reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

witajcie
Wiosna to super ze jednak wszystko ok

Phel pewnie w domu z Marcelkiem bo się nie odzywa, nieustające kciuki &&&

Smile dla Was o Franusia też

u nas nocki troszke lepsze, mały ładnie przybiera, wagę urodzeniową przekroczył, w ogóle taki fajny jest, choć kryzysy się zdarzają, dom w miarę ogarniam, wczoraj na ogrodzie porobiłam, czasu wolnego brak ale fajnie jest , cieszę się że mam swój cud, i chłopcy też już bardziej znosni.

pozdrawiam wszystkich

reklama
witam

jesteśmy już u siebie w domu, w miarę się ogarnęliśmy... jedna torba została do rozpakowania, blee i muszę wymyślić, gdzie to wcisnąć. Mieliśmy wizytę położnej środowiskowej, ściągnęła klamerkę z pępowinki - na razie się trzyma.

Kąpiecie codziennie maluchy? U mnie na razie co 2 dzień, bo Bartuś ma przesuszoną, łuszczącą się skórkę na brzuszku. Położna mówiła, żeby kąpać w siemieniu lnianym lub z emolientami. Będę musiała skoczyć do apteki po długim weekendzie.

Nef u nas na ta skóre tylko olejek dał radę, zwykłym bambino po kąpieli nasmarowałam pare razy. bo wyglądał jak by miał chorobę skóry płatami schodziło, a miejscami zostawała i sie mocno trzymała...
Wiosna super że tera wyniki ok. może poprzednio gorzej podmyte było....

Smile _ kciukasy za Frania dalej trzymam...
Phelania mam nadzieję, że dali Wam wypis i cieszycie sie pobytem w domu :-)

Cześć dziewczyny :-)
Nef ja też kąpie co 2 dzień i tak kąpały dzieciaczki babki w szpitalu, a mała też ma wysuszoną skórę na stopkach i rączkach i tylko olejek Bambino pomaga:-)

hej
Moja kruszyna strasznie pręży się, macha rękami i nogami, czerwienieje i popłakuje. Co byście mi poleciły? Czytałam, że można dziecko przepajać herbatkami, ale wolałabym by pozostało na samym cycu. Może ja powinnam pić te herbatki czy koperek, a może coś dziecku podać... Szkoda mi córeczki, tak się męczy. Przechodzi jej tylko, jak trzymam ją na rękach jak do odbicia (ale musiałabym cały czas ją trzymać, bo trwa dłuuuuugo)

Ostatnia edycja:
Wiosna2013 spróbuj Ty wypić herbatę z kopru, ew. jak nie pomogą to może warto podawać jakiś simeticon np. espumisan, esputicon czy bobotic bo może gazy ją męczą.
A masaże brzuszka, albo podciąganie nóżek do brzuszka nie pomaga?

Nef ja kapie mała codziennie. W szpitalu tez kapali codzień i jest ok:) wiosna u mnie jest to samo od kilku dni:/ to chyba tak zwane kolki:/ u nas pomaga Esputicon i jak mała sie prezy to położna i mówiła żeby podtrzymać nóżki tak żeby sie mogła odepchnac. Dodatkowo pomaga przy kąpieli : kładziemy tertrowa pieluszke w wanience i jak ja myjemy to pieluszka jest cały czas na brzuszku i polewana woda z wanienki. A i jeszcze jak mała sie skończy prezyc to biorę jej nóżki ,zginam jej do brzuszka i zataczamy nozkami koła (od lewa do prawa) . MAŁEJ wtedy szybciej baczki odchodzą albo robi kupke. Hm to chyba tyle:) magia internetu:) a i odbijamy ja do upadłego po każdym cycku.

Wiosna w aptece właśnie babka poleciła dla noworodka esputicon . Mam nadzieje ze pomoże :tak: Ja mimo wszystko ze go podaje zaledwie od wczoraj to i tak robię masaże brzuszka ,a jak Lenka płacze to biorę ja na klate poklepuje plecki i pupke i czesto tak oddaje baczki albo kupke strzeli. A pózniej cyc ,odbije i lulu.

reklama
hej hej

Istny zawrót glowy mamy w domu:szok:Jestesmy juz w domku w komplecie...Marcelek tylko spi i je;) Ogólnie pogadalismy z pania DR nie jest tak fajnie...musimy zrobic USG głowki i brzuszka .jakies naczynko peklo w głowce i do kontroli...nie wiedzialam ze nerki sa zwiazane z brzuszkiem ...:/ Czekaja nas badania...raz w miesiacu mamy robic kontrole moczu,ale to pikus:/mamy dbac o nereczke i obchodzic sie z mlodym jak z jajkiem:sorry2:jak mlody bedzie mial stan podgoraczkowy to szpital i pierwsze co to badanie moczu:/ lekarstw mamy sporo juz poszlo 200zl juz nie wspomne o niedokrwistosci i ferum lek bierzemy ,dodatkwo tak na pocieszenie mlody ma 2 wodniaki w jadrze na domiar zlego albo sie wchlona albo nie:wściekła/y:mamy pilnowac jak bedzie zaczerwienie lub ropienie czeka nas w szybkim tempie chirurg poprostu bomba:shocked2:Alan jest nie dobry jak cholera ,ryczec mi sie chce i mam dosc .Ciesze sie ze Marceli jest z nami ale przeraza mnie to wszystko:((((

Przeparaszam ze tak o sobie:(((jutro napisze bo dzis padam i pije drinka na rozladowanie nerwow:nerd:

Do góry