reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Phel - wiesz ze i ja zaczynam mieć problem z biodrami... w nocy szczególnie ciężko mi się wstaje jak są zastałe... bardzo to nieprzyjemne...

a jeśli chodzi o paczkę... na święta wysłałam do rodziców paczkę, nie doszła do świąt, nie doszła po świętach - szkoda mi było bo co roku szykuję kalendarz ze zdjęciami i chciałam żeby mieli, ale paczka przepadła... po ponad miesiącu dostaliśmy dziwne awizo, okazało się że paczka wróciła do nas!!! Mama mówi że nie miała awiza i listonoszki pytała niby nic nie było...
warto więc popytać na poczcie. moja paczka była zwykłym listem priorytetowym więc nie miałam numeru nadania ani nic. warto poszukać...

reklama
Bo z tą pocztą tak to jest, ja kiedyś dostałam kartkę z wakacji od kuzynki, po roku! Ona była w Pradze, a po pieczątkach było, że kartka pół Europy zwiedziła :confused:

Phel bardzo ładny kolor :) Ale swoje przeszłaś. Mi kiedyś coś odbiło, i przefarbowałam się na ciemny brąz- a normalnie mam włosy jasny blond, jasną karnację, ogólnie raczej taki słowiański typ ze mnie... Tak się sobie nie podobałam, że raz po raz zaczęłam kłaść blond farbę :p po trzech razach były zielono- pomarańczowe. W końcu wybrałam się do fryzjerki i doprowadziła mnie do porządku. Teraz już nie eksperymentuję z kolorem- jedynie z firmami farb, bo np Loreala w ogóle mi nie pasują...

Takie pytanie, czy któraś z Was kupowała materacyk na allegro? Ciekawi mnie to jak pakują, bo przecież jest dość spory... Ja nie chcę kupować u siebie w mieście, bo są 3 sklepy jednej właścicielki, a ta baba oszukała mnie i stwierdziłam, że zarobić jej nie dam :wściekła/y:

Witam :)
wrócę tak do wątku terminu i małego dziecka mogę powiedzieć że u mnie z koleżanką tak się złożyło że idealnie tak samo przypadała nam miesiączka i obie jesteśmy w ciąży i teoretycznie powinien być ten sam termin porodu no i jest ale według usg ciągle ona jest do tyłu i to bardzo. Jak mi obliczano wagę to jej maleństwo było ciągle mniejsze i tym samym termin porodu podawanego jej coraz późniejszy. Nawet na 27 kwietnie gdzie mi na 2 kwietnia. Dopiero niedawno jej maleństwo zaczęło tak rosnąć że termin wyznaczono jej na 11 kwietnie pewnie za niedługo wyznaczą jeszcze bliższy. No i mogę się założyć że urodzi pierwsza ode mnie ponieważ ma krótką szyjkę 2 razy krwawiła i teraz ma leżeć.

dziewczyny mam pytanie bo jakoś od 3 dni powoli odczuwam mdłości masakra nie chce znów wymiotować :( noi wydaje mi się żę wczoraj miałam ze 4 skurcze ale nie jestem pewna bo to moja pierwsza ciąża miała któraś z was mdłośći na tym etapie ciąży?

Ja materac dostałam zawinięty w ruron w foli byłam zdziwiona że to taka mała paczka :)

Mi się też tak wydaje że termin z usg to termin według wzrostu dziecka. Ja się nim nie sugeruje bo miałabym termin na marca.

Phelania no przejścia niezłe, chybabym na zawał zeszła, jakbym zobaczyła różowe włosy:-D jak dla mnie to te Twoje obecne są teraz brązowe, podobne do moich, a ja farbuję ciemnym blondem:szok: i dla mnie to brąz, nawet taki średni, ale jak zafarbowałam raz jasnym brązem to jęczałam, że za ciemne - bo celowałam w mój naturalny kolor.
Phelcia, a gdzie Twój brzuszek? Nie zapomniałas go zabrać od tego fryzjera, bo coś go nie bardzo widać:-D

ptaszek ja tez nie farbowałam do jakiegoś 28-29 r.ż., ale siwe włoski pojawiły mi sie w takim pęczku na wysokości przedziałka, to początkowo je wyrywałam, coby nie farbować:-D a że do tego mam włosy długie, gęste i sztywne (i obciąć je jak od linijki to prawdziwa sztuka) to mnie każda fryzjerka pamiętała, choćbym była u niej raz:-D

bishopka
ty się nie stresuj, to tylko taki wywiad odnośnie przebytych chorób i schorzeń popularnych w rodzinie (ja wypełniałam ankietę) + krótkie badanie (ale nie "oczka";-):-D...tylko góry:-D)

iza mi gin mówił, że najdokładniejszy jest termin porodu z pierwszego usg, ale nie tego genetycznego (z 13 tyg), tylko jeśli miałaś ok. 8-10 tyg., bo wtedy każdy zarodek rośnie podobnie. W pierwszej ciąży nie zapisałam sobie OM i miałam termin wyznaczany z pierwszego usg i trafiło idealnie.:tak:

anila to część moich zaproszeń ślubnych tak przepadło na poczcie, tzn. wszystkie te, które wysłałam jednego dnia do kuzynek mojej mamy z jednej mieściny, nie dotarło ani jedno... a 2 dni później dosyłałam jeszcze jedno, bo zapomniałam o jakiejś ciotce starowince i to jako jedyne doszło. Głupia sytuacja z tego wyszła, bo mojej mamie było bardzo głupio i strasznie się tłumaczyła tym kuzynkom.

madan szkoda, że się kuzynka nie zabrała na wakacje z tą kartką:-D
ja kupowałam na allegro materacyk razem z łóżeczkiem, przysłali kurierem - dobrze było zapakowane, nic się nie uszkodziło.

anezram na późniejsze usg nie ma co patrzeć, bo każde dziecko różnie rośnie i ma różne wymiary w genach zapisane, jedne dzieci rodzą się duże inne małe, grube i chude, wiarygodne jest tylko wczesne usg max. do 10-12 tc.

a może teraz to nie mdłości, a zgaga i takie uczucie cofania sie treści żołądkowych? ja tak mam:baffled:

No właśnie nie wiem ale ja mam takie dziwne przeczucie od początku ze jednak będzie poród na początku kwietnia. No ale zobaczymy oczywiście :cool2: Miesiaczki niestety miałam bardzo nieregularne i dlatego sama nie wiem kiedy miałam owulke:cool: wogole to ze mną było pogmatwane bo zaszlam w ciążę miesiąc po stracie :zawstydzona/y: Także tak naprawdę to nie wiadomo :no: Ale już koncoweczka także jupiii:-)

Witam się i ja. spanie na raty, ale chyba dziś zbyt długie. wstałam o 10:15- i czuję się strasznie. nic mi się nie chce, mdli mnie i wogóle jakoś do dooopy :-)

Anezram- ja miewam czasem mdłosci, ale ja 31/32tc
Madan- ja dostałam w kartonie, był złożony na pół.
Phel- kolor super

reklama
Jeśli chodzi o terminy z usg i om, to mój ginek mówił, że jeśli są zbliżone o kilka dni, to tak naprawdę nie ma większego znaczenia i bierze z om. USG i tak jest na tyle niedokładne, że nawet dobrze wagi nie umie pokazać, więc tym bardziej dobrego terminu nie pokaże.

Phelania, różowe włosy? To ciekawie wyglądałaś :-D
Anila, Nef, ja często zamawiałam z allegro, i tylko raz paczka nie przyszła do mnie, że niby zagubiona czy coś. A tak, to nie mam złych wspomnień z współpracą z pocztą, tym bardziej Wam współczuję.

Tak piszecie o fryzjerach, a ja muszę coś z moimi grubaskami zrobić. Mam jedną sprawdzoną fryzjerkę i zwykle mi zdejmuje z objętości włosy. Ale tak naprawdę nie chce mi się z nimi nic robić i tak mi nic nie pomoże :confused2:

Do góry