Felidae przeczytałam ten artykuł o zaciskaniu nóg do poniedziałku i lekko sie zdołowałam, tzn. nie artykułem, tylko komentarzami do niego i jakimś ogólnym napiętnowaniem kobiety w wieku rozrodczym, nazwanie jej darmozjadem:-(
Tak sobie pomyślałam, co za chory kraj, że za urodzenie dziecka można tylko kopa w d... dostać - od rządu, od społeczeństwa.
Zdecydowaliśmy się na 2 dzieci, bo nas na to stać i jest to nasza największa inwestycja na przyszłość. Ale brak rodziny w miejscu zamieszkania skazuje nas na targanie dziecka ze sobą wszędzie i codziennie doświadczamy tego, jak cholernie nierodzinna jest Polska i nie chodzi tylko o krzywe chodniki, brak podjazdów dla wózków, brak miejsc przyjaznych dzieciom i zabezpieczenia społecznego... chodzi tez o gówn**** mentalność ludzi, znieczulicę, krzywe spojrzenia, bo dziecko krzyczy, przeszkadza, może coś zniszczyć, coś dotyka, bałagani. Ech... szkoda gadać... i jeszcze czytam, że jestem darmozjadem...
Tylko, że moje dzieci będą kiedyś płaciły podatki na emeryturki dla tych NIE-darmozjadów
Anezram US najszybciej przelewa na początku roku, bo wtedy mają najmniej pracy... im bliżej 30 kwietnia tym większe kolejki w US i wolniej dokonują zwrotów... ja się zwykle ociągam ze złożeniem zeznania i jak mam jakiś zwrot, to muszę czekać.
Pewnie masz te przepowiadające skurcze, ja też mam ich coraz więcej, ale się nie przejmuje nimi.
Tasia super z tym telefonem

ale pewnie ci ucho dzisiaj odpada
Phel
Pscółka
muro
prosze tu skurczami nie straszyć i trzymać się dzielnie w dwupaku
pola ja ma suchą skórę tylko na nosie (trochę mi się łuszczy) i na ustach - są przeraźliwie popękane

zwłaszcza z ustami, już nie wiem co robić
Zibka ja celuję kolorem farby w swój naturalny kolor włosów. Sama o sobie myślę, że mam brąz, ale farba to ciemny blond. Wyszło ok
anila pocieszę Cię z tymi pieprzykami, że mi po porodzie w znacznej mierze się cofnęły te wszystkie zmiany barwnikowe, a teraz przy drugiej ciąży w ogóle się nie pojawiają
smile o właśnie mnie ciekawi jak sytuacja śniegowa we Wrocławiu, bo ja teraz u rodziców w Wałbrzychu i zasypana po uszy

aż mi dziwnie, bo u nas prawie nie było śniegu, nabrałam na przyszły miesiąc kurtek wiosennych dla Gosi, a na ostatnią chwilę wrzuciłam kombinezon i całe szczęście
Smile a odliczasz ulgę na dziecko? Bo to już daje trochę ponad 1tys. zwrotu. No chyba, że jesteś na liniowym, to wtedy nie ma tego odliczenia.
Zwroty często wychodzą ja jest kilka źródeł dochodu i wtedy w PITach nie odliczają kwot wolnych od podatku.