reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

cześć dziewczynki,

ja nadal w dwupaku, termin mi przypada w sobotę, dostałam już od gina skierowanie na ktg do szpitala i info, ze jak do tygodnia po terminie nie urodzę - to hospitalizacja.
Jakoś tak rozmowa o porodzie mnie strasznie zdenerwowała. W sumie nie wiem dlaczego, ale aż ręce miałam całe spocone.
Tak czy siak, przepakowałam swoją torbę do szpitala - na dwie oddzielne torby na porodówkę i na później. Przygotowałam rzeczy na wyjście dla dzidziusia.

Phelania
Smile

zdrówka dla dzidziusiów, trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło:tak:

Kruczka
Iza

życzę Wam, żeby akcja szybko się rozkręciła i lekkiego porodu

reklama
Smile trzymajcie się jakoś. nie potrafię sobie nawet wyobrazić tego co teraz czujecie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam za was kciuki.

Smile bardzo mi przykro, z Franciszkiem napewno wszystko będzie dobrze! Wiem ze to nie łatwe ale musicie byc dobrej myśli i byc bardzo silni dla Waszych chłopców ! Trzymajcie sie.

Smile- wiem że nikt nie wie jak będzie, wiem natomiast z własnego doświadczenia że w takich sytuacjach lekarze przekazują rodzicom najgorszą wersję. Moja mała przy porodzie dostała 8pkt, zdrowa. urodziła się wieczorem.
przyniesli ją rano- zdrowa.
po ok 4h, funkcje spadły, brak diagnozy,saturacja do bani. lekarka przyszła i stwierdziła że nie wiadomo czy mała przeżyje, a oni nie wiedzą co jej jest. czekają na karetkę , przewiozą do kliniki dziecięcej w katowicach.
karetka przyjechała po 4h. stan małej ciężki, wszystko tak jak ty opisujesz.
Mała przeleżała 3 tyg w klinice. do dziś nie wiadomo co jej było. to było 12 lat temu. teraz jest wyższa ode mnie , zdrowa i pyskata.
takie historie, gdzie lekarze przekazują najgorsze przypuszczenia mogę mnożyć- nasłuchałam się ich jeżdżąc do małej do kliniki. Lekarze wolą straszyć, by potem nikt im nie zarzucił że robili nadzieję.wiem- bo sami mi to powiedzieli. Takie historie różnie się kończą, ale my musimy być dobrej myśli, choć rozumiem , naprawdę, jakie to ciężkie.

Witam się wieczorkiem:-D

Smile trzymam kciuki za zdrowie Frania,zyczę Ci cierpliwości i wytrwałości oraz samych pozytywnych myśli:tak:
Kruczka bardzo ładny pojazd dla maluszka:-D popieram wybór uniwersalnych kolorów:-D
Iza lekarz widzę taki sam specjalista jak w moim przypadku,póki z dzidzią wszystko dobrze to i wieki możemy chodzić w ciąży... normalnie kształcą się tylko zapomnieli im wszczepić genu empatii i zrozumienia. Trzymam za Ciebie i córcie mocno zaciśnięte kciuki:-D

Ja dzisiaj cały dzień na pełnych obrotach padam na twarz.Jeszcze zaliczyłam teraz spacer z M .. w ramach rozruszania skurczów ,ale nic nie czuję tylko ruchy dziecka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zmęczona ale pozytywnie przynajmniej po dzisiejszym dniu:-D dobrej nocy życzę:-D

smile aż się popłakałam, jak przeczytałam o Waszych problemach...:-(
jestem z Wami myślami i modlę się za małego Frania. Bądźcie silni i pełni wiary.

Smile przykro mi bardzo że to Was spotyka, ale Franek to dzielny chłopiec i da radę, wierzę w to w całych sił i modlę się za niego, dużo sił dla Was.

reklama
Witajcie :/ boszz Kobity te skurcze porodowe czy to taki rozrywajacy bol w miednicy idący od krzyża?! Cała noc sie mecze ! Nie mam siły .... I do tego zalewa mnie sluzem:/ sorki ze tak z rana dobitnie pisze:crazy: idę po 9 do gin swojej i mam nadzieje ze dzisiaj zostanę zbadana :/

Do góry