reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Phel musisz być silna i dzielna dla swoich chłopców.Trzymam za CIEBIE kciuki i Marcelka:tak:
Jeeejku ale dzisiaj ciepełko można śmigać w samej bluzce bez kurtki.I brzuszek się mi eksponuje co nie uszło miłej uwadze pani w szkole u córki :-).

reklama
wrrr

nie lubie mezowego laptopa a mam chwile dosłownie.
Smile Phelania trzymam kciuki za chłopców !

Hania jak masz juz dość to jedź na IP i mów tak jak mnie gin kazała, ze osłabione ruchy dziecka. zrobią KTG i wezmą na oddział zapewne. chyba, że chodzi CI o to ze juz u nich bylas....a zaniepokojona zawsze mozesz być....DZIEWCZYNY ja brzuch maskowałam bo młody koziołki wywijał, i biadoliłam mężowi ze jak mam powiedzieć ze nie ruchliwy jak mnie cały brzuch chodzi...a na KTG i tak ty oznaczasz kiedy czujesz ruch...

trzymam kciuki za dwupaki :-)

Przepraszam, ale to pierwsze dni i maly potworek wisi ciagle na cycu, sporadycznie usypia na tyle mocno, że da sie odłożyć. Chciałam byc sprytna i zapchałam smokiem, ale obrazil sie na niego wczoraj śmiertelnie jak jechaliśmy do domu i nie moglam go wyjac z fotelika i nakarmić a on krzyczał w niebo glosy zapychany smokiem...wiec silikonowy pomocnik stracił etat...:-(

Właśnie wróciłam ze szpitala i jestem mega wściekła !!! Zrobiły mi położne ktg, wszystko ok skurczy jako takich nie ma:/ i miał mnie zbadać doktor i zobaczyć ten sluz! I co sie okazało ? Wielki doktor przyszedł spojrzał na ktg i stwierdził ze wszystko jest wporzadku , kazał pokazać wkladke na której było mało co tylko sluz bezbarwny i nawet mnie nie zbadał !! To nic ze mnie kręgosłup napieprza i bole mam podbrzusza ale ze krwi na wkladke nie było to nic nie zrobił!!! A sluz mam dalej bo jak byłam w wc to był na papierze! I bądź tu mądrym :/ nawet położna sie zdziwiła i mówiła ze jakby sie cos działo to żebym szybko przyjechała ! Ja pierdziu, stary konowal jeden no:wściekła/y:

Phel &&&&& za Marcelka, dasz radę, dużo zdrówka

Fel witaj w domku , fajnie macie

Iza co za burak jeden, szkoda słów, ponoć nie zawsze ktg pokazuje skurcze, trzeba mieć nadzieję że niedługo tam wrócisz

Ja się czuję jakby mnie walec przejechał , nie mam na nic siłi i spać mi się chcę, skurczy brak, jedynie plamienie na brązowo, moze jeszcze jakieś resztki czopu schodzą, młody wbija mi się żebra i cipolindę, mam dosyć, nie wiem po co się tak nakręcałam tym czopem, a teraz się tylko dołuję
no to posmęciłam, idę dalej leżeć

Iza współczuję doświadczeń z takim lekarzem.

U mnie coraz gorzej, dzisiejszy dzień jest najgorszym w tej ciąży. Od samego rana mam chyba skurcze, ale nawet nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża, więc nie wiem czy to to. Boli mnie strasznie krzyż i cały brzuch. Próbowaliśmy z mężem liczyć długość i odstępy, ale jakoś nam to nie idzie, bo nie potrafię określić kiedy skurcz się zaczyna i kiedy kończy. Na szybko spakowałam dzisiaj torbę, bo czuję, że w nocy może coś się stać. Nie wiem czemu zaczęłam czuć kopniaki dziecka strasznie wysoko, wcześniej tego nie miałam, teraz pod samymi żebrami mam jego nogi, zamiast się obniżać, to on idzie wyżej? :baffled: Nie wiem już co mam robić :-(

Kruczka ja tez czuje jak mi wypchnie corcia nozke koło zeber. Także wszystko jest ok:) tak szczerze to ja tez mam problem z liczeniem skurczy ale podejrzewam ze jak nadejdą te właściwe to napewno będziemy wiedziały . Taka mam przynajmniej nadzieje bo ja np muszę byc wcześniej w szpitalu żeby dali mi antybiotyk na tego GBS :/

Ja się narobiłam cały dzień i teraz wcinam kolację. Od 12-16 skurcze nieregularne były ale ucichło wszystko.

Dziewczyny wierzę, że chcecie już urodzić. Też bym chciała ale ja wszystkie dzieci po terminie urodziłam i teraz pewnie też tak będzie :/

oj, pili Was bardzo- czemu się nie dziwię, każda z nas ma dosyć:baffled:;-)
Iza- lekarz konował faktycznie:wściekła/y: współczuję.

ja pół dnia przesiedziałam na ogródku, nogi mi tak puchną, że ciężko mi chodzić:-(
teraz obżarłam się kolacją, moczę stópki i dalej odpoczywam. chyba się przejadłam:baffled:

reklama
Też dzisiaj się nachodziłam, miałam się wybrać jeszcze wieczorkiem na spacer, ale nie wiem czy mam siły.
Udało mi się kupić suszone liści malin dzisiaj :) już się uraczyłam jedną szklanicą. No i dzisiaj odebraliśmy wózeczek dla dzidzi, pochwalę się, o taki: 98b0632db4633bd8med.png

Załączniki

• 98b0632db4633bd8med.png
    98b0632db4633bd8med.png
    50,4 KB · Wyświetleń: 57
Do góry