reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Właśnie sprawdzalam terminy z usg. Pierwsze w 6 tyg c zle gin wpisała datę z OM i d...; z 10 tyg mam na 13 kwietnia . No zobaczymy kiedy córka zechce wyjść :-p Ja będę chyba kupować wszystko u jednego chłopa tzn łóżeczko i materac bo jest pod nosem i ceny sa tez ok.

reklama
Jeśli chodzi o termin porodu z USG i OM, to na szkole rodzenia położna powiedziała że ważne jest by zabrać ze sobą na porodówkę PIERWSZE USG - bo ono i OM są najbardziej wiarygodne. Ginekolog powiedział termin z kolejnych usg może odbiegać +/- 14 dni.
Jak mi dokuczają bóle bioder - próbuję spać, leżeć w pozycji bocznej, ale te biodra.....

Anerazm -
mi też dokuczają mdłości, podchodzące pod wymioty. Zupełnie jak w pierwszym trymestrze..... dziwne to.

Wiosna,Anzeram ja właśnie słyszałam ze w ostatnim trymestrze mogą pojawić sie właśnie wymioty,mdłości ,zgaga. Ja mam teraz ogromny problem ze zgaga od tyg jest codziennie:/ w 1 trym tez trochu mi dokuczala,w 2 wogole nie miałam . Ale tak jak dziewczyny piszą problem z biodrami znowu powrócił , najczęściej po wysiłku jakimś albo jak za długo leże :dry: Aaa co do mdłości i wymiotow to ponoć przychodzą z powrotem do żołądek jest bardziej ścisniety czy jakoś tak:sorry2:

U mnie z USG wychodzi że kUlka jest mniejsza o jakiś tydzień mniejsza, więc termin USG jet póżniejszy niż OM, ale przy Tosi wychodziło podobnie, a osatecznie Tosia została wyciągnięta na świat jakieś 10 dni przed terminem, rzeczywiście nie była duża, ale neonatolog na podstawie stanu skóry stwierdzila, że za chwile miała by już oznaki przenoszenia. Także te terminy z USG to mogą wskazywać na to czy dziecko jest raczej duże czy raczej małe, a dzieci i tak wyjdą do nas kiedy im się zachce;-)

Anerazm chyba te mdłości to jednak nic nadzwyczajnego, mnie też jeszcze czasami męczą. W pierwszej ciąży prawie w ogóle nie wymiotowałam, a teraz 8 miesiąc, a ja jeszce czasem się pochylam nad kibelkiem.
Moja dr powiedziała, że tak to jest, jedne nie wymiotują wcale, inne do 3 mca, a jeszcze inne do końca ciąży - z różnym natężeniem.
Z resztą sam ciążowy refluks może powodować uczucie mdłości

hej!

Phel bardzo ładny kolorek! (też zauważyłam, że brzuszka na zdjeciach nie widać ;-))
A ja dziś obudziłam się z jakimiś takimi plamkami czerwonymi na brzuszku :confused: jutro idę do ginki zobaczymy co mi powie, może kupię sobie dziś wapno w aptece, ja myślicie?
poza tymi krostkami nic się nie dzieje, w sumie to nie swędzą, i w ogóle nic poza nimi. wczoraj robiłam badania krwi, ale nie wiem, czy w najprostszej morfologi może wyjść czy to cholestaza... eh...
ostatnio mam ciągle zmartwienia np. takie że zus wszczął postępowanie wyjaśniające, jaka wysokość świadczenia mi przysługuje, wiec za styczen jak dobrze pojdzie to dostane w kwietniu kase, a za co człowiek ma zyc, to juz się tym zus nie przejmuje... Mam nadzieję, że w marcu wszystko się wyprostuje, bo mnie wszystko to stresuje... no nic, sory ze Wam posmeciłam tutaj.

margot- tak to właśnie jest u nas. szkoda słów. :-(

ja już obiad mam gotowy. wyszłabym potem na jakiś spacer może. przykrzy mi się w domu strasznie:-(

Dziewczyny, wiem, że już kilkakrotnie podawalyście nicki sprzedawców na allegro, mialam zapisanych, ale komp mi się popsuł, cięzko mi teraz wyszukać, bo głównie na komórce działam... Podałybyście jeszcze raz? z Góry dziękuję!

Musiałam się położyć teraz mi troszkę lepiej Dzięki dziewczyny teraz się już nie martwie ale mam nadzieje że nie będe wymiotować to jest straszne pamiętam początek ciąży do 20 tygodnia cały czas wymiotowałam bolał brzuch gardło. Ciesze się że mam dziś wizyte u gin to mu wspomne o tych mdłościach.
Ja na samym początku miałam wyznaczoną date 2 kwietnia z USG potem się przesówała do przodu według starych obliczeń wychodzi mi 7 kwietnia ciekawe kiedy urodzi się maleństwo :)

reklama
A ja dziś obudziłam się z jakimiś takimi plamkami czerwonymi na brzuszku :confused: jutro idę do ginki zobaczymy co mi powie, może kupię sobie dziś wapno w aptece, ja myślicie?
poza tymi krostkami nic się nie dzieje, w sumie to nie swędzą, i w ogóle nic poza nimi. wczoraj robiłam badania krwi, ale nie wiem, czy w najprostszej morfologi może wyjść czy to cholestaza... eh...

wapno Ci nie zaszkodzi :))) a na cholestazę to trzeba wykonać z krwi test na próby wątrobowe (ASPAT, ALAT, bilirubina, fosfataza).

Do góry