reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dzien dobry :)
piekne slonce u nas-po drugim sniadaniu jedziemy do lasu na spacer

Madan-gdybys cos potrzebowala a M by nie bylo pod reka daj znac :)

Iza-pozdrawiam i trzymam kciuki

phel-dzieki za zaproszenie na wz - pozniej wstawie tam nr tel.

milej i spokojnej soboty! :)

reklama
Weszłam tu odpisac Pscólce na pytanie o piersi a widze ze tu cos sie swieci :szok:.
Oby dzidzia jeszcze w brzuszku posiedziala :tak:.
Czekam na wiesci.

Co do pytania o sutki to zaczelo sie od tego ze swedzialy i ta skora sie tak luszczyla jakby. Myslalam ze to od siary i jakos specjalnie sie nie przejmowalam- po prostu czesciej przemywalam. Doszedl jednak bol przy dotyku i krwawienie- tzn przetarlam je recznikiem i pekly, troszke krwi sie pojawilo :confused:. To mnie sklonilo do poszukania info w internecie- tam wyczytalam ze to grzybica. Dodatkowo pisali ze skora jest taka szklista- u mnie sie zgadza. Klucie ponoc tez jest objawem ale ja sobie nie przypominam. Podobno podczas karmienia to boli, kluje bardzo bo infekcja atakuje kanaliki... a dziecko sie moze zarazic i ma pozniej plesniawki. Tak wiec jak pomysle to mam dosc bo bardzo mi zalezy na bezproblemowym karmieniu piersia.
Ze tez zawsze musi mi sie cos na koncowce ciazy przyplatac... Z Lili mialam ostre zapalenie pecherza i nerek, teraz ta grzybica...

U nas troche slonka sie pojawilo, lepiej sie wstawalo.
Zabieram sie do roboty.
Za kilka dni mysle bede mogla juz sobie na luziku siedziec na BB i wyczekiwac sygnalow porodu ;-).

Milego dzionka!

Witam się z rana

Iza
- w końcu jakaś wiadomość. My tu się zamartwiałyśmy o Ciebie..

Phel- weź nie strasz tymi skurczami, chociaż na tym etapie takie mogą się zdarzać podobno... Jak w ciągu godziny nie przejdą to wtedy do szpitala:confused: ? nie wiem nie znam się... no super ,że z Alusiem wszystko dobrze:tak:

evciaa- bierzesz leki jakieś? może zrób sobie wymaz potem z sutka, żebyś nie miała tak jak ja,że mleko skażone... jakimś gó****. Ja jeszcze zrobię ,ale już później., coby sprawdzić czy antybiotyk zadziałał.

Pscółka- ja miałam tak po żelazie... Musiałam zmienic na inne:tak: co do piersi to ja tak miałam, potem doszła gorączka i okazało sie ze to zapalenie piersi.

Iśku- po porodzie powinno być ok. Dziecko uciska na nerkę, robią się zastoje co powoduje czeste infekcje no i te kolki...

Ostatnia edycja:
witajcie sobotnio :-)u nas mrozik i słoneczko za oknem
wolę taką pogodę niż wiatr i deszcze, więc poubieram się ciepło i idę na spacerek :-)
życzę spokojnej sobotki

U mnie też dziś słonko świeci, chce się żyć :)
Mnie też coś brzuch ciągnie... ale myślę, że mogłam się przeforsować.

pscółka, phel nie straszcie, trzymajcie się jeszcze w dwupaku, choć terminy już nam się zbliżają wielkimi krokami!
anila dziękuję bardzo :-*

Dziś zauważyłam rozstęp nad pępkiem, na nic te kremy i masaże... :(

a powiem szczerze, że nie wiedziałam, ze można mieć grzybicę na sutkach, wspolczuje...

pscółka, w okolicy Chełma? ja pochodzę z Chełma i moich rodziców tak zasypało, że aż korytarzami śnieżnymi chodzą o_O

ja dostałam zwrot z US po tygodniu czasu - do dziś jestem w szoku (składałam zeznanie przez Internet).

dziewczyny, trzymam kciuki za wyleczenie infekcji!

Pscółka trzymaj się dzielnie i daj znać jak najszybciej

Phel ja wczoraj szlafrok wyprałam. Trzeba się powoli sprężać z przygotowaniami tym bardziej, że mam termin na 10 kwietnia... A co do mężów to mojego też nie ma, to sobie chociaż z Wami pogadam:-)

Witam się sobotnio i słonecznie

Iza- leż spokojnie , wytrzymacie jeszcze troszkę
Phlania- cieszę się ze z małym wszytsko ok, najgorsze są czarne myśli.
ja też chciałabym już urodzić, ale zaraz po takich myśliach się ganię że to dla młodego za wcześnie i że samolubna
jestem :( ja dopiero rozpoczęłam 35tc
evciaaa- bidulo, współczuję dolegliwości
pscółka - trzymam &&& żeby było ok

Dziewczyny , ta noc to chyba jakaś felerna była- mnie też męczyły skurcze i ból jak na @ i ból "z krzyża ", właśnie ten był niepokojacy dla mnie.:confused:
na szczęście wziłęłam no-spe i mg i przeszło, ale stracha miałam niezłego. nie spałam do 3.:baffled:

za to teraz piekne słońce i mam nadzieję na przypływ energii:-)

Witam
wczoraj wieczorem nawalił net i poczułam się odcięta od świata:-D
ale przynajmniej nadgoniłam ksiażkę:tak:

dzisiaj mama farbuje mi odrosty i aż mam pietra po przygodach Phelani i Izy, mam nadzieję, że u mnie nic dziwnego nie wyjdzie, ale stosuję cały czas tą samą farbę... więc trzymajcie kciuki, żebym nie wyszła zielonymi włosami lub czymś podobnym:szok::-D

muro
pola

mi po prostu zrobiło sie przykro, że jeszcze 2 dni wczesniej byłam najważniejsza na świecie, a tu nawet nie mogę podejść do mojej małej, bo jestem wyganiana... bo tak ogólnie, to się cieszę, że mnie dziadkowie odciążają, zresztą fajnie, że małą ma więcej zajęć ruchowych, a nie tylko puzzle

Iza super, że się odezwałaś. Trzymam kciuki, żeby wszystko do poniedziałku sie uspokoiła i żebyś dostałą wypis ze szpitala nadal w dwupaku:tak:

Phelania
US ma chyba 3 m-ce na zwrot nadpłaconego podatku - licząc od daty złożenia zeznania. Ja też czekam niecierpliwie, bo mi wyszło ponad 2 tys zwrotu i już zaplanowałam sobie, że wydam na dzidziusia. Uwielbiam takie niespodzianki;-)

satyna w ciąży niestety powiększają sie znamiona, pieprzyki, bo skóra ma więcej barwnika... zwłaszcza u kobiet u których pojawia się kreska na brzuchu. Ja ją miałam w pierwszej ciązy i te znamiona mocno ciemniały i pojawiały się nowe, teraz nie mam kreski i nie mam nowych znamion

zmykam zmywać farbę.....:cool2:

reklama
dziewczyny,czy Wy też macie tak strasznie suchą skórę ? ja już nie wyrabiam.... oleje, balsamy nic nie pomaga.....nie wiem co jest przyczyną....o ustach nie wspomne...

Tasia- ja też sama w domku:tak: dobrze,że jest forum (chociaż przez to zaniedbałam czytanie:sorry2:) stwierdziłam,że potem czasu nie bedzie to teraz naczytam się na zapas:-D

madan- Ciebie to już może ciągnąc brzusio:tak: nie martw się mnie też ciągnie....;-) Ty się nie przemęczaj ,tylko odpoczywaj

Nef- ja nie wiem jak to bedzie jak mały się urodzi jak mój starzy synek zareaguje i jak pogodzę zajmowanie sie jednym i drugim... W sumie jesteś blisko mnie ja w świdnicy Ty w Wałbrzychu ;)

Ostatnia edycja:
Do góry