reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Haniu- tak właśnie, największy nacisk na przepływy kładą . mój gin zachwycony, wczoraj mówił że dzięki temu własnie wiele dzieciaków udało się w porę uratować:-)

reklama
Boziu ubralam moje ukochane buty, ktore kupilam rok temu. Obcas 7cm bardzo stabilny.. juz zaluje. Nie dlatego, ze maja obcas, a dlatego ze sa za ciasne. Zaraz mi te buty rozerwie po bokach :szok:... no jic. Siedze juz w aucie to nawet mezowi nie marudze. U nas od rana deszcz pada, wiec w baletkach nie chcialam z domu wychodzic.. Zimowych nie zaloze, bo tez niewyvodne juz.. blee. Franek wychodz!

Smile- Ty uważaj na tych obcasach. ;-) ja strasznie tęsknie właśnie za nimi. teraz nie mam szans żebym weszła w jakiekolwiek buty sprzed ciąży. mam nadzieję że opuchlizna szybko schodzi po porodzie, ja mam masakrę z tym:szok::baffled:

narobiłyście mi smaka na burgery. Chyba poszukam tego odcinka Geslerowej i pokażę mężowi, może coś zmodyfikujemy w naszym przepisie. Mąż zawsze robi sam hamburgery, no tylko bułka jest kupna, a reszta "swojska", bo sałatka zrobiona latem przez teściową, a mięso ze świnek które kupujemy od gospodarzy. Tak samo z farszem do pizzy i ciastem - robi pyszne cienkie, czy ze spaghetti.
A dziś wybieramy się wieczorem z mężem do pizzeri albo do meksykańskiej - korzystając z ostatnich chwil przed porodem:-)

Ja tydzień temu też miałam łożysko II stopnia (miesiąc temu tak samo),,,,,,wtedy się martwiłam, a teraz wolałabym żeby się postarzyło. Tak leżę i obserwuję brzuszek....Jej, jakie wielkie części ciała potrafi ten dzidziuś wypychać, a niby taki malutki;-);-);-)

Yyy smile faktycznie lepiej uważaj z tymi obcasami:/ muro mi tez stopy i ręce strasznie puchna!:/ dzisiaj meczylam sie żeby ściągnąć obraczke bo tak mnie palec bolal :baffled: Masakra jakaś :/ tez nam nadzieje ze wszystko przejdzie zaraz po porodzie:tak:

muro - opufhlizna jest od wody w organizmie. Ja po porodzie bylam 10 dni w szpitalu i pocilam sie strasznie. Dwie pizamy dziennie to bylo malo. Jak wychodzilam do domu to buty mi z nog spadaly. Byly ewidentnie za duze. Razem z woda lecialy kilogramy :)
Mam nadzieje, ze sie nie zabije w tych butach.. ale duzo chodzic nie musze, a innych sensownych butow na ta pogode w domu nie mam ;p

A no jestem ciekawa co mój mały ma, bo wieczorem i w nocy miał gorączkę 39,5!! Teraz się trzyma bez gorączki. Kolejną dawkę nurofenu mogłam mu podać już o 9, ale gorączki brak to czekam. Wizyta na 14.15. Boje się, że pojadę rodzić, a mały w domu chory będzie siedział ;/

Marek też dzisiaj zagorączkował. Miał 39 st. Póki co śpi zobaczę jak wstanie co i jak?
A co Antkowi dr zdiagnozował?

Wirusowe zapalenie gardla. Tantum verde na gardlo, neosine przeciwwirusowo i nurofen przez 3 dni. W sumie sama sie domyslalam, ze tak to bedzie, ale wolalam pojechc, bo co jakby mnie jutro na rodzenie wzielo. Antek od 3 dni nie chcial za bardzo jesc.. tylko jogurty i budynie przechodzily.

reklama
Smile- ja tez się pociłam w szpitalu.... :-) jak prosie..... i faktycznie teraz zostały mi 3 kg do wagi sprzed ciąży:-D jaką kupiliście gonddolę? i zdrówka dla małego!

lenka- już niedługo pozbędziesz się zgagi, nawet nie wiesz jak ja się cieszę,że jej nie mam. W tej ciazy poznałam co to zgaga...:zawstydzona/y: i Leoś urodził się z dosyć bujną fryzurą:laugh2: Może coś w tym jest:laugh2:

iza- już nie długo Ty będziesz tulić swoje Maleństwo:tak:

Ja mam jazde z piersiami.... Zastoje, i mam wielkie jak nie wiem co do mojego wzrostu i mojej postury nie pasują....:dry:

Do góry