reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nef- też tak myślę, że te "mdłości" to refluks.Nie fajna sprawa, bo przy każdym odbiciu, które dałoby ulgę, jest ryzyko cofki.Jedyne co można zrobić to jeść mniejsze porcje.
Aneta - ja przyjmę każdą ilość włosów. :-Dja robię gęstepasemka blond, żeby nie było widać łysiny jaką mam na czubku.:cool: Nie farbowałabymgdybym nie musiała
madan - ja kupowałam w justinex i wasal83

reklama
pscółka a myślałaś kiedyś o krótkiej fryzurce? dodaje włosom lekkości i obj objętości

abstrahując oczywiście od ciebie - miałam kiedyś koleżankę, taką szarą myszkę, z lichymi rzadkimi włosami i fryzurą jakby piorun w rabarbar strzelił, do tego lekki zez i mocne okulary, ubierała się jak chłopak... spotykam ją po latach i zaliczam szok :szok:, fajnie ubrana (ale nie wulgarnie), obcisłe ciuchy i dosyć krzykliwe kolory, lekki makijaż, modne oprawki.... i krótka drapieżna fryzurka - jednym słowem - sexi. Jakbym była facetem, już bym miała jęzor przy ziemi:-D

współczuję kaszlu, teraz z brzuchami to masakra:dry:
u mnie lipa, synek daje ostro popalić, chyba bardzo już przeżywa moje leżenie i zbliżający się poród. Nie może się doczekać, a z drugiej strony się denerwuje nową sytuacją. Funduje nam ciągle wybuchy złości/smutku/płaczu/rzucanie się na ziemię/walenie pięściami itp. To wszystko przetykane świetnym humorem :confused2::confused2::confused2: można się załamać, oby się jakoś ustabilizował niedługo, bo osiwieję.
madan - współczuję sytuacji... niestety czasami otaczają nas ludzie wybitnie niedelikatni. trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało, żebyś znalazła w sobie dużo siły... PS - też kupowałam w sklepie myszka na Allegro, polecam!

Anita- myslalam ze na zawał padne:-Dale tak na poważnie łezka w oku mi sie pojawila:cool2:
Nef- specjalnie dzis rano zdjecia poklikalam ,pomyslalam o was ze czas fote brzuchola wstawic:pale to wieczorkiem jak bede miala chwilke czasu:)

Dziewczyny chyba przyszly ciuszki!!!bylo awizo dzis i podjechał na poczte ...nie chcieli dac dopiero po 18 ale M powiedzial ze zona w ciazy...itp:)))) mam nadzieje ze to ciuszki bo jeszcze nie otowrzylam a paczka duza wazy ponad 10kg wiec to pewnie one,jak mlody sie obudzi ta ja wezme z korytarza:)nie huku narobic:-D

Wy tak o mdlosciach a ja wcinam ciasteczka z kremem cytrynowym z biedrony pychota polecam!!!:-p

pscólka -ja bylam blondyna ponad 10 lat jak Alan sie urodził moje wlosy zaczely wypadac garsciamy i wtedy zafarbowalam na braz-czekolade zeby je odbudowac!!podoba mi sie ciemny kolor u kogos bo wloski zdrowo wygladaja ale u mnie mi jakos cos nie pasuje:)

Ostatnia edycja:
A tak z innej jeszcze beczki... zastanawialyscie sie nad pobraniem i przechowywaniem krwi pepowinowej? Co o trym myslicie?

Nef - nawetmiałam taką krótką fryzurkę, ale to nie rozwiązuje mojego problemu:no: tj. brakwłosów na czubku i jest o tyle gorsza, że układać ją trzeba (teraz mam dokarku, tak, że kucyk da się zrobić)
teva - my tak,tylko bank do wybrania

Teva - nie dalej jak wczoraj czytałam o tym i miałam was pytać o opinie...:-)

my nie będziemy się decydować bo jak poczytałam to rzadko zdarza się przeszczep dla tego samego dziecka, częsciej dla starszego od młodszego - a my i tak nie będziemy drugiego pewnie mieć... miałam taki prospekt z wypisanymi chorobami które są leczone tą metodą, i właśnie przypadki zastosowania...
ale sprawa fajna - szczególnie kiedy jest to właśnie drugie dziecko bo i dla starszego i dla młodszego...

Teva tak wywnioskowałam jak analizowałam te prospekty - zazwyczaj leczenie było stosowane u starszego rodzenstwa z uzyciem krwi pempowinej młodszego... ale to oczywiście może tak się tylko składało... warto porozmawiać z jakimś specjalistą oni pewnie potrafią wiele wytłumaczyć... my uznaliśmy że koszt jest spory a prawdopodobieństwo zastosowania tego leczenia małe... i mam nadzieję, że los z nas nie zakpi ;-)

reklama
Do góry