reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam z ranka :)
u Nas na słońcu 30 st. niebo bez chmurek aż się chce wyjść
I teraz z innej beczki :( ostatnio malutka wieczorem dziwnie się zachowuje niby je niby zasypia przy cycku a zachwile tak mocno krzyczy jakbym ja wrzątkiem oblała. Zaczynam ja kolysać i przechodzi a zachwile powtórka z rozrywki. Po czasie zaśnie i jest juz oki czy to mozliwe że to koliki ? Tak mi przykro jak ona tak krzyczy a ja nie wiem czemu. W nocy rano i popoludniu tak nie robi ale tak od 17-18 ma takie dziwne zachowanie

reklama
Anezram - jak czytam Twój opis to mi to wygląda na klasyczną kolkę - wieczorowa stała pora, nieutulony płacz bez wyraźnej przyczyny... biedne maleństwo...

anezram ja ja nie miałam do czynienia z kolkami ale to chyba wyglada na kolke

anila te usmiechy sa cudowne, uwielbiam jak olek sie budzi i tak z zaciekawieniem wpatruje sie w moja twarz

u nas tz ciepło i mam problem z ubiorem , na noc zakładam tylkopajac , w dzien body na krotki, koszulke i polspiochy i na dwor tez tak wychodzimy ale dzisiaj jest goraco a sama nie wiem

Hej mamuśki!

Ja też właśnie szykuję się na spacer i nie wiem jak ubrać. Na termometrze prawie 30 stopni. W domu maluch leży w bodziaku z krótkim rękawkiem, a na dwór jak ubrać? może bodziak z długim rękawkiem i spodenki (półśpiochy)? do tego kocykiem przykryć i chyba wystarczy?

Glupie pytanie: czy to mozliwe, ze dostalam okresu??:eek: Od kilku dni lecialo tak leciuchnie cos brazowawego. Dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres i znow leci taka kdew jak na poczatku.. tzn. taka jak w czasie okresu. Bez sensu to.

Nie poczytalam tylko pisze, ze my dzisiaj po dlugim pobycie w szpitalu wracamy na 99% do domu :D
Az sie boje co to bedzie.

Spróbuje wieczorkiem podać jej kropelki przed jedzeniem zobaczymy czy się powtórzy. Dziś rozmawiałam z koleżanka która ma córeczkę z tego samego dnia co ja i jej maleństwo miało ciągle problem z brzuszkiem. Zmieniała mleka i nic ciągle problemy z brzusiem po kropelkach było lepiej aż dostała w kale krew pojechała z nią do szpitala i okazało się że ma skazę białkową. Na dodatek na buźce ma zapalenie łojotokowe i dostała wcześniej maść na to i okazało się w szpitalu że tej maści nie można na buźce smarować ja w ogóle nie rozumiem tych lekarzy ta maść ma sterydy i duższe jej stosowanie mogłoby się źle skończyć biedna malutka ja to mam malutki problem z Majeczką

Ja po wczorajszych odp. Waszych byłam z mała na dworze tylko w bodziaku z dł. rękawku i spodenkach i mała była szczęśliwa nie miała czkawki także chyba dobry ubiór. Ale w razie w wzięłam bolerko takie z dł. rękawkiem cienkie ale mała miała kark ciepły i nie zakładałam.
Smail- ja miałam tak gdzieś tydzień temu miałam juz końcówkę połogu juz praktycznie nic nie leciało później bolał mnie brzuch poczym dostałam jak myślałam okres ale to raczej nie okres bo na 2 dzień już wyglądało to na połóg i jakieś dziwnej konsystencji galaretowatej i mam to do dziś ale mniej obfite prawie końcówka. Poczekam jeszcze tydzień i idę do lekarza bo to mnie niepokoi

Przepraszam że tu pisze ale nie wiem gdzie to napisać. Pamiętam że był wątek o hobbi i dużo z Was miało pasje i talent do robienia zdjęć. Kochane my z mężem chcielibyśmy kupić lustrzankę ale nie wiemy jaką mąż proponuje sony a37 z obiektywem kitowym (18-55 ) albo cannon 1100D (OBIEKTYW KIT) chcieliśmy coś tańszego bo my jesteśmy początkującymi amatorami :) obecnie mamy tylko sony DSC-H10. Nie wiem czy kupić sony czy tańszego cannona a może macie jakieś swoje propozycje w porównywalnej cenie.

Ostatnia edycja:
Witam

Smile super wieści. Czekam na opowieści już z domku

moja córcia dziś zaskoczyła rodziców... spała 7h:szok: a my razem z nią. Zaczęła płakać i patrzę przez okno że jakoś tak dziwnie jasno, a była 5 rano. A zawsze budziła się między 2 a 3. Chyba całej rodzince było potrzebne trochę snu, bo dzień wczorajszy był bardzo marudny.

reklama
A więc byliśmy u pediatry . Wszystko z młoda wporzadku wazy juz 3800 g. Jeszcze ma ponoć trochę zoltaczki i byliśmy oddać krew na biliburyne czy jakoś tak to sie nazywa. Jutro po wyniki. Dostaliśmy skierowanie na te bioderka, pózniej będzie badanie moczu i krwi . Smile super wiesci!!! Teraz to sie dopiero synkiem nacieszycie:-) Hania super sukieneczka, ja tez muszę sie jakoś pocieszyć zakupami:-D anzeram my mamy lustrzanke Sony alfa ileś tam:) mąż sie zna na tym bo sie interesuje ja niestety nie:eek:ale zdjecia robi superowe:) Tasia ja marże żeby moja w nocy chociaż 5 godz przestała :/fajnie ze sie wyspaliscie:-)

Do góry