenie - dziś dużo się działo

Tasia aplikacja której ja używam to baby care - jest darmowa na androida, jest też inna ESP - ona kosztuje ok. 15 zł. na początku używałam też drugiej ale miałam kłopoty z płatnością i musiałam poszukać innej...

Pscółka ja przestałam już używać soli fizjologicznej jakiś tydzień temu i przemywam buźkę i oczka tylko przegotowaną ciepłą wodą. będę to robić tak długo aż dziecko nie będzie myło oczek samo :-)

a moja Marysia dostała nieładnych krostek na policzkach i na brodzie takich że aż skóra szorstka... wprowadziłam jakiś czas temu pomidory więc je odstawiłam dwa dni temu i czekam na reakcję... czy to te pomidory czy może coś innego...

no i metodą domową wychodzi 4.700

miłego wieczoru...

Lenka, ja teraz nosek czyszczę tak, ze psikam sól, i zaraz odciągam zawartość noska, i tak aż będzie czysto. nam po odbijaniu i ulewaniu nosek sie zapycha...i jak nie ma kupki to zaczyna ulewać, tak ciut więcej.

Witam
u nas całkiem dobrze Maja ma nosek co prawda dalej zapchany ale jest lepiej już nie trzeba czyścić co 30 min tylko 4 razy dziennie. Córcia robi się coraz bardziej pyzata :) okrąglutka.
Ja nie mam żadnego czasu odmierzania kiedy karmić. Po prostu karmie kiedy chce i sama się ustawiła że jak zaśnie w dzień to po około 2 h sama się budzi na jedzenie nawet jak jest zmęczona po prostu zje i znów zasypia. W nocy budzi się zazwyczaj po 5-6h i później po 2 -3 h i zależy jak jest wyspana czasem już wstaje a czasem pośpi jeszcze z 1-2h. Myślę że te pierwsze budzenie było by nawet później ale mała zawsze kupkę chce zrobić i się męczy i kręci na śpiąco wtedy wstaje karmie i kupka wychodzi.
Boje się strasznie szczepienia moja koleżanka zaszczepiła i kilka nocy pod rząd nosili małą na rękach. Biedna malutka tak ja męczyło
.

Hej, dawno juz nie zagladalam, wszystkie juz rozpakowane, super. Moja Oliwka juz skonczyla 2 miesiace. Powoli zaczynamy wszystko ogarniac, niestety w kazdym tygodniu gdzies jezdzimy po specjalistach, ale juz przywyklam, gorzej z mala. 3 razy w tyg mamy rehabilitacje, w domu cwiczymy sami kilka razy dziennie, takze jest co robic :) Ale chyba zadna z nas sie nie nudzi.
W tamtym tyg bylismy tez w Wawie i operacje podniebienia bedziemy miec w grudniu w IMiD.

Dziewczyny, czy po pierwszym okresie mozna znowu miec polog? Ja mam juz miesiaczke za soba, ale dalej mam jakies plamienie i nie mam pojecia co to, chyba bd musiala pojsc do lekarza.

Dzis chcialam zlozyc dokumenty o becikowe, ale tyle tych papierkow trzeba, ze oczywiscie odeslali mnie z kwitkiem... wrrr.

ide spac, dobranoc!

anila - to na pewno po pomidorach, bo moja Miała tak samo :)

co do aplikacji polecam "Maluszek" z Nivea. dziś ją przypadkiem odkryłam :) ja prowadzę dzienniczek karmień (mam z firmy Brioko), ale w aplikacji fajne wykresy się tworzy :)

my po karmieniu właśnie, dobranoc :)

Witam Was serdecznie:-D

Tasia to dobrze masz , że dzieciaczek Ci tyle przesypia- zazdroszczę super sprawa chociaż u mnie też nie jest najgorzej, bo od kąpieli do 4-5h prześpi
Madan trzymam kciuki za zdrowie malutkiej
Pscółka ja od samego początku myję oczka , uszka, buzie i RYBKĘ mojego chłopczyka , po odpowiedniej gimnastyce, przegotowana wodą i tak mam zamiar myć aż sam się Kubuś nie nauczy. Odpukać nie mamy żadnych skórnych problemów krostek czy potówek. Problemów z ropiejącymi oczkami też u Nas nie było.
U Nas ostatnio takie kupki odchodzą , że klękajcie narody, aż pod prysznic z małym trzeba biegać i spłukiwać dupsztala jak pod karcherem jakimś...:-D:-D:-D

Dobrego dnia

reklama
witajcie,jak milo jest miec kontakt ze swiatem:p pisalam do lenki ale chyba nie dostala moich wiadomosci bo nie dostalam potwierdzenia sms :( mniejsza z tym:p no a wiec jestem z Lenka od n iedzieli wieczor w szpitalu,trafilysmy z wymiotami ,ulewaniem, i wysypka czerwona:( myslelismy ze to rozyczka ale okazalo sie ze wystarczyla zmiana mleka z hipp na bebilon. wykryli mlodej ze ma zapalenie ukldu moczowego i dostaje antybiotyk dozylnie i mamy tu byc od 7 do 10 dni:(( do tego strasznie ja mecza kolki:( ca;y czas na rekach chce zeby ja nosic i klepac a ja juxz opadam z sil:(( jestem nieprzytomna. na szczescie przychodi moja mama i m po pracy . chyba to wszystko co chcialam napisac,od dzisiaj jestem z wami bo mi m przyniusl laptopa i internet:))

Do góry