reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

anzeram my z mężem też chcieliśmy kupić tą sony a37 bo wyczytalismy bardzo pozytywne opinie, szczegolnie nadaje sie dla amatorów podobno ale niestety w zadnym markecie w naszym miescie nie jest dostępna, a chielismy ją na raty wziać no i czekamy aż się może pojawi ;p

reklama
Witajcie kochane Kwietnioweczki :-), ale sie za Wami straaasznie stesknilam.

Nie pisalam dlugo bo po powrocie ze szpitala okazalo sie ze komputer ma trojana i dopiero sie z tym teraz uporalismy. Caly czas podczytywalam Was na telefonie, wypatrujac glownie wiesci od Phel i Smile. Wiele razy znalazlam tu tez odpowiedzi na pytania ktore chcialabym akurat zadac :-D. Dzieki za to ze jestescie.

Maly konczy juz dzis 2 tygodnie :szok: ale ten czas leci.

Porod wspominam bardzo dobrze choc latwo nie bylo. Nie nacinali mnie, nie peklam (az dziw przy tym 4200) wiec po porodzie praktycznie nie czulam ze rodzilam- teraz to juz stuprocentowo.

Marcelek jest cudowny. Je ladnie (szybko sie najada cycem), spi duzo a nawet jak spi to sobie grzecznie lezy i sie rozglada. W nocy mam jedna pobudke zazwyczaj po 3 a pozniej dopiero o 7.

Dziewczynki w braciszku zakochane. Momentami maja jakies napady zazdrosci (szczegolnie mlodsza) ale ogolnie super. Wariuja jak wariowaly ale na szczescie na malego ich wrzaski poki co nie dzialaja.

Jutro lub w piatek idziemy na pierwsza wizyte do pediatry wiec dowiemy sie ile maly przybral przez te 2 tygodnie.

Narazie to tyle o nas.
Poczytam co u Was od wczoraj i jeszcze sie pozniej odezwe.

Anrezam - u mnie podobnie z tym płaczem popołudniami przy jedzeniu, ale mi się wydaje, że o tej porze mam miękkie cyce i mniej mleka, mały obskakuje obie piersi a i tak płacze.

Czekolada- mąż mi mówił że niestety podobno już nie produkują tego modelu zamiast niego jest model a58 ale jest droższy. Można kupić jedynie ze starych stanów magazynowych.
Pscółka ja porozmawiałam z położną i z panią doktor to mogą być kolki zaleciły mi picie herbaty z kopru włoskiego raz dziennie o tej samej porze. Ja dziś nie wytrzymałam dałam dziecku krople na kolki i jakoś odpukać teraz jest spokojniejsza. Położna mówiła że mogą to być wzdęcia bo podobno kolki pojawiają się w 3 tygodniu życia a to już dalej i nie wiem. Ale ona tak płacze i się zanosi wtedy tak mi jej szkoda :(

A po wizycie u lekarza mogę powiedzieć że ogólnie jest wszystko dobrze mała przybrała sporo bo urodziła się 3650 spadła na 3370 jak wychodziłyśmy ze szpitala a dziś ma już 4720 niezła z niej

panna :) DSC08046z.jpg

Załączniki

• DSC08046z.jpg
    DSC08046z.jpg
    45,2 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Witajcie:) ja dziś w pól żywa :dry: Młoda w nocy co chwile sie budziła i do cyca:/ niebawem idziemy po wyniki wczorajsze także spacerek zaliczymy. Evciaa faktycznie ten czas leci:)hihi Lenka wczoraj skończyła juz 3 tyg:) Anzeram Ładnie Maja przybiera na wadze:-) hihi fajnie ze ta pogoda sie poprawiła :) piękne słoneczko , aż szkoda w domu siedzieć :-)

Hej :)

My też byliśmy wczoraj u pediatry i wszystko ok. Katarek ściągać i tyle póki co. Za 4 tyg szczepienie. A mały waży 4900g a w dniu wypisu 4140g - rośnie mi chłop jak dąb :-)

Hej hej

Nie odzywam sie ,ale was podczytuje:) Spedzamy cale dnie na świezym powietrzu:) zjawiamy sie dopiero wieczorkiem:)ale juz wtedy padam ,i sie klade szybko spac bo w nocy czekaja mnie pobódki:)

Dziewczyny jak ubieracie dzis swoje maluszki?Wczoraj byla u mnie polozna na patronazu i Marcel byl ubrany w polspiochy ,body z dł rekawek i i na to bluzka z dł rekawem + kocyk powiedziala ze jest idealnie ,kurcze nie wiem jak go dzis ubrac:( a na słoncu 30 stopni juz a to 9 dopiero

Anezram- fajna niunia;) ja dzis bujaczek wyciagam :)i zobaczymy ja Marceli zareaguje;)moj mlody dogania twoja Maje :) 4750:)

Smile- sssuper ze w domku:))) Jak Antek reaguje na Franka?

Ah moje najmlodsze przespalo dzis 6h
:szok:

Ostatnia edycja:
Phel moja Lenka dzis wsamym bodziaku z krótkim rekawem jest i skrpetki na nóziach.Na dwór wczoraj ubrałam ja w bodziaka rajtuzki i cenka sukieneczke i nawet czapki jej niezakładalam'Jeeejku twój smyk chyba na taki ciepły dzień to za grubo był ubrany wystarczy bodziak i spiochy.
A dzis to nawet na krótki rekaw body i spodenki cienkie i skarpetki

Anrezam - a z jakim wyprzedzeniem wypić tą herbatkę jeśli płacz jest np. o 17 tej?

Phel - ja chyba w pajaca i czapczkę ubiorę i tyle, no i kocyk w razie potrzeby

reklama
hej
U mnie noc przejęczana. Mała nie płakała tylko tak sobie postękiwała, pojękiwała całą noc, ale nie płakała. Nie wiem co to miało znaczyć. I tak całą noc. Nie wiem kiedy ona śpi, bo dziś od rana też jest aktywna i tylko o cyca co chwilę woła płaczem.

Ja na wczorajszy spacerek ubrałam córeczkę w bodziaka i pajaca. Bez czapki, bez kocyka. I nie zmarzła, bo sprawdzałam jej karczek (nawet ręce były ciepłe).

Do góry