reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hej Kobity:-) ale cudowna pogoda :/ zero słońca i raz śnieg raz deszcz:eek: a już myślałam ze wiosna jest a tu jeszcze trza poczekać :baffled: Kobitki kurujcie sie z tych infekcji, mi jeszcze katar został ale jego sie tak łatwo nie da pozbyć :/ fel powodzenia w klamaniu:D moze jednak dzidzia zechce wyjść i Cię nie stresowac:)

reklama
Witam dziewczyny.

Ja rano na badaniach byłam...zobaczymy czy to zelazo cos dało chodz powiem nie czuje extra poprawy.
Codziennie mam jakies dolegliwosci i razem z nimi nadzieje ze sie akcja porodowa zaczyna hhahha

Moja mała jak na zlosc w tych ostatnich dniach cos ja złapało goraczka i tylko ból głowy nie wiem co jest byle odeszło zanim sie mały urodzi...

Feelida - mi sie wydaje ze ze strachu sie akcja ruszy - ja w pierwszej ciazy jak mi lekarz powiedziala ze lozysko sie starzeje i ze jakdo ilus tam dni nic sie nie zacznie to bedzie wywolywanie czy cos i wiesz co? na drugi dzien odlecial czop, odeszly wody i mała była na swiecie..wydaje mi sie ze to podswiadomosc i strach ja ruszyły hahah a ja w szpitalu na darmo nie lubie lezec wiec poszło :)

]
Lenka21 - ja na TLC ogladam porodówke dosc czesto i powiem ci ze tez nie przeraza mnie sam fakt jak rodza tylko o te dzidzie...

Wiosna2013 - przyszła bys juz tak na amen :) a nie tu jakies sniegi nam puszczasz...
hhehe zdrowiej kobietko..

monic_ - wszystkie siedzimy jak na bombach hahah i kazdy objaw to mała nadzieja haha ze to to :)

majqa1 - dobrze ze to nie była akcja..mam nadzieje ze meza zdazy wrocic zebys sie nie musiała denerwowac maluchami jeszcze..

kasiek23 - ja tez jak sie obracam z boku na bok to strasznie brzuch pobolewa zanim te wszystkie wnetrznosci i mały ulozy sie jak sie nalezy na boku ..

Hania_ - ja jak przyszło do porodu i lezałam na ktg to nie dosc ze skurcze to potem juz nie wiedzialam czy skorcz czy co zglupilam poprostu..

oliwka 36 - zdrówka duzo duzo duzo...

Phelania - ja jeszcze takich dokladnych skorczy nie miałam, a lekarz mnie straszy wywolywaniem haha chyba tym razem tez urodze ze strachu haha

muro - ja wstałam przed 13 bo rano na tych badaniach wiec po powrocie do lozeczka jeszcze :)

kregosłup mnie boli znowu, wrrr

aisak- już jestem. Jak błyskawica:-)

Gin mi dał skierowanie na badania z krwi i moczu tydzień temu. A ja tak czekam przez to przeziębienie. Jak myślicie, lepiej poczekać ze zrobieniem tych badań do wyzdrowienia? Czy przeziębienie nie wpływa na wyniki?? Bo już głupia jestem...

Ja sie dzisiaj zaopatrzylam w liscie malin.. Zadzwonilam do apteki i pani powiedziala, ze na jutro czyli dzisiaj beda.. Zamowilam 3 paczki, bo nie wiedzialam ile tego tam jest i sie przerazilam jak zobaczylam jakie to duze opakowania.

Dziewczyny jak tam wasza hemoglobina? Ja mialam raz 10,9 i dostalam zelazo.. a tydzien temu mialam 13,6 :szok:. Podobnie mialam w pierwszej ciazy. W ostatnim miesiacu mialam 13,9. Pewnie znow uslysze po porodzie, ze z takimi wynikami moglabym konia rodzic :baffled:. Tak mi powiedziala pielegniarka w szpitalu...

Meza zaraz zatluke. Oznajmil mi, ze skoro jeszcze nie urodzilam to predko nie urodze i on w zwiazku z tym jedzie w niedziele do monachium!!!! Podnosi mi cisnienie od tygodnia. Najpierw budowa.. pozniej firma.. teraz jeszcze na targi chce jechac. Jeszcze uslyszalam, ze przeciez cala jego rodzina mieszka max 500m od nas i w razie czego nie jestem sama.
Wrrrr.. Mam tylko nadzieje, ze zmieni zdanie..

Hej
A ja dziś jakiś mega power dostałam i wysprzątałam mieszkanie co by było czyste jak mnie nie będzie i żeby teściowa się nie czepiała.Mąż w pracy jest bo bym pewnie niezły opieprz dostała:sorry: no ale kto inny tak porządnie wymyje podłogi czy odkurzy jak nie ja?
A i mysle ze to nic na wywoładnie porodu nie wpłynie znając mnie hehehe.A i torby nie spakowałam do końca jeszcze i do tego rzeczy Lenki wyprane do szpitala więc oby jednak mnie nic nie złapało bo będzie ZONK ;-)
Wiosnano wyniki moga byc zafałszowane ale moze jak juz musisz robic to tak jak Phel napisała uprzedx lekarza ;-)

Ja od dzis musze łykac żelazo bo morfologia na dolnej granicy a po porodzie moze sie jeszcze mi pogorszyć więc łykam od dzis po tableteczce dwa razy dziennie.Jeeny nigdy dotąd nie musiałam brać zelaza:baffled: i nie wiem czy sie zaparć nie nabawię bo tego się najbardziej obawiam.
Co do pogody to w Łodzi jest całkiem fajnie choc mało dzis słoneczka ;-)
Do mnie jakoś nie dociera do końca że na dniach córcia moze być już po drugiej stronie ;-)

PS: HMM a komu mogłabym dac swój numer by poinformowac o pojawieniu sie Lenki?
Smile:angry: ech ci faceci nie kumaja że Tobie zalezy na obecności męża a nie rodziny w razie porodu.
Co do hemoglobiny to u mnie ejst 10,7 i jak napisałam dostałam żelazo ;-)

Ostatnia edycja:
No właśnie wróciłam z m z małego spacerku z CH:/ hehe :) namowilam go na Kfc kubelek i jestem przejedzona teraz:/hehe ostatni wyskok przed porodem,jedzeniowy oczywiście :D pff mała teraz szaleje i mnie cały dół boli:/ nic moze zechce wyjść do mamusi:D ja już nie miałam żadnych badań zalecanych ,w sumie nie wiem dlaczego :/

Smile - Ja też od razu kupiłam 2 opakowania liści z malin. A w domciu doczytałam ile się tego sypie…. Pewnie trochę mi ich zostanie. Mężulek nieźle chce Cię załatwić. Mimo że rodzina w pobliżu, to jednak łatwiej męża poprosić by dowiózł coś z domu- jakieś ciuszki czy kosmetyki. Mąż to mąż. Mój już nigdzie się nie wypuszcza, jak ma wyjazdy to ma wymówkę że "będzie rodził".
Magda1977 – możesz mi podać na priv. Zresztą masz nas tyle –do koloru do wyboru:-) Przebieraj jak w ulęgałkach
Muro – ja kupiłam huggiesy

Ciekawe co u Fel? Jakie "kłamstwo" ostatecznie zastosowała...

reklama
witam popoludniowo, niestety nie zdaze juz kazdej z was odpisac :-:)zawstydzona/y: zaraz jade do szpitala bo jutro rano mam cc :-D niestety nie bede wam mogla odpisywac ale bede was podczytywac. Jak juz bede po to dam znac phel i przekaze wam info o nas. Trzymajcie sie dziewczyny :-D

Do góry