reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Pscółka n właśnie te herbatki mają cukier. Hipp ma glukozę, a Humana ma laktozę. Ja podawałam dopóki była żółtaczka a teraz samą wodę daję jeśli już jest taka potrzeba.

Fel współczuję sąsiadki. Mnie atakuje co jakiś czas babcia męża, ale na szczęście najpierw dzwoni. A włosy Mała ma takie bujne, że ludzie do wózka zaglądają i się dziwią.

Anila jaką masz aplikację do zapisywania tych karmień?

U nas wczoraj było szczepienie. Mała przespała po nim 15h. A my chodziliśmy i próbowaliśmy ją budzić. Ale już wróciła do normy:-)

Tasia - nie strasz z tym spaniem, mam nadzieję że mój dobrze zniesie to szczepienie:crazy:. Dzisiaj w nocy zeschizowana mama zrobiła mu akcję. Nastawiałm sobie budzik na karmienie (zwsze nastawiam na za 2 godziny i 45 minut od poprzedniego karmiania), przebrałam pieluszkę, chcę przystawiać małego a on śpi jak zabity, to jak go szturcham, podnoszę a on dalej nic. Nastawiłam sobie drzemkę co 5 minut i tak co 5 minut robiłam podejście do karmienia (zeschizowana, że to już prawie 4 godziny mija), udało się po pół godziny. Po czym jak wpisywałam to karmienie do mojej aplikacji zarządzania maluszkiem, czyli zeszytu w kratkę:-D to się okazało, że pomyliłam godziny i próbowałam nakarmić małego już półtorej godziny po poprzednim karmieniu:-D Normalnie jak nie policzę na palcach to się zawsze rabnę w tym liczeniu:-D

Z tymi szczepieniami to nigdy nie wiadomo. Siostra szczepiła 2 tyg temu i córa dała im w kość. Przez 24h na rękach bo inaczej było wycie.

Ja na karmienie nocne nie budzę. Dziś pierwszy raz nastawiałam budzik, ale temp mierzyłam.

Tasia - wiesz, ja mam schizę, że on mało pije, bo do tej pory dopoiłam może ze dwa razy, a tak to mały tylko na cycu co 3 godziny i to zazwyczaj tak do 7-8 minut (im dłużej kupy nie robił tym krócej je i więcej ulewa). A nawet jak je te 13-15 minut to i tak uleje. Dla mnie to nie problem, bo to moje pierwsze dziecko i moge zająć się tylko nim, więc jak trzeba wstawać co 3 godziny, to wstaję:-D.

Spina się do kupy to ulewa Twój biedaczek. U nas taki problem jest co rano. Później jak już kupa zrobiona to i ulewanie się zmniejsza.

Tasia - wiesz, ja mam schizę, że on mało pije, bo do tej pory dopoiłam może ze dwa razy, a tak to mały tylko na cycu co 3 godziny i to zazwyczaj tak do 7-8 minut (im dłużej kupy nie robił tym krócej je i więcej ulewa). A nawet jak je te 13-15 minut to i tak uleje. Dla mnie to nie problem, bo to moje pierwsze dziecko i moge zająć się tylko nim, więc jak trzeba wstawać co 3 godziny, to wstaję:-D.
O picie się nie marttw bo pokarm na pozątku służy jako picie a w późniejszym momencie robi się bardziej treściwy i dziecko wtedy sie najada :-)

A ja się chwalę.Lena wczoraj pierwszy raz sięswiadomie do mamy uśmeichnęła :-)))).Mimo zę to moja 4 pociecha to pobeczałam się :-))

ja też karmię Leosia tylko piersią, ale nie nastawiam budzika :-D
karmię według jego rytmu , teraz od 2 dni ma tak, że jak zaśnie po kąpieli przed 19, to śpi nawet do 00:30, ale wtedy jak nie ma cyca na JUŻ to masakra :-)

Tasia - no niestety błędne koło z tą kupką, spinaniem i ulewaniem, ale może ten syrop na ulewanie pomoże na jedno i drugie. jutro odbieramy, bo tylko na zamówienie był.

ps: czy któraś z was wie do kiedy trzeba przemywać oczka solą?

reklama
Do góry