reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Czesc dziewczyny, witam nocna pora. Znow dopadla mnie bezsennosc. Mam pokuse na hydroxyzyne ale za duzo tej chemii nie chce lykac :-/ U nas w pasie 97 cm :-) pilka okraglutka :-) a ja chodze jakbym miala w spodniach balon z woda i stracha ze peknie. Masakra totalna! Kiedys tez mialam plan na 3 dzieci jedno za drugim ale w tej ciazy mi przeszlo ;-)

reklama
Witam się z rana i od razu mam pytanie. Czy bierzecie dalej jakieś witaminy? Takie kompleksowe dla kobiet w ciąży? Ja odstawiłam kilka miesięcy temu i nie wiem czy to dobrze czy nie. Tak samo mam pytanie co do testu glukozowego, czy jego się robi do któregoś tygodnia? Jutro mam wizytę i miałam go zrobić przed tą wizytą, ale zgubiłam skierowanie na badania i jutro poprosze lekarza o nowe, ale się boje czy to jakoś nie za późno.

Witajcie brzuchatki
Kruczka bez skierowania też mozesz iść i zrobić tylko ze za nie zapłacisz, u nas kosztuje 5 zł, a witaminy biorę raz na kilka dni, jak mi się przypomni , ostatnio to nawet raz w tyg tylko biorę

Wrzuciłam pieluchy tetrowe do pralki na 90 stopni, bo takie szare i tyle czasu leżały na strychu, a później wypiorę je w dziecięcym proszku, coś czuję ze za dużo dzisiaj nie zrobię,jakiś leń

pozdrawiam

to nawet nie wiedziałam, że można zrobić bez skierowania. Boję się tej wizyty, bo lekarz pewnie będzie na mnie krzyczał, no ale zobaczymy. Chyba nic strasznego się nie stanie, jak zrobię teraz dopiero ten test.

Dzisiaj przyjdzie kurier z zakupami z Allegro, pewnie niezłe pudło tego będzie ;-) Dzisiaj ma też przyjść koszulka do karmienia, ciekawe czy rozmiar będzie dobry

Kruczka - glukoze powinno się robić między 24, a 28 tc. Tak przynajmniej mi lekarz mówił. Czasami trzeba powtarzać w późniejszym czasie.
Ja witaminy biorę prawie codziennie. Raczej mi nie szkodzą, a jak w czymś mogą pomóc to biorę.. Gdybym jednak nie brała przy okazji garści innych leków to bym pewnie zapomniała o tych witaminach i tez ich nie brała ;).

Dopadła mnie ogromna ochota na mleko. Z antkiem tez tak miałam. Wypijałam po 2l mleka dziennie. Chyba dobrze, bo teraz się kości maluszka mineralizują, więc pewnie tego potrzebuje :p.
Aaa no i w ramach picia mleka zrobiłam sobie musli. Antkowi zrobiłam kanapki. W efekcie zostałam z kanapkami, a młody kończy jeść miskę moich płatków ^^. Fajnie, że mu smakuje. Jak następnym razem będzie się domagał owsianki to mu musli dam :D

Heh, widzę że nie tylko mój ulubiony mąż nie chce słyszeć o trójce.
Ja sama nie wiem czy się kiedyś zdecyduję, raz że warunków do tego nie bardzo, dwa że wiek też już nienajmłodszy, trzy że uroki tej ciąży nieźle dają popalić, ale jak się patrzę na moją Tosię czasem to sobie myślę, że jak druga córa też taka fajna będzie to szkoda by było tylko na dwójce stanąć:-D.

Jest takie powiedzenie, że "pierwsze z miłości, drugie z rozsądku, a trzecie z przypadku" i powiem wam, że wszyscy nasi znajomi którzy mają trójkę potwierdzają, że to prawda ;-), więc zobaczymy co życie pokaże.

U nas pierwsze z miłości, drugie- wpadka, trzecie z rosądku i czwarte - wpadka :-D;-)

majqa - moi rodzice mają 5 dzieci.. każde wpadka ^^. A sa razem juz ponad 25 lat i sie kochają jak pierwszego dnia. Ja zostałam poczęta 3m przed ślubem. Brat zaraz po moim porodzie. Drugi kilka miesięcy po narodzinach pierwszego brata. Miał być koniec, ale 3 lata później okazało sie, że mama znów jest w ciąży. Płakała ponoć jak głupia. Później był rok przerwy i znów ciąża :D

Smile ja tez piję mleko jak opętana, ale co śmieszne pomaga mi łagodzić zgagę, miałam taką straszną, a teraz czasem się wieczorem zdarzy, więc zawsze przy łóżku stoi u mnie szklanka z mlekiem ;-) i tez sobie tłumacze, że pewnie ogranizm tak reaguje na większe zapotrzebowanie na wapń ;-)
kruczka ale jesteś agentka ;-) pewnie Ci da nowe skierowanie na te testy, bo cukrzyca ciazowa to nic dobrego ;-)

milego dnia!

reklama
Felidae; przerazila mnie perspektywa wozenia dziecka 30 cm nad chodnikiem... chyba nie ma mlode czym oddychac tylko kurzem wzbijajacym a jak w deszczu ktos obok jedzie lub idzie to chlapie mu w twarz blotem...

Do góry